Translate

vrijdag 21 augustus 2015

Strandweer en stevig onweer domineren weekend

© anp.


Het ziet er dit weekend prima uit. In heel het land schijnt de zon uitbundig en op wat wolkensluiers na is er het grootste deel van het weekend weinig bewolking. De temperatuur loopt op van 24 graden in het Waddengebied tot plaatselijk 28 graden in Limburg.

Zaterdag schijnt de zon uitbundig en soms trekt wat sluierbewolking over het land. Een matige zuidoostenwind voert warme lucht aan en voorkomt dat er een zeewind op kan steken. Ook op de stranden wordt het dus warm, resulterend in hoge strandweercijfers. Het wordt 26 graden op de Wadden, 28 langs de westkust en 29 in het zuiden en zuidoosten. Lokaal kan de tropische 30 graden bereikt worden. Grootste kanshebber hierop is Zeeuws-Vlaanderen.

Zondag is er wederom veel zon. Wel neemt de wind toe waardoor de watersporters meer aan hun trekken kunnen komen. In de middag kan de oost tot zuidoostenwind wel vlagerig en krachtig zijn boven het IJsselmeer en het rond de Wadden.

Grote kans op onweer
In de loop van zondagmiddag zien we vanuit het zuiden de bewolking toenemen. De temperatuur is dan wel in het weer opgelopen tot ruim boven de 25 graden. Tegen de avond volgen buien die best wel eens stevig kunnen gaan uitpakken. De kans op onweer is groot en lokaal kan er flink wat water vallen. Vooral recreanten in het zuiden wordt aangeraden zondag de weersverwachting goed in de gaten te houden.

De buien trekken in de avond over het land verder naar het noorden. Waarschijnlijk verliezen ze aan intensiteit naarmate ze verder noordwaarts trekken. Het duurt tot middernacht voordat de buien het noorden hebben bereikt.
Bron

Dieven stelen Rodin-buste uit museum

Het museum in Kopenhagen. © website Ny Carlsberg Glyptotek.


Twee mannen hebben op klaarlichte dag een bronzen beeld van Rodin gestolen uit een museum in de Deense stad Kopenhagen. Het beeld is 265.000 euro waard. De mannen, die zich voordeden als toeristen, hebben de buste 'De Man met de Gebroken Neus' waarschijnlijk in een grote schoudertas gestopt, die een van hen bij zich had.

Volgens het Ny Carlsberg Glyptotek museum, dat vrijdag camerabeelden van de vermoedelijke daders vrijgaf, deed het duo er 12 minuten over om het 25 centimeter lange beeld te ontvreemden, gemeten vanaf het moment dat ze het museum betraden tot het moment dat ze weer vertrokken.

De mannen waren al eerder in het museum geweest, zo is te zien op camerabeelden. De politie vermoedt dat ze toen het alarmsysteem bij het beeld hebben uitgeschakeld. Volgens het Deense museum zijn de mannen duidelijk professionele kunstrovers.
Bron

Dieren geplaatst bij rampplek stad Tianjin

© anp.


De Chinese autoriteiten hebben konijnen, kippen en duiven in kooien geplaatst in de buurt van de plek van de enorme explosies van vorige week in de havenstad Tianjin. Het zou gaan om een poging de onrust over giftige stoffen in lucht en water weg te nemen.

Het stadsbestuur heeft herhaaldelijk gezegd dat chemische verontreinigingen die waren aangetroffen na de explosie en brand geen risico vormen voor de bevolking. Maar de bewoners zijn er niet gerust op nadat de autoriteiten hadden bevestigd dat honderden tonnen aan giftige chemicaliën in de verwoeste pakhuizen lagen opgeslagen.

Foto's van dode vissen in een rivier enkele kilometers verderop vergroten de angst. Ambtenaren zeggen dat de vissen zijn doodgegaan door zuurstoftekort en niet door vergiftiging. Op de rampplek zijn weer nieuwe branden uitgebroken, meldden staatsmedia eerder
Bron

maandag 17 augustus 2015

Inbrekers in slijterij openen 1000 bierflesjes voor prijs

© thinkstock.

Inbrekers hebben in een slijterij in de Duitse plaats Mülheim aan der Ruhr meer dan duizend bierflesjes geopend. Het was ze niet om het gerstenat te doen - ze keken aan de binnenkant van de kroonkurken of ze een prijs hadden gewonnen, zei de politie maandag.

De beheerder van de slijterij trof maandag tientallen kroonkurken op de vloer aan. Van het bier was niets gedronken.
Bron