Translate

zaterdag 29 augustus 2015

Arts vindt 26 kakkerlakken in oor van Chinese patiënt

© YouTube.


Het komt wel vaker voor dat insecten zich al kriebelend een weg banen in de gehoorgangen van mensen, maar wat een 19-jarige man uit de Chinese provincie Guangdong recent meemaakte slaat werkelijk alles. In zijn oor werden maar liefst 26 kakkerlakken gevonden: één grote en 25 pasgeboren kleintjes.

Fabrieksarbeider Li werd onlangs wakker met hevige oorpijn, melden diverse websites zoals het Australische News. De jongeman werd wanhopig en stak ter controle een vinger in zijn oor. Hij voelde iets en vroeg vervolgens zijn huisgenoot om hulp. Die scheen met een zaklamp in zijn oor maar kon niets opmerkelijks zien.

Toen de pijn bleef haastte Li zich naar het ziekenhuis. Daar keek een arts met een cameraatje in zijn oor, waarna een schokkende diagnose volgde. Een zwangere kakkerlak bleek in het oor van de arme Chinees te zijn bevallen van 25 baby-kakkerlakken die al de grootte hadden van kleine muggen.

Dokter Yang Jing verklaarde het volgende op de zender TVS. ,,We zagen iets zitten in de vorm van een insect dat de gehoorgang volledig blokkeerde. Dat veroorzaakte ook een zwelling van het rechteroor van Li. De huid van het oorkanaal was al beschadigd''.

De 26 kakkerlakken werden met een pincet uit Li's oor verwijderd. Het zou inmiddels weer goed gaan met de patiënt. Wat hem overkwam is overigens niet uniek. Zeer waarschijnlijk wel het aantal insecten dat werd verwijderd. Op YouTube duiken regelmatig filmpjes op van medische ingrepen waarbij één of meer kakkerlakken uit een oor worden weggehaald. Hieronder is een daarvan te zien.
Bron : video

Giftige dampen in Chinese fabriek eisen zeven levens

Zeven mensen zijn in de Chinese provincie Hunan om het leven gekomen nadat ze zijn blootgesteld aan giftige dampen in een papierfabriek. Twee anderen zijn gewond geraakt. Dat hebben de Chinese autoriteiten bekendgemaakt.

Een medewerker viel vrijdag in een bad met vloeibaar giftig afval in de fabriek, aldus een verklaring. Collega's die te hulp schoten, werd vergiftigd door de dampen waaraan ze werden blootgesteld.

In de Chinese havenstad Tianjin kwamen eerder deze maand 145 mensen om het leven na een ontploffing bij een opslagplaats voor giftige chemicaliën.
Bron

Vrachtauto's met Swazi 'bruiden' verongelukt

Jonge vrouwen arriveren per vrachtwagen, waarna ze naar het koninklijk paleis wandelen. © afp.


Bijna veertig jonge vrouwen zijn vrijdag in Swaziland bij een verkeersongeluk om het leven gekomen toen ze op weg waren naar een ceremonie waar een van hen als bruid van de koning kon worden gekozen. Media in het zuiden van Afrika meldden zaterdag dat het ongeluk bij Matsapha in het midden van het bergkoninkrijkje was en dat er drie vrachtauto's bij betrokken waren.

De vrachtauto's brachten de vrouwen naar de traditionele ceremonie, de Umhlanga Reed Dance, waar de koning een vrouw kan uitkiezen. De auto's kwamen met elkaar in botsing. Bijna veertig vrouwen zijn omgekomen en circa twintig raakten er gewond volgens ziekenhuispersoneel in Matsapha.

15 vrouwen
Swaziland is een koninkrijk tussen Mozambique en Zuid-Afrika dat absoluut wordt geregeerd door koning Mswati III (47) en diens moeder, Ntombi Tfwala. Hij heeft naar schatting zeker 15 vrouwen en 25 kinderen.

Alleen de eerste twee echtgenotes zijn niet door de koning zelf uitgekozen, maar door een speciale staatsraad. De bruiden die door hem zijn verkozen tijdens de ceremonies, worden officieel zijn echtgenotes zodra ze van de koning zwanger worden.

Aan de rand van Luve bereiden de meisjes zich op de Umhlanga, de dansceremony voor de koning. © afp

.
© afp.


© afp.

Medewerker kinderbescherming Mexico verkocht baby's

Een medewerker van de Mexicaanse kinderbescherming wordt ervan verdacht tenminste negen baby's van drugsverslaafde moeders te hebben afgepakt, om de kinderen te kunnen doorverkopen voor tussen de 4.500 en 8.000 euro per stuk. De man de baby's aan paren aan die heel graag een kind wilden adopteren.

Volgens Raul Ramirez, medewerker van de mensenrechtencommissie in de Mexicaanse staat Sonora, werden jarenlang kinderen verkocht en is het heel goed mogelijk dat het om veel meer dan negen baby's gaat.

De 30-jarige Vladimir Arzate is hoofdverdachte in de zaak. Hij werkte voor de afdeling Kinderbescherming op het kantoor van de openbare aanklager in de staat en had de bevoegdheid om kinderen bij hun moeders weg te halen, als bleek dat die niet voor hun baby konden zorgen. Arzate zou samen hebben gewerkt met een dokter, die valse geboortebewijzen maakte met daarop de namen van de betalende adoptieouders. Die wilden op deze manier strenge en ingewikkelde adoptieregels omzeilen.

De zwendel kwam aan het licht, nadat biologische ouders navraag hadden gedaan naar hun kinderen. Naast Arzate zijn ook meerdere adoptieouders in staat van beschuldiging gesteld, vanwege het illegaal adopteren van de baby's. Inmiddels zijn drie gestolen kinderen opgespoord.
Bron

vrijdag 28 augustus 2015

Vierde bloedmaan én supermaan: einde der tijden?

Een bloedmaan in 2014 boven Vietnam © epa.


De volle maan op 28 september wordt zowel de lichtste als de donkerste van het jaar. Er is dan niet alleen een zogenoemde supermaan te zien, maar ook een totale eclips, gevolgd door een bloedmaan. Het is al de vierde keer dat zoiets gebeurt sinds april vorig jaar, wat volgens sommigen een teken is van een naderende apocalyps.

Volgende maand staat de maan extra dicht bij de aarde, wat leidt tot een zogenoemde supermaan, die extra fel zal oplichten. Kort daarna volgt een complete verduistering omdat de aarde tussen de zon en de maan komt te staan.

Tijdens de eclips zal de maan langzaam een rode kleur krijgen, een gevolg van de kromming van de zonnestralen rond de aarde. Zo'n rode maan wordt ook wel een bloedmaan genoemd.

Apocalyps
Het wordt al de vierde bloedmaan sinds april 2014, volgens aanhangers van de zogenoemde 'Bloedmaanprofetie' een voorteken van het einde der tijden.

Sommigen zijn er ook van overtuigd dat de bijzondere 'superbloedmaan' zal leiden tot springtij en overstromingen. Ze beweren ook dat de afwijkende getijden voor aardbevingen en vulkaanuitbarstingen zullen zorgen.

Volgens het Britse agentschap voor getijden en zeeniveau zal de vloed misschien iets hoger zijn dan normaal, maar zeker niet een paar centimeter hoger dan de hoogste getijden van de afgelopen twintig jaar.
Bron

Indiase zussen veroordeeld tot groepsverkrachting

Verkrachtingen zijn een groot probleem in India en leidden regelmatige tot demonstraties © afp.


Twee zussen uit een klein dorpje vlak buiten de Indiase hoofdstad New Delhi zijn veroordeeld tot verkrachting door hun dorpsgenoten omdat hun broer er vandoor is gegaan met een getrouwde vrouw uit een hogere sociale klasse. Ook moeten de zusjes van 23 en 15 jaar naakt een schandemars door hun dorp ondergaan, oordeelde hun dorpsraad. Eenpetitie van Amnesty International om de zusjes te redden, is al meer dan 45.000 keer ondertekend.

De broer van de meisjes zou al enkele jaren een relatie met de vrouw hebben en samen met haar op de vlucht zijn geslagen. Zijn zusjes moeten daar volgens de dorpsraad de prijs voor betalen en sprak van oog om oog, tand om tand.

Toen hun broer en de getrouwde vrouw een paar maanden later werden gevonden, werd hij opgesloten voor ontvoering. De vrouw zou daar zelf aangifte van gedaan hebben. De politie en dorpsbewoners ontkennen dat de meisjes tot deze brute straf veroordeeld zijn. Een verzinsel, zeggen ze. ,,Als het gebeurd zou zijn, hadden we het geweten."

De zusjes zijn inmiddels gevlucht uit het dorp. Het is onduidelijk waar ze nu zijn. Hun familie vreest voor hun leven als ze terug komen.

'Afschuwelijke misdaad'
Amnesty International noemt de veroordeling 'misselijkmakend' en heeft de Indiase regering gevraagd zo snel mogelijk in te grijpen en te voorkomen dat de straf wordt uitgevoerd. De hulporganisatie heeft een petitie gelanceerd waarin staat dat de meisjes moeten worden beschermd. ,,Niks kan deze afschuwelijke straf rechtvaardigen. Het is niet eerlijk. Het is niet goed. En het is illegaal", schrijft de organisatie bij de petitie.

,,Verkrachting is een afschuwelijke misdaad, geen straf. Het is niet zo gek dat iedereen woedend is vanwege deze veroordeling. De regering heeft de plicht deze familie veilig te houden."
Bron

Paraglider glijdt uit gordel en stort dood tegemoet

Een paraglider in Oostenrijk © ANP.


Een Duitse toerist is in Oostenrijk naar haar dood gestort. Ze was aan het paragliden toen ze opeens uit de riem gleed waarmee ze vast zou moeten zitten. De 53-jarige vrouw uit Hessen viel 100 meter naar beneden.

Het ongeluk gebeurde tijdens een trainingsvlucht in Wörgl in de deelstaat Tirol. Ze crashte voor de ogen van de trainers, die haar later dood terugvonden. Waarschijnlijk was de vrouw zelf vergeten om de gordel dicht te klikken.
Bron

Chinezen opgeslokt door sinkhole bij bushalte

Bewakingscamera's in de Chinese miljoenenstad Harbin legden onlangs vast hoe vijf reizigers, die bij een halte op de bus stonden te wachten, plotseling werden opgeslokt door een sinkhole. De grond verdwijnt op de beelden letterlijk onder hun voeten.

Te zien is hoe mensen voorbijlopen als plotseling een gapend gat in de grond verschijnt. Vier ongelukkigen worden helemaal opgeslokt, één vrouw weet zich ternauwernood vast te grijpen aan een pijp.

De slachtoffers worden door voorbijgangers uit het, ongeveer drie meter diepe, gat getrokken. Het is niet duidelijk wat het gat veroorzaakt heeft.
Bron : video

donderdag 27 augustus 2015

Drone filmt zonnebadende man op windmolen

Een man die ongestoord dacht te kunnen zonnebaden op een zestig meter hoge windmolen, lijkt te zijn betrapt door een drone met een camera. De video werd opgenomen in Amerika.

Hoewel de man waarschijnlijk boven op de molen ligt voor zijn rust, lijkt hij het bezoek van de drone wel te waarderen. Op de video is te zien dat de man rechtop gaat zitten en zwaait naar de drone. Wie de beelden goed bekijkt kan twijfelen aan de echtheid. Zo komt de man wel heel snel overeind en hapert het beeld op sommige plekken. Volgens de maker van de video, Kevin Miller (49) is het geheel spontaan opgenomen.

,,Toen hij zwaaide, besloot ik 'hoi' te zeggen. Ik bewoog de drone heen en weer en hij reageerde daar op. De interactie op deze manier was erg cool,'' vertelt Miller aan Daily Mail. ,,Toen ik het apparaat liet landen, zag ik dat de man over de rand leunde. Ik zwaaide naar hem en hij zwaaide terug. Erg leuk.''
Bron
Lees ook: Drones krijgen kentekens om eigenaar te achterhalen

Koppel trouwt bij standbeeld op de zeebodem bij Florida

Een foto van de trouwplechtigheid. © afp.Een Amerikaans stel is dinsdag getrouwd op de zeebodem vlak voor de kust van Florida. Een beeld dat daar al vijftig jaar staat was getuige van de plechtigheid.

Kimberly Triolet en Jorge Rodriguez trouwden onder het 'Christ of the Deep'-standbeeld, dat op zo'n 8 kilometer voor de kust van Florida onder water staat. De trouwambtenaar gebruikte een onderwaterschrijfbord voor het uitwisselen van de geloften ten overstaan van vrienden en andere duikers.

Kimberly: ,,Het is fantastisch om te kunnen trouwen bij het Christusbeeld op diens vijftigste verjaardag en we komen zeker terug voor onze vijftigste trouwdag om hier opnieuw te duiken. Een foto kan niet beschrijven hoe mooi het is en het is iets wat zeker op ieders bucketlist zou moeten staan."

Replica
Het bijna drie meter hoge Christusbeeld is op 25 augustus 1965 onder water geplaatst. Het werd het symbool van het John Pennekamp Coral Reef State Park, het eerste Amerikaanse onderwaterreservaat. Het is een replica van de Italiaanse Cristo degli abissi, die sinds 1954 onder water staat bij San Fruttuoso.

Het beeld wordt tevens gezien als een symbool voor vrede en onderling begrip. Bezoekers komen vanuit de hele wereld om het te zien tijdens het snorkelen, duiken of varen.
Bron : video

Ratten bijten couveusebaby dood in Indiaas ziekenhuis


© YouTube.


Een tien dagen oude baby is volgens zijn ontroostbare ouders op een gruwelijke manier aan zijn einde gekomen in een ziekenhuis in de Indiase plaats Guntur. Het kindje zou op de couveuseafdeling door ratten zijn aangevallen tot de dood erop volgde. De directeur van het hospitaal zegt dat het jongetje overleed aan de complicaties van een ingreep. ,,Er waren inderdaad wat knaagdieren, maar daardoor is het kleintje niet overleden.''

Volgens de ouders moesten ze dagenlang smeken om de ratten weg te krijgen van de afdeling waar hun zieke baby werd verpleegd. ,,De ratten knabbelden aan het linkeroogje, gezichtje, borstkas en handjes van onze baby toen hij in de couveuse lag'', vertelde de moeder aan Indiase media. De Britse tabloids The Sun en Times kregen lucht van het drama en brachten het opmerkelijke nieuws donderdag.

Passief
De moeder van de overleden baby wijst met een beschuldigende vinger naar de artsen. Volgens Chavali Lakshmi deden artsen niets om de opdringerige knaagdieren te verwijderen. En ze zouden de 'aangevreten' baby gewoon in zijn bedje hebben laten liggen in een plas bloed. De moeder: ,,Dagen voor zijn dood hadden ratten al van de teentjes van mijn baby gegeten. Ook toen bleef het medisch team passief. Er gebeurde helemaal niets''.

Haar man, Nagaraju, zei het volgende over de gruwelijke dood van zijn kindje. ,,Een week geleden zagen we het gevaar al en vroegen we het personeel om onze zoon te redden. Maar we werden niet serieus genomen''. Tot overmaat van ramp kreeg de vader, zo beweert hij, te horen dat het allemaal niet zo erg was, omdat ze al een zoon van twee hebben.

Opschudding
De zaak zorgt intussen voor de nodige opschudding in heel India. Voor het ziekenhuis in de stad Guntur hebben mensen geprotesteerd tegen de kennelijke wantoestanden daar. Indiase ministers hebben al aangedrongen op een onderzoek naar de handelwijze van het hospitaal. Dat wordt momenteel gedaan. Verder zijn drie personeelsleden van de afdeling waar de baby lag geschorst.

Chandrababu Naidu, minister-president van de staat Andhra Pradesh waar Guntur ligt, stuurde de volgende tweets de wereld in. 'Ik ben geschokt te vernemen dat een baby gestorven is nadat hij gebeten werd door ratten in het ziekenhuis van Guntur' en 'Drie mensen werden geschorst. Er is een onderzoek op niveau van het ministerie ingesteld. Ze zijn gewaarschuwd. Dit kan niet opnieuw gebeuren'.

De baby werd in de plaats Vijayawada geboren en kort daarop in een ziekenhuis in Guntur geopereerd. De boreling had tijdens die ingreep een infectie aan de urinewegen opgelopen. De directeur van het ziekenhuis zegt dat het kind niet overleden is aan de gevolgen van de rattenbeten maar door complicaties na de ingreep.

Let op! De onderstaande beelden kunnen als schokkend worden ervaren.

dinsdag 25 augustus 2015

Luiden lichtende nachtwolken komst van donkere tijden in?

Lichtende nachtwolken boven Deventer in juli 2014. © Peter Paul Hattinga Verschure, Deventer (www.pphv.eu).


Klimaatwetenschappers speculeren driftig over de betekenis van een even prachtig als mysterieus fenomeen: lichtende nachtwolken. De hoogste wolken in de atmosfeer worden tegenwoordig steeds vaker en ook steeds zuidelijker gezien. Is dit een waarschuwingssignaal van een opwarmende aarde, zoals enkele Amerikaanse wetenschappers beweren?

We vragen het Peter Paul Hattinga Verschure (62), volgens het KNMI is hij dé expert op het gebied van lichtende nachtwolken. Voor zijn werk als redacteur optische verschijnselen voor de Vereniging voor Weerkunde en Klimatologie volgt de Deventenaar bijzondere hemelverschijnselen op de voet.

,,Ik kan me heel goed voorstellen dat het vaker zien van lichtende nachtwolken verband houdt met het broeikaseffect. Maar ik ben geen wetenschapper'', zegt Hattinga Verschure. Het fenomeen werd voor het eerst beschreven in 1885. Twee jaar na de beruchte uitbarsting van de Krakatau vulkaan in Indonesië. In dat tijdsgewricht belandde de industriële revolutie in een tweede fase waarin de verbrandingsmotor een vlucht nam.

Kosmisch fijnstof
Omdat het schouwspel in de loop van de twintigste en eenentwintigste eeuw steeds vaker gezien werd, leggens sommige wetenschappers  een link met het broeikaseffect. ,,Ik durf niet te zeggen of de menselijke invloed tot zo hoog in de atmosfeer reikt'', zegt de Deventenaar. ,,Het zou ook kunnen dat het fenomeen bij steeds meer mensen bekend is doordat mensen foto's ervan op internet delen'', denkt hij. ,,Dat mensen misschien meer opmerkzaam zijn moeten we niet verwarren met werkelijk vaker voorkomen.''

Wat het fenomeen voor Hattinga Verschure zo bijzonder maakt, is dat het zich ,,in stilte voltrekt op het bijzondere moment tussen licht en donker''. De lichtende nachtwolken hangen acht keer zo hoog in de atmosfeer als gewone wolken en zijn alleen te zien als alle omstandigheden kloppen. ,,Als de zon bij ons al onder is, bereikt het zonlicht nog wel het bevroren 'kosmisch fijnstof' op vijfentachtig kilometer hoogte. Wij zien dan wolken die licht lijken te geven, maar in feite is het een weerkaatsing van zonlicht.'' Hattinga Verschure verbaast zich erover dat mensen in de file gaan staan om een bijzondere vogel te zien, terwijl ze ,,de bijzondere dingen die recht boven ons gebeuren'' missen.

In Nederland zijn de lichtende nachtwolken een zeldzaam verschijnsel en alleen te zien tussen mei en begin augustus. Er gaan jaren voorbij waarin het verschijnsel niet optreedt, maar er zijn ook jaren waarin het dagen achtereen te zien is.
Bron

Gespot op Mars: Ligt daar nu een ruimteschip?

© NASA.


Marsmannetjes bestaan echt! Althans, ufojager Scott C. Waring twijfelt niet meer sinds hij maandag een ruimteschip meent te hebben gespot op een foto die Marsverkenner Curiosity heeft doorgestuurd.

Waring van de websiteufosightingsdaily.com schat dat het vaartuig een doorsnede van 2,5 tot 3 meter heeft. Op basis van zijn ervaring vermoedt hij dat het schip ruimte biedt aan twintig tot veertig buitenaardse wezens.

Er is maar een foto van het ruimteschip, maar Waring verwacht dat er meer komen. ,,Curiosity maakt doorgaans veel foto's van elk gebied, misschien maakt hij er nog meer."

Waarschijnlijk gaat het om een rotsformatie. Een verklaring waarom men er een ruimteschip in herkent is mogelijk te verklaren uit het psychologische fenomeen pareidolia, waarbij een illusie of vage waarneming door de hersens wordt geïnterpreteerd als een duidelijke vorm (zie kader).

Sommigen zien in het object de Imperial Star Destroyer uit Star Wars. Een paar weken geleden hield de vermoedelijke ontdekking van eenrondborstige vrouw met paraplu op Mars de gemoederen flink bezig.


Pareidolie
Hoe komt het dat wij soms mensen of gezichten herkennen in alledaagse voorwerpen? De reden voor dit psychologische verschijnsel dat pareidolie wordt genoemd, ligt er waarschijnlijk in dat de hersenen behoefte hebben om verbanden tussen gegevens te leggen, ook als deze er eigenlijk niet zijn. Hierbij moet vooral gedacht worden aan het herkennen van patronen die op gevaar kunnen wijzen, zoals het silhouet van een roofdier.

Bekende voorbeelden van pareidolie zijn het zien van gezichten of dieren in de wolken of het zien van het mannetje in de maan.

Bij psychologisch onderzoek werd vroeger gebruikgemaakt van de inmiddels verouderde Rorschachtest, waarbij iemand herkenbare patronen ziet in willekeurig gevormde inktvlekken.

© Lucasfilm & 20th Century Fox.


Bron

Grenscontroles binnen Europa weer reële optie


Migrantenstroom en aanslag Thalys zwengelen discussie aan

Een grenscontrole bij het vliegveld van Brussel. © belga.


Het idee om binnen Europa weer grenscontroles in te voeren, wint snel aan populariteit. Politici in diverse landen pleiten voor deze zwaar beperkende reismaatregel, in reactie op de aanzwellende migrantenstroom en de verijdelde aanslag op de Thalys.

Naast premier Charles Michel van België en de Duitse regering gaan er ook in Nederland stemmen op om het vrije reizen in Europa te beperken. Het zogenaamde Verdrag van Schengen, dat vrij reizen tussen lidstaten mogelijk maakt, komt daarmee zwaar onder druk te staan. Nu kunnen er nog zonder visa en controles grenzen worden gepasseerd. Alleen bij hoge uitzondering worden nog (zeer beperkte) grenscontroles uitgevoerd. En dan nog maximaal 30 dagen achtereen. Volgens politici is dit onvoldoende.

Thalys
Directe aanleiding voor de discussie is de verijdelde aanslag op de Thalysnaar Parijs, afgelopen vrijdag. Hoewel de dader gesignaleerd stond bij diverse veiligheidsdiensten als radicale moslim, kon hij ongehinderd en zwaarbewapend de grenzen binnen Europa oversteken. Nieuwe bedreigingen ,,We worden geconfronteerd met diverse nieuwe bedreigingen in Europa. Misschien moeten we de regels aanpassen, zodat we de identiteit en de bagage van mensen beter kunnen controleren,'' zei de Belgische premier Michel in een reactie. Zijn onvrede met het Schengen-akkoord valt samen met de zorg over de aanhoudende stroom migranten naar Europa.

De Duitse regering hekelt het verdrag, omdat migranten ongehinderd door Europa reizen als ze eenmaal binnen zijn, bijvoorbeeld via Griekenland. In het Nederlandse parlement gaan bij meerdere rechtse partijen zelfs stemmen op het Schengen- akkoord helemaal op te zeggen. Zowel de PVV als VNL pleiten hiervoor. Het CDA voelt vooral voor meer losse grenscontroles. De meeste andere partijen willen nog geen commentaar geven, omdat zij willen dat het kabinet zich er eerst over uitspreekt. Dat gebeurt zeer binnenkort. Zelfs onder linkse en pro-Europese partijen groeit de bezorgdheid om de 'houdbaarheid' van grenzen met beperkte controles.

Asielzoekers
Duitsland en Frankrijk werken ondertussen hard om het huidige vluchtelingenprobleem het hoofd te bieden. De leiders van deze landen willen dat er vóór het einde van dit jaar in Griekenland en Italië Europese opvangcentra voor vluchtelingen worden ingericht. Hier moeten onder toezicht van medewerkers van de Europese Unie asielzoekers worden geregistreerd. In de EU is de opvang en verdeling van asielzoekers over de verschillende landen nog altijd niet centraal geregeld. Bondskanselier Angela Merkel en de Franse president François Hollande bespraken gisteren in het Bundeskanzleramt in Berlijn het steeds nijpender wordende internationale vluchtelingenvraagstuk. Zij willen dat er haast wordt gemaakt met de uitvoering van een gezamenlijk, uniform asielbeleid.

In juli arriveerde een recordaantal van 107.500 asielzoekers in de Europese Unie. Duitsland vangt verreweg het grootste aantal vluchtelingen op: in juli alleen al 80.000. Volgens Hollande moet er een 'eerlijker verdeling' komen van asielzoekers over de verschillende landen van de EU. Het is de Duitse regering al langer een doorn in het oog dat Griekenland en Italië vluchtelingen niet, zoals per verdrag is afgesproken, registreren voor asiel, maar hen doorsturen naar landen als de bondsrepubliek. Mensensmokkel Merkel en Hollande willen ook dat er harder wordt opgetreden tegen mensensmokkelaars.
Bron : meer
Lees ook: Domino-effect bij invoeren grenscontroles in Europa

Familie hoort levend begraven meisje in kist gillen

Voor velen is het een grote nachtmerrie: levend begraven worden. Helaas kwam deze in Honduras deze angstdroom uit. Nog ademend lag de zestienjarige Neysi Perez in haar kist. Haar familie heeft haar bevrijd nadat geroep uit de kist klonk, maar het mocht niet meer baten.

Voordat Neysi begraven werd, is zij doodverklaard in het ziekenhuis. Media in Honduras melden dat Neysi door een paniekaanval zou zijn overleden. Er kwam door de aanval schuim uit haar mond en zo bijgelovig als de familie was, dachten ze dat de duivel bezit van haar had genomen. Hoewel een priester haar heeft proberen te bevrijden van die duivel, is ze een paar uur later in het ziekenhuis doodverklaard.

Het meisje was kort getrouwd en is daarom in haar trouwjurk begraven. Haar man bezocht de dag na de begrafenis het graf van zijn vrouw, toen hij daar geluid uit hoorde komen. Op videomateriaal is te zien dat familieleden de kist van Neysi openbreken. Uit de staat van het lichaam van het meisje is op te maken dat ze inderdaad nog geleefd heeft. Haar vingertoppen waren namelijk opengehaald. Ook was de binnenkant van de kist kapot gemaakt.

,,Toen ik mijn hand op haar kist legde, hoorde ik er geluid uit komen. Ik hoorde geklop, daarna hoorde ik haar stem. Ze was voor hulp aan het roepen'', vertelde de echtgenoot aan nieuwsstation Primer Impacto. ,,Het was al een dag na haar begrafenis. Ik kon het niet geloven. Ik was heel hoopvol.''

Klinisch dood
De hysterische familie heeft de kist kunnen openen en heeft het meisje zo snel mogelijk naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis gebracht. Daar besluiten de artsen echter dat ze klinisch dood is. De familie heeft haar daarna weer terug moeten brengen naar de begraafplaats, in haar kist.

De artsen staan voor een raadsel door het plotseling tot leven komen van Neysi. Volgens hen kan het zo zijn dat ze een acute verslapping van de skeletspieren had, waardoor ze daarom eerder onterecht dood is verklaard. In de kist is ze uiteindelijk overleden aan zuurstofgebrek.
Bron : video

zondag 23 augustus 2015

'Docente door collega's dood in gepest in Maastricht'


’School hield pesters de hand boven het hoofd’

Het Sint-Maartenscollege. © Google Streetview.


Een docente van het Sint Maartenscollege in Maastricht heeft zelfmoord gepleegd en geeft in haar afscheidsbrief haar pestende collega's de schuld. De brief werd een dag na haar dood bezorgd op de redactie van Dagblad De Limburger en Limburgs Dagblad, melden deLimburgse kranten zaterdag.

Caroline Dijkman uit Kerkrade zegt in de brief al sinds 2012 ziek thuis te hebben gezeten. De school zou de pesters de hand boven het hoofd houden, terwijl zij steeds dieper in de put raakte.

Niet goed gereageerd
Ook zou het schoolbestuur niet goed hebben gereageerd op haar klachten. De school zegt mediation te hebben aangeboden, maar de echtgenoot van de docente zegt dat die niet over het pesten ging, maar over het oplossen van een conflict met de pestende collega's.

Volgens André Postema, bestuursvoorzitter van scholenkoepel LVO heeft het Sint Maartenscollege alles gedaan om situatie te verbeteren. Volgens hem waren er geen bewijzen voor pesterijen. Wel waren de onderlinge verhoudingen op school in de kring rond Dijkman slecht. Volgens Postema is de school 'diep geraakt' door het overlijden van de docente.

Volgens Dagblad De Limburger heeft landelijk pestdeskundige Bob van der Meer op verzoek van de docente een analyse van de situatie op school gemaakt. Met dit stuk in de hand schakelde ze een advocaat in om haar geleden schade op de school te verhalen. ,,Ze is gruwelijk gepest,'' zegt Van der Meer. Met name tijdens vergaderingen vonden de pesterijen plaats.

Volgens haar echtgenoot veranderde ze van 'een vrolijke vrouw tot iemand die op het ravijn afging.'

'Vechtersbazen afrit Efteling zitten nog vast'

Op de afrit van de A59 naar de Efteling vond een ruzie plaats © Marvin Doreleijers.


De zes aangehouden verdachten van de grote verkeersruzie zaterdag op een afrit van de A59 naar de Efteling zitten nog steeds vast. Bij de vechtpartij vielen twee gewonden, een 23-jarige man en 63-jarige Belgische vrouw.

Volgens de politie is het mogelijk een invoegmanoeuvre die tot irritatie heeft geleid. De inzittenden stapten uit, waarna een vechtpartij ontstond.

Een 23-jarige zoon van een stel van 52 en 51 jaar uit Dordrecht werd daarbij kennelijk in het gezicht geslagen en raakte gewond. De 52-jarige man zou daarop een breekijzer hebben gepakt en daarmee een 63-jarige Belgische hebben geslagen.

Naast het stel uit Dordrecht zijn drie Belgische mannen van 40, 42 en 66 jaar aangehouden. Na behandeling in het ziekenhuis werd ook de 63-jarige Belgische aangehouden omdat zij ook actief zou hebben deelgenomen aan de vechtpartij.
Bron

'Ruim 50 onderzeeërs Noord-Korea verlaten bases'

De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un vorig jaar tijdens een inspectie van een onderzeeër © AFP.
Meer dan vijftig Noord-Koreaanse onderzeeërs hebben hun bases verlaten voor operaties. ,,70 procent van de Noord-Koreaanse onderzeeërs hebben hun bases verlaten en hun locaties zijn niet bekend'', meldde het Zuid-Koreaanse leger aan de persbureau Yonhap.

Het stalinistische land heeft ook het aantal artillerie-eenheden aan de grens verdubbeld en de hoogste staat van paraatheid afgekondigd.

Vertegenwoordigers van de twee Koreaanse landen hebben zondag in het dorp Panmunjom wel hun onderhandelingen hervat. Het overleg begon zaterdag, toen hoge functionarissen van beide regeringen bijeenkwamen in Panmunjom, dat in de gedemilitariseerde zone tussen Noord- en Zuid-Korea ligt.

Doel van het overleg is om verdere escalatie te voorkomen. De spanningen tussen beide landen laaiden begin deze week op toen Noord-Korea een luidspreker aan de grens met Zuid-Korea beschoot. Het zuiden liet via die geluidsbox propagandaboodschappen horen die gericht waren tegen het regime in het noorden.
Bron
Lees ook : Noord- en Zuid-Korea zetten gesprekken voort

Lange rijen voor anti-pretpark Dismaland

© reuters.In de Britse badplaats Weston-super-Mare zijn zaterdag lange rijen ontstaan voor de ingang van Dismaland, het anti-pretpark van graffitikunstenaar Banksy. Kaarten zijn alleen bij de poort te koop. Dat melden Britse media.

Vrijdag leek het er nog op dat er ook kaarten via de website te koop waren, maar de site werd dusdanig vaak bezocht dat die vastliep. De optie 'tickets' is niet meer op de site te vinden. Dismaland, letterlijk Naargeestigland, is door Banksy ingericht als nachtmerrie-achtige buitententoonstelling met een duistere knipoog naar Disneyland. Het is opgezet in een vervallen ex-pretpark. De expo ging zaterdag open en duurt vijf weken.

Oliekalifaat
Bezoekers worden begroet door apathisch kijkend personeel met Mickey Mouse-oren. Het terrein staat vol kunstwerken en installaties die het sombere met het vrolijke combineren. Zo is een pantservoertuig met waterkanon dat nog in Noord-Ierland is gebruikt omgebouwd tot kinderglijbaantje en kunnen bezoekers minigolfen rond het thema 'het oliekalifaat' of miniatuur-vluchtelingenbootjes besturen.
Assepoester

Dismaland is volgens de geestelijk vader bedoeld om mensen aan het denken te zetten. De ondertitel luidt 'bemusement park' (verbijsteringspark), een woordspeling op 'amusement park'.
Een deel van de kunstwerken van Banksy en tientallen andere kunstenaars is geïnspireerd op sprookjes. Bijvoorbeeld Assepoester, maar dan met alternatief einde: paparazzi verdringen zich rond de verongelukte koets. Er zijn ook live optredens, onder meer van Massive Attack en de Russische punkactivisten Pussy Riot..

Graffiti
De entree bedraagt 3 pond (4,13 euro) voor iedereen van vijf jaar en ouder. Volgens de site zijn ,,verfspuitbussen, markerstiften, messen en wettige vertegenwoordigers van de Walt Disney Corporation" streng verboden in het park. Niemand weet zeker wie de kunstenaar is die opereert onder het pseudoniem Banksy. Hij werd bekend door straatkunst in verschillende Europese steden, maar ook in de Palestijnse gebieden en in Amerika. Banksy maakt gebruik van graffiti maar ook van sjablonen en wil vaak een boodschap uitdragen tegen het kapitaal en het establishment en voor vrede en vrijheid.Bron

Jihadi John ongesluierd in video: Ik kom naar Engeland

Een nieuw filmpje van de vermoedelijke IS-beul Jihadi John circuleert op het internet. De Syriëstrijder is voor het eerst ongemaskerd in de woestijn te zien. In het filmpje zweert de vermoedelijke dader van minstens zeven onthoofdingen dat hij mensen zal blijven onthoofden. Ook zegt hij terug te keren naar het Verenigd Koninkrijk.

De Britse krant Daily Mail beweert zondag de eerste beelden van het gezicht van de de beul te hebben bemachtigd. De site van de krant geeft een fragment van 8 seconden vrij, maar Daily Mail zou ook een langer filmpje hebben bekeken waarin Jihadi John plechtig zweert dat hij zal blijven onthoofden. De bekende beul kijkt in de camera terwijl hij zijn naam Mohammed Emwazi zegt. Daar voegt hij aan toe: ,,Ik zal snel naar Engeland terugkeren en daar doorgaan met onthoofden. Ik hak alle zondaars hun hoofd af!"

Dit korte filmpje werd twee maanden geleden gefilmd met een smartphone in de Syrische stad Deir Ezzor, die onlangs door IS werd ingenomen. Een expert in gezichtsherkenning analyseerde de beelden en zegt overtuigd te zijn dat het om Jihadi John gaat. Het filmpje werd bemachtigd door rebellen van IS, die stuurden het naar een collega in Bulgarije.

Mohammed Emwazi
In februari werd Jihadi John als de 27-jarige Londenaar Mohammed Emwazigeïdentificeerd. Deze IS-strijder zou onder andere de Japanse gijzelaar Kenji Goto eind januari om het leven hebben gebracht.

Jihadi John is een van de bekendste voortvluchtige personen ter wereld. De Verenigde Staten plaatsten een prijs van 10 miljoen dollar op zijn hoofd. Hij werd de bekendste Syriëstrijder ter wereld nadat hij de Amerikaanse gevangene James Foley had onthoofd in een woestijn in Syrië.

Dit was de eerste van de vele bloederige executies van westerlingen in Syrië in een periode van vijf maanden. Zo was Jihadi John ook te zien in een onthoofdingsfilmpje van minstens 17 Syrische soldaten.
Bron : video