Translate

zaterdag 12 september 2015

2.351 experts zien complot in 9/11


© kos.


De organisatie AE911Truth komt vandaag met een boek naar buiten dat de officiële versie van de aanslagen op 11 september 2001 ter dicussie stelt. Er zijn al vaker complottheorieën geopperd, maar nog nooit kreeg een theorie zoveel bijval als nu: ruim tweeduizend architecten en ingenieurs staan achter het boek van deze organisatie.

In hun boek verzamelen ze naar eigen zeggen enkel wetenschappelijk bewijs dat de goedkeuring kan wegdragen van ruim tweeduizend experts. Daarbovenop komt er ook een film uit die de waarheid naar buiten brengt, meldt Nieuwe Revu.

In die film legt Richard Gage, de oprichter van AE911Truth, de pijnpunten van het onderzoek door het National Institute of Standards and Technology (NIST) bloot. Gage eist een nieuw onafhankelijk onderzoek naar wat het instorten van de WTC-gebouwen op 11 september 2001 veroorzaakte.

De architecten en ingenieurs willen vooral weten waarom WTC 7, het kleine broertje dat op zo'n 100 meter ten noorden van de Twin Towers stond, inzakte. Dat gebouw werd niet door een vliegtuig geraakt, maar zakte wel als een pudding in elkaar.

Tokio na hevige regenval opgeschrikt door aardbeving

Archieffoto: skyline van Tokio © afp.


De Japanse hoofdstad Tokio is in de nacht van vrijdag op zaterdag opgeschrikt door een aardbeving met een kracht van 5.3 op de schaal van Richter. Er is nog niets bekend over schade of eventuele slachtoffers. Tsunamigevaar is er in elk geval niet.

Japan heeft regelmatig te kampen met aardbevingen. Momenteel is het land vooral getroffen door zware overstromingen in het noordoosten, na de doortocht van een tyfoon. De nationale televisiezender waarschuwt dat de bevolking in die gebieden mogelijk te kampen krijgt met aardverschuivingen als gevolg van de beving.

Al voor de aardschok waarschuwden meteorologen in Japan voor meer overstromingen en voor aardverschuivingen in de regio ten noorden van de hoofdstad Tokio. De bevolking in de bewuste gebieden werd aangeraden zich snel in veiligheid te brengen. De experts verwachten namelijk dat de waterkeringen niet bestand zullen zijn tegen de recordneerslag die het land momenteel teistert.

Japan kampt met de gevolgen van een tyfoon die gepaard ging en gaat met extreme regenval. De autoriteiten schatten dat ongeveer 100.000 mensen voor het water op de vlucht zijn geslagen. De kracht van de overstromingen is zo groot, dat complete huizen door het water worden meegesleurd. De overheid heeft duizenden helpers naar het getroffen gebied gestuurd om mensen in de ondergelopen dorpen en steden uit gebouwen te halen. Volgens getuigen doen veel gebeurtenissen denken aan de tsunami in 2011.
Bron

Amerikaanse vrouw stuurt pitbulls af op man na ruzie

© YouTube.


Schokkende beelden uit New York. Een omstander filmde vrijdag hoe twee pitbulls een 62-jarige man aanvielen. Het slachtoffer werd al bloedend over de straat gesleurd. De eigenaresse is aangeklaagd en haar honden zijn in beslag genomen, zo laat de politie weten aan New York Daily News.

De 55-jarige Cynthia Oliver kreeg een woordenwisseling met het onbekende slachtoffer op straat bij Belmont Avenue, aldus de politie. Vervolgens stuurde ze haar twee pitbulls op de man af.

Op een video die is geschoten door een omstander vanuit een appartement, is de hondenaanval duidelijk te zien. Ongeveer acht omstanders proberen de honden van hem af te krijgen en de man te beschermen. Een van hen weet de beesten al dan niet tijdelijk af te houden met een tuinslang. Iemand anders probeert het met een knuppel. De vrouw die het filmpje opneemt schreeuwt dat de politie gebeld moet worden.

Niet alleen de man in het gele shirt wordt aangevallen, maar ook mensen die hem proberen te helpen. Het weerloze slachtoffer dat uiteindelijk in een plas bloed lag op straat moet een gedeelte van zijn rechteroor missen en heeft verwondingen aan zijn borst en armen. Een andere 46-jarige man raakte gewond aan zijn armen. Beiden zijn naar het Saint Barnabas ziekenhuis gebracht. De honden zijn naar een asiel overgebracht waar ze hun lot moeten afwachten. De eigenaresse is aangeklaagd voor mishandeling en roekeloos gedrag.
Bron: video

vrijdag 11 september 2015

Bankmedewerker tipte voor overval ouder stel

Beveiligingscamerabeelden van een van de verdachten werden getoond in Opsporing Verzocht © ANP.


Twee mannen die op 29 december in Tilburg een bejaarde man en vrouw beroofden van tienduizenden euro's, die kort daarvoor waren opgenomen, werden getipt door een bankmedewerker. Justitie gaat daar vanuit, zo bleek vrijdag in de rechtbank in Breda.

In de zaak zijn vier verdachten opgepakt, onder wie een 21-jarige bankmedewerker. Hij had telefonisch contact met een 18-jarige Rotterdammer die vrijdag pro forma voor de rechter verscheen.

Op camerabeelden is te zien dat de Rotterdammer steeds achter de man aanloopt die later wordt beroofd. Vermoedelijk had hij contact met overvallers, maar was hijzelf niet bij de beroving betrokken.

De rechtbank besloot dat de 18-jarige verdachte zijn proces in vrijheid mag afwachten. Eerder werden de bankmedewerker en een 22-jarige verdachte uit Den Bosch al vrijgelaten. Een vierde verdachte, een 20-jarige Rotterdammer, zit nog steeds vast.
Bron

Rusland bouwt basis bij grens Oekraïne

Vladimir Poetin tijdens een militair event bij Moskou © AFP.


Rusland gaat vlak bij de grens met Oekraïne een militaire basis bouwen. Dat bleek vrijdag uit een document van de Russische autoriteiten. De basis komt bij de plaats Waloejki en zal door zo'n 3500 militairen worden gebruikt.

Rusland trekt 43 miljoen euro uit voor het nieuwe bruggenhoofd dat in Oekraïne niet met gejuich zal worden begroet. Het complex ligt ongeveer 170 kilometer van de Oost-Oekraïense stad Charkov en 260 kilometer van het rebellenbolwerk Loehansk.
Bron

Hongarije gaat 'opstandige' migranten arresteren

De Hongaarse premier Viktor Orban (rechts) met Europarlementariër Manfred Weber. © epa.


Hongarije gaat vluchtelingen die illegaal de grens oversteken vanaf volgende week dinsdag arresteren. Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban vrijdag aangekondigd.

De afgelopen weken zijn duizenden asielzoekers door Hongarije getrokken om het noorden en westen van Europa te bereiken.

Orban, fel tegenstander van het opnemen van vluchtelingen, wil strengere maatregelen treffen tegen de stroom aan vluchtelingen en laat momenteel een hek bouwen langs de grens met Servië. ,,We worden geconfronteerd met een opstand onder migranten. Ze hebben treinstations bezet, weigeren vingerafdrukken te geven en willen niet meewerken met de autoriteiten'', aldus Orban.

Dit jaar zijn tot nu toe ruim 170.000 migranten de grens met Hongarije overgestoken. De meesten proberen registratie te voorkomen uit angst dat ze in Hongarije moeten blijven of later naar dat land worden teruggestuurd. Ze hebben hun hoop vooral gevestigd op een onderkomen in Duitsland, dat zijn grenzen tijdelijk heeft opengesteld.

Oostenrijkse snelweg
Oostenrijk maakte vrijdagmorgen bekend dat de snelweg die van de Hongaarse grens bij het dorp Nickelsdorf naar Wenen loopt, is afgesloten. Omdat er migranten op de weg lopen wordt de situatie volgens autoriteiten te gevaarlijk. Volgens Oostenrijkse media zijn in de nacht van donderdag op vrijdag ongeveer 5000 migranten in Nickelsdorf aangekomen.

De Oostenrijkse spoorwegen legden donderdag al de treinverbinding Wenen - Boedapest stil en laten ook geen regionale treinen meer naar de Hongaarse grens gaan.
BronLees ook: Oostenrijk sluit snelweg vanaf grens Hongarije
Lees ook: Nederland blijft uitzetten naar Hongarije

Tientallen doden na vallende kraan op moskee in Mekka


De kraan stortte op de grote moskee. © epa.


Tientallen mensen zijn in Mekka om het leven gekomen doordat een bouwkraan op de grote moskee in de Saudische stad stortte. Volgens de BBC ligt het dodental zelfs boven de 100. Meer dan 180 mensen raakten gewond. Het incident gebeurde ongeveer tien dagen voor de jaarlijkse hadj, de massale pelgrimage naar Mekka.

De hadj wordt door miljoenen moslims bezocht. Er vallen elk jaar doden in het gedrang. Vorig jaar verminderde Saudi-Arabië uit veiligheidsoverwegingen het aantal mensen dat maximaal wordt toegelaten tot de hadj, omdat aan uitbreiding van de grote moskee wordt gewerkt.

De kraan is door een dak gestort, zo bleek uit foto's op internet. Ook waren pelgrims in bebloede gewaden te zien. Het ongeval gebeurde volgens Arabische media tijdens zware storm. Het westen van het land wordt de afgelopen dagen geteisterd door zware zandstormen.

Heilig
De grote moskee in Mekka vormt het eindpunt van de pelgrimstocht. Hier bevindt zich de Ka'aba. Dit is volgens de overlevering het eerste islamitische gebedshuis en heilig. Moslims moeten als onderdeel van hun pelgrimstocht zeven keer om de Ka'aba lopen.

donderdag 10 september 2015

IS waarschuwt vluchtelingen met foto verdronken peuter


De begrafenis van Aylan © afp.


Islamitische Staat (IS) waarschuwt Syriërs en Libiërs dat ze een gevaarlijke doodzonde begaan door te vluchten. In Dabiq, het Engelstalige magazine van de terreurbeweging Islamitische Staat (IS) dat woensdag, staat de beroemde foto van de verdronken peuter Aylan met daarboven 'Het gevaar van het verlaten van de islamlanden'.

Het online tijdschrift van IS is berucht om de verregaande uitspraken en hatelijke toon. Nu geven de makers de stromen vluchtelingen ervan langs die over de Middellandse Zee naar Europa reizen. ,,Ze zetten het leven en de ziel op het spel van degenen die ze in de geest van de sharia zouden moeten opvoeden - hun kinderen. Ze offeren hen op tijdens de gevaarlijke reis naar de landen van de oorlogszuchtige kruisvaarders met hun atheïstische en immorele wetten."

Volgens IS zijn de vluchtelingen uit de oorlogsgebieden Syrië en Libië op weg naar verfoeide westelijke landen. Daar komen ze met hun gezinnen bloot te staan aan 'ontucht, sodomie, drugs en alcohol', aldus het magazine. Daardoor zullen ze de taal van de Koran vergeten, afvallig worden en zelf hun terugkeer naar het kalifaat onmogelijk maken. ,,Het vrijwillig verlaten van islamitische landen voor ongelovige landen is een grove zonde, het opstapje naar het moment waarop jullie kinderen en kleinkinderen de islam inruilen voor het christendom, atheïsme of liberalisme", schrijft Dabiq.

De 3-jarige Syrische peuter Aylan verdronk vorige maand voor de kust van Turkije met zijn moeder en broertje toen het bootje waarin hij zat omsloeg. Met de vader was het gezin op weg naar Griekenland. Ze maken deel uit van de grote stromen vluchtelingen die deze zomer het geweld in het Midden-Oosten ontvluchten en naar Europa willen reizen.
Bron
Lees ook: Situatie Hongaarse grenzen 'rampzalig': regen en zieken

Ouders vallen kleuterjuf aan: Zij heeft zoontje opgehangen

Een dertigtal vrouwen heeft donderdag geprotesteerd voor kleuterschool De Bijtjes in Antwerpen. De moeder van een vijfjarig jongetje beweert dat een kleuterjuf haar zoontje vorige week heeft geslagen en opgehangen aan een touw, omdat hij niet in de rij wilde staan op de speelplaats. De woordvoerster van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen veegt de beschuldigingen van tafel.

Het jongetje had vorige week vrijdag verwondingen aan de hals opgelopen op het einde van de pauze. Toen dat bij de rijvorming werd vastgesteld, werden zijn wonden onmiddellijk verzorgd en werden ook de ouders op de hoogte gebracht.

,,Maandag zijn ze op gesprek gekomen en daarna hebben ze bij de politie een klacht ingediend tegen een leerkracht. Op basis van de info die we hebben, was de betrokken leerkracht in overleg met collega's en dus niet aanwezig op de speelplaats waar het incident zich voordeed. We zijn even bezorgd als de ouders over hoe dit kon gebeuren. Verder onderzoek moet dit uitwijzen", zegt Joke Cortens, woordvoerster van het Stedelijk Onderwijs Antwerpen.

Protest aan schoolpoort
De moeder plaatste op haar facebookpagina foto's van de verwondingen en zei dat de juf haar zoontje 'gemarteld' heeft. ,,Omdat hij niet in de rij wilde staan, werd hij geslagen en daarna opgehangen aan een touw'', zo schrijft ze. ,,Ik zal er alles aan doen dat die juffrouw haar baan kwijtraakt'', aldus de moeder.

Ze riep ook op om vandaag aan de schoolpoort te komen protesteren. ,,De schooldag was vrij rustig gestart. Ouders met vragen werden opgevangen. Rond 9.15 uur is de moeder met een dertigtal vrouwen naar de school gekomen. De directeur heeft de groep ontvangen aan de schoolpoort en uitgenodigd voor een gesprek. Daar wilden ze niet op ingaan. Stedelijk Onderwijs hoopt alsnog op een serene dialoog met de ouders. Het onderzoek loopt verder'', zegt Joke Cortens.

De juf wordt niet geschorst.De moeder plaatste verschillende foto's van haar verwonde kleuter op Facebook. © Facebook.


Bron: video

dinsdag 8 september 2015

Moeder slaat juf in elkaar na mislukt schoolreisje van zoon

Foto ter illustratie © anp.


Een moeder heeft een juf van de Jan Hekmanschool in Ouderkerk aan de Amstel dusdanig toegetakeld, dat deze hevig geschrokken en met verwondingen thuis zit, schrijft Het Parool dinsdag. Zij haalde verhaal omdat haar zoontje tijdens het schoolreisje naar huis werd gestuurd.

Groep vijf van de school in Ouderkerk was donderdag op schoolreisje naar het Archeon in Alphen aan den Rijn. Het jongetje schijnt zich daar zo misdragen te hebben, dat zijn vader hem is komen ophalen.

De moeder van het jongetje is volgens getuigen bij aankomst van de bus verhaal gaan halen bij de juf: 'Ze liep op de docente af en heeft haar volledig in elkaar gemept.'

Vechtpartij
Het voorval gebeurde onder de ogen van vele ouders en kinderen, aldus Het Parool. Een vader zou tussenbeide zijng ekomen en de juf heeft 'een behoorlijke kale plek op haar hoofd en een verwonding aan haar wang'.

Een woordvoerder van het Openbaar Ministerie meldt dat de moeder is aangehouden voor zware mishandeling. Er is een contactverbod opgelegd van drie maanden. De moeder mag wel op school komen, maar mag geen contact hebben met de juf.Bron :

Seksslavin schiet IS-commandant dood

Jezidische vrouwen protesteren tegen het geweld dat IS de vrouwen en kinderen aandoet. © ap.


Een jezidische vrouw die door een IS-strijder werd gedwongen tot prostitutie heeft wraak genomen. De vrouw heeft een commandant van de extremistische moslimbeweging doodgeschoten in Mosoel. Dat melden onder meer de Iraakse zender Alsumaria News en deInternational Business Times.

Een zekere 'Abu Anas' zou de vrouw tot sekslavin hebben gemaakt. Hij dwong de vrouw te trouwen met meerdere mannen, die onder zijn leiding stonden, en gebood haar seks te hebben met hen.

Of ze daadwerkelijk ook is getrouwd, is niet geheel duidelijk. Volgens Saeed Manmouzini, een woordvoerder van de Koerdische Democratische Partij, werd ze 'cadeau gedaan' aan de aanhangers van de commandant.

Zaterdag zag de vrouw haar kans schoon om wraak te nemen. In de stad Mosoel greep ze naar een wapen en schoot de leider dood. Volgens Russia Today is het niet duidelijk wat er met de vrouw is gebeurd, nadat ze de commandant doodschoot.

Vervolging
De jezidi's of aanhangers van de Koerdische volksreligie worden door IS vervolgd in Irak en Syrië. Vorig jaar alleen al werden door IS 5.270 jezidi's ontvoerd. In totaal zijn er nog meer dan 3.000 in de greep van de moslimextremisten.

Niet alleen vrouwen maar ook kinderen van de Koerdische minderheidsgroep worden door IS-strijders systematisch verkracht.
Een meisje van 12 dat er uiteindelijk in slaagde om te ontsnappen, vertelde haar verhaal onlangs in de Amerikaanse krant New York Times. Ook zij werd door IS-strijders verkracht omdat ze geen moslima is. Dat was volgens de verkrachter haar straf en lot als 'ongelovige'.

De verkrachter had naar eigen zeggen het recht om haar te mishandelen. Na de verkrachting bad de dader aan het bed waarin het meisje verkracht werd. ,,Door de verkrachting bracht hij me dichter bij God zei hij", vertrouwde het meisje een journalist van de krant toe die een bezoek bracht aan een vluchtelingenkamp.
Bron

Voorbereidingen zoektocht naar nazitrein in volle gang


Puin, afval, kreupelhout en oude boomstronken moeten worden verwijderd. © reuters.


Voor de zoektocht naar de Duitse nazitrein van start kan gaan moet het gebied rondom de vindplaats worden afgegraven en bewerkt. Dat deelde het commando van de Poolse strijdkrachten maandag mee.

De trein, die door twee mannen uit het Neder-Silezische Walbrzych naar eigen zeggen op het traject tussen Wroclaw en Walbrzych werd gevonden, zou zich in een 50 meter diepe ondergrondse gang bevinden. Militaire experts hebben vrijdag het gebied bestudeerd. Voor grondiger onderzoek met bodemapparatuur moeten puin, afval, kreupelhout en oude boomstronken verwijderd worden, aldus het leger. Het is nu aan de lokale autoriteiten om groen licht te geven voor de operatie.

De beide schattenjagers hadden hun vondst midden augustus gemeld en een aanspraak gemaakt op een vindersloon van tien procent. Onmiddellijk volgden er speculaties dat het om een verdwenen gepantserde trein met nazigoud kon gaan. Of de trein daadwerkelijk bestaat, is tot op vandaag nog niet bewezen.

Het bewijs dat de trein daadwerkelijk zou bestaan is geleverd door GPR-foto's. Met hulp van radiogolven kunnen beelden onder de grond worden gemaakt. De autoriteiten zijn er voor 99 procent zeker van dat het om de nazitrein gaat.

Goudkoorts
Ondertussen is er een ware goudkoorts ontstaan in het gebied. Goudzoekers en advocaten lopen zich warm voor de nazitrein die in de Poolse berg verstopt zou staan. Twee goudzoekers beweren zelfs dat ze al een buit hebben gevonden in de buurt van de tunnel waar het mysterieuze gepantserde voertuig verborgen zou liggen. Het zou gaan om een nazi-adelaar, gouden munten en helm.
Bron
Lees ook: Pool omgekomen bij zoektocht 'nazitrein'
Lees ook: Polen graaft niet naar nazitrein uit angst voor vallen
Lees ook: Poolse experts onderzoeken vindplek goudtrein nazi's

Bulgarije weigert Russische vliegtuigen in luchtruim

Ter illustratie. Antonov An-124. © thinkstock.


Bulgarije heeft een verzoek van Rusland om gebruik te mogen maken van het Bulgaarse luchtruim geweigerd. De Russische autoriteiten wilden militaire transporttoestellen met Syrië als eindbestemming over Bulgarije heen laten vliegen, maar kregen daar geen toestemming voor.

,,We hebben genoeg informatie om serieus te twijfelen aan de vracht die met deze vliegtuigen wordt vervoerd'', lichtte een woordvoerster van het Bulgaarse ministerie van Buitenlandse Zaken het besluit toe. Haar ambtgenoten in Moskou wilden niet op de afwijzing reageren.

Rusland is een van de weinige grote bondgenoten van de Syrische president Bashar al-Assad.
Bron

VS waarschuwen voor extremisme in Zuid-Afrika

De Amerikaanse ambassade in Pretoria. © Screenshot Google Maps.


De Verenigde Staten hebben dinsdag gewaarschuwd voor een mogelijke aanval van 'extremisten' op Amerikaanse doelen in Zuid-Afrika.

In een verklaring op haar website meldt de ambassade van de VS dat ze geen informatie heeft over specifieke doelen of tijdstippen. Maar het advies aan Amerikaanse burgers is hun persoonlijke veiligheidssituatie opnieuw te bezien en waakzaam te blijven.
Bron

maandag 7 september 2015

Zakenman steelt zitplaats van hoogzwangere vrouw

Ter illustratie. © thinkstock.


Een hoogzwangere vrouw heeft een half uur in een volgepropte trein moeten staan omdat een zakenman op haar gereserveerde stoel zat. ,,Toen ik er wat van zei lachte hij me in mijn gezicht uit'', vertelt Mhari-Claire Doolan tegen The Sun.

De aanstaande moeder had speciaal voor de anderhalf durende reis van Birmingham naar Manchester een stoel gereserveerd. ,,Ik kan eigenlijk niet meer reizen in mijn conditie maar het moest. Dan tenminste een zitplaats reserveren, dacht ik'', vertelt ze.

Toen Mhari-Claire haar ticket liet zien aan de man lachte hij een keer en keek weg. ,,Wat ik nog het ergste vind is dat niemand me te hulp schoot.'' De zwangere vrouw kon geen kant op in de overvolle trein, een conducteur aanspreken was daardoor onmogelijk.

Uiteindelijk heeft ze een half uur in de trein moeten staan voor er een plaats vrij kwam. ,,Ik dacht altijd dat het een ongeschreven regel was om je zitplaats af te staan aan zwangere vrouwen maar blijkbaar is dat niet meer zo'', besluit ze.
Bron

Ouders van verwisselde baby willen beide koters houden


Ter illustratie. © thinkstock.


De ouders van een baby, die vlak na de geboorte is verwisseld, willen beide kinderen houden, als hun biologische kindje ooit nog wordt gevonden. De twee kersverse ouders zijn bang dat hun kind in handen is gevallen van mensensmokkelaars, met behulp van de arts die de zwangerschap begeleidde.

Uit een DNA-test blijkt dat de twee niet de ouders zijn van de vier maanden oude Jacob, die ze na de bevalling meekregen in een privékliniek in El Salvador. ,,Ik houd ontzettend veel van hem en als de moeder niet gevonden kan worden dan zijn wij zijn ouders'', zegt moeder Mercedes Casanellas tegen MailOnline.

Mercedes en haar Britse man Richard Cushworth proberen nu uit te vinden wat er met hun biologische zoon is gebeurd. Het stel is bang dat het kind in handen is gevallen van mensensmokkelaars en dat de verwisseling lang van te voren gepland is. Alejandro Guidos, de behandelend arts ten tijde van de zwangerschap, is gearresteerd op verdenking van betrokkenheid bij de babywissel. Hij was als enige op de hoogte van het reisschema van Richard, die tijdens de geboorte in het buitenland zat.

Geboorte
De baby zou rond 20 juli geboren worden. Vijf weken daarvoor, net op het moment dat Richard op reis was, zei de arts dat ze de baby nu moesten halen, een noodgeval.

De hoogzwangere vrouw werd in allerijl overgebracht naar het Centro Ginecologico in El Salvador. Daar onderging ze een keizersnede, 35 weken zwanger. ,,Na de ingreep heb ik mijn zoontje even gezien, daarna kreeg ik een slaapmiddel'', vertelt Mercedes. ,,De volgende ochtend werden alle baby's binnengebracht maar die van mij was er niet bij. Ik vroeg aan de zusters 'waar is mijn baby?', en er werd gezegd dat hij er zo aan kwam.''

Anders
Rond de middag was het dan eindelijk zo ver. Toen Mercedes de baby in haar handen had viel het haar direct op dat hij er anders uit zag. ,,Zijn huid was donkerder en hij had veel meer haar. Ook zijn neus en wenkbrauwen zagen er anders uit'', beschrijft ze. ,,Ze vertelde me dat het kwam omdat alles nog opgezwollen was, het zou snel wegtrekken.'' Dat gebeurde niet. Toen ook familieleden van het stel opmerkte dat het kind er 'anders' uitzag sloeg de twijfel toe.

Na twee maanden besloot het echtpaar een DNA-test te doen. Er werd genetisch materiaal naar twee verschillende laboratoria in de Verenigde Staten gestuurd. De uitslag was duidelijk. Er was 0% kans dat Mercedes of Richard de moeder of vader waren van het jongetje dat ze al twee maanden onder hun hoede hadden.

Als laatste hoop hebben de jonge ouders een oproep gedaan aan de in totaal 10 vrouwen die op dezelfde dag in het ziekenhuis bevallen zijn om mee te werken aan een DNA-test. Over een paar weken worden de resultaten verwacht.

Onderzoek
De autoriteiten doen onderzoek naar de zaak en hebben alle documenten en videobeelden met betrekking tot het incident en de arts Alejandro Guidos opgevraagd.
Bron
Lees ook: Ouders verwisselde baby hebben eigen kindje eindelijk terug

Premier Hongarije: Oostenrijk en Duitsland moeten grenzen sluiten


De Hongaarse premier Viktor Orban © ap.


Oostenrijk en Duitsland moeten hun grenzen sluiten. Beide landen moeten duidelijk zeggen dat ze geen vluchtelingen meer opvangen, anders blijven miljoenen mensen naar Europa komen. Dat heeft de Hongaarse premier Viktor Orban zondag gezegd op televisiezender ÖRF.

Orban zei bovendien dat het toelaten van mensen zonder papieren niet voldoet aan de regels, hoewel Oostenrijk die migranten toch ongehinderd laat passeren. De meerderheid van hen zijn economische vluchtelingen.
Hongarije beschikt zelf over voldoende middelen om onderdak en medische verzorging voor de vluchtelingen te voorzien, maar toch willen ze allemaal doorreizen naar Duitsland. 'Dat probleem ligt niet aan onze kant', aldus Orban.

De Duitse bondskanselier Angela Merkel had met haar Oostenrijkse en Hongaarse collega's vrijdagavond een akkoord gesloten dat de vluchtelingen die in Hongarije verblijven, toelaat de grens naar Oostenrijk en Duitsland over te steken. Ondertussen krijgt Merkel daarover kritiek van haar coalitiepartners. Zo is CSU, de zusterpartij van Merkels CDU, niet te spreken over de beslissing om de vluchtelingen in Duitsland op te nemen. 'We kunnen als federale republiek op lange termijn niet zo goed als alle vluchtelingen opnemen, als er 28 EU-lidstaten zijn', aldus CSU-leider Horst Seehofer. 'Geen enkele maatschappij kan dat aan.'

Dit weekend alleen al zijn meer dan 15.000 vluchtelingen vanuit Hongarije aangekomen in het station van München en in de loop van de nacht wordt nog eens een trein met 2.200 vluchtelingen verwacht. 'Dit heeft onze verwachtingen overtroffen. We naderen onze grens qua capaciteit', aldus een woordvoerster van de regering van deelstaat Beieren.

Normaliseren
De Oostenrijke bondskanselier Werner Faymann zei zondag in Wenen dat zijn land de speciale maatregelen gaat terugdraaien, die zijn genomen om de vluchtelingentoestroom in Hongarije op te lossen. Het is tijd dat de normale regels weer worden gehanteerd, aldus Faymann.

Oostenrijk opende zijn grenzen vrijdag voor de stroom van duizenden vluchtelingen die in Hongarije was vast komen te zitten. Normaal gesproken moeten asielzoekers in het land waar zij aankomen worden opgevangen. 'We hebben altijd gezegd dat dit een noodsituatie was waarin we snel en humaan moesten handelen', aldus Faymann. 'We hebben twaalfduizend mensen in een acute situatie geholpen.'
Bron
Lees ook: Deense politie houdt vluchtelingen tegen
Lees ook: Vluchtelingen breken door politie-cordon en lopen naar Boedapest