Translate

zaterdag 5 september 2015

Verloskundige in opspraak om selfie tijdens bevalling

© facebook.


Een dokter is in Maleisië in opspraak gekomen. De vrouw liet tijdens een bevalling een foto van haar maken op de verloskunde. Ze maakte met haar linkerhand het v-teken en met haar rechterhand zoekt ze de baby tussen de benen van haar patiënte. Ook 'not done' is haar smartphone op het bed van de vrouw die aan het bevallen is. De arts postte bovendien de foto ook op haar Facebookpagina.

Er is intussen een onderzoek geopend naar het incident in het Johor Bahru Ziekenhuis. Naast de arts staan ook andere verpleegkundigen op de plaat.

,,Dit is onaanvaardbaar", zegt Datuk Ayub Rahmat, voorzitter van de Gezondheidsraad van het ziekenhuis. ,,We gaan dit incident tot op de bodem uitzoeken." Volgens hem was het de eerste keer dat dit gebeurde in het ziekenhuis. Hij waarschuwde meteen ook het personeel van dat dit niet kan en er geen misbruik gemaakt mag worden van 'technologie in het ziekenhuis'.

Privacy
De arts kreeg de volle laag op sociale media omdat ze de privacy van de patiënte niet gerespecteerd had. De foto die door de twintiger op haar Facebookpagina geplaatst werd, kreeg ook duizenden likes en werd ook vaak gedeeld. Dat ging dan wel gepaard met vernietigende commentaren.

Volgens de krant The Star isde arts al drie jaar werkzaam in het ziekenhuis. Of ze ook berispt zal worden, is nog niet duidelijk. Het ziekenhuis wacht eerst de beoordeling af van de ethische commissie. Maar minister van Volksgezondheid Seri Subramaniam heeft beloofd dat er snel een sanctie zal volgen voor de ongepaste foto.
Bron

Russische aanwezigheid in Syrië baart VS zorgen

Syrië © epa.


De Verenigde Staten maken zich zorgen over de situatie in Syrië, nadat er berichten zijn gekomen van Russische militairen in het land. ,,Als dat waar is, dan kan dat het conflict erger maken'', zei de Amerikaanse minister John Kerry van Buitenlandse Zaken zaterdag.

Kerry heeft in een telefonisch onderhoud met zijn Russische ambtgenoot Sergej Lavrov zijn zorgen geuit. Russische inmenging kan volgens Kerry leiden tot ,,meer onschuldige doden en een grotere stroom vluchtelingen''. Ook is er het risico dat de Russen in botsing komen met de coalitie tegen Islamitische Staat (IS) in het land, die onder leiding van de VS IS-doelen bombardeert.

Er zijn beelden opgedoken waarop te zien zou zijn dat Russische militairen het regeringsleger van de Syrische president Bashar al-Assad te hulp schieten. Poetin liet vrijdag weten dat Rusland Syrië steunt met technologie, militair materieel en trainingen in de strijd tegen terreur.
Bron

Overleg vluchtelingencrisis levert niets op

© afp.


De landen van de Europese Unie zijn zaterdag na verhitte discussies niet tot een gezamenlijke aanpak gekomen van de vluchtelingencrisis. Het heikele punt van herverdeling blijft een struikelblok, zo bleek na een bijeenkomst van de ministers van Buitenlandse Zaken in Luxemburg.

De Oost-Europese lidstaten blijven zich verzetten tegen een verplichte opvang van vluchtelingen, zoals onder meer Duitsland en Frankrijk wensen. Minister Bert Koenders van Buitenlandse Zaken zei voorzichtig dat sprake was van ,,meer optimisme'', evenals zijn Duitse collega Frank-Walter Steinmeier. ,,Maar de duivel zit in de details'', zei Koenders, doelend op de precieze verdeelsleutel.

Voorkomen
Dat omringende landen meer steun moeten krijgen bij de opvang van vluchtelingen is duidelijk, maar wel op voorwaarde dat zij meer doen om te voorkomen dat mensen de grens oversteken. Over het stoppen van de ,,ongeleide stroom'' moeten dan wel goede afspraken worden gemaakt, zei Koenders.

Turkije, dat ruim 2 miljoen vluchtelingen heeft opgevangen en ook aanwezig was in Luxemburg, vroeg om meer hulp bij de opvang. Welke bedrag met deze steun zou zijn gemoeid, kon de minister niet zeggen.

De ministers zijn het er wel over eens dat een urgente aanpak noodzakelijk is, maar wachten nu eerst de plannen af die de Europese Commissie volgende week woensdag ontvouwt.

Open grenzen
Duitsland en Oostenrijk maakte vrijdagavond bekend de grenzen open te stellen voor de duizenden vluchtelingen die de afgelopen dagen vastzaten in Hongarije.

Mensenrechtenorganisatie Amnesty International is blij met het initiatief. ,,Na talloze voorbeelden van vluchtelingen en migranten die op schandelijke wijze werden behandeld in Europa is dit sprankje menselijkheid een opluchting", zei Gauri van Gulik van Amnesty.

,,Maar het is verre van voorbij, in Hongarije of Europa als geheel. De pragmatische en menselijke benadering die nu eindelijk wordt gehanteerd moet de regel worden in plaats van de uitzondering."
BronLees ook : Duitsland zet miljarden euro's opzij voor vluchtelingen
Lees ook : Hongarije zet geen bussen meer in voor vluchtelingen
Lees ook : Vluchtelingen krijgen enthousiast onthaal in Oostenrijk en Duitsland

maandag 31 augustus 2015

Man laat vrouw en kinderen achter op terugweg van vakantie

© thinkstock.


Snikkend met haar baby op de arm en haar andere kind aan de hand. Zo trof een chauffeur een Franse vrouw aan langs de kant van de weg. De vrouw was door haar echtgenoot in Valence achtergelaten op de terugweg van vakantie.

Het koppel uit Roanne kreeg onderweg ruzie. De woordenwisseling liep uit de hand. De man sloeg zijn eega en beval haar uit te stappen samen met de kinderen.

De Française werd met haar kroost naar een politiecommissariaat gebracht. Daarna zette de politie haar thuis af. Het OM in Frankrijk moet nu beslissen over de eventuele vervolging van haar echtgenoot.
Bron