Translate

zaterdag 8 augustus 2015

Fransman begraaft zijn hond levend


De Bordeauxdog lag begraven onder stenen, met om zijn nek een zak vol steenpuin. Illustratiefoto. © Wikimedia.


In het Franse Carrières-sur-Seine is een man van 21 aangehouden nadat hij zijn hond levend had begraven. Het dier, een grote Bordeauxdog, lag onder stenen in een veld en had een zak vol stenen rond haar nek.

Het was een hond van een omwonende die tijdens een wandeling met zijn baasje de ontdekking deed, aldus de Franse krant Le Parisien. Het baasje zag nog net de snuit van de begraven hond boven de grond uitsteken. Hij heeft het dier opgegraven.

Tatoeage
,,Het was een grote hond, een Bordeauxdog. Het dier lag onder stenen en aan de halsketting was een zak vol steenpuin vastgemaakt", aldus een bron dicht bij het onderzoek. De politie kon op basis van de tatoeage van het dier al snel de eigenaar opsporen. De hond werd naar een dierenkliniek gebracht, waar ze kon gered worden. Haar leven is niet meer in gevaar.

De eigenaar van de hond verzette zich tegen de agenten en beweert dat het dier ontsnapt was. Dat is niet erg waarschijnlijk, aangezien het dier aan artrose leed, zo meldt de krant. In maart volgend jaar moet de man zich voor de rechter verantwoorden voor dierenmishandeling.
Bron

Man wil politie te slim af zijn en kauwt vingertoppen eraf


Kenzo Roberts tijdens zijn actie. © YouTube.


Een 20-jarige Amerikaanse man die verdacht wordt van het stelen van een auto, dacht eind vorige week op slimme wijze de politie tegen te werken. Hij kauwde stukjes van zijn vingertoppen af, om niet geïdentificeerd te kunnen worden op basis van zijn vingerafdrukken.

Kenzo Roberts werd vorige week donderdag gearresteerd in Florida voor het stelen van een gloednieuwe Mercedes. Agenten kwamen er al snel achter dat hij een valse identiteitskaart bij zich had en dus besloten ze hem mee te nemen naar het bureau voor het nemen van vingerafdrukken. Hij werd achterin een politiebusje gezet, met een camera vol op zijn gezicht.

Opmerkelijk
Omdat Kenzo niet wilde dat zijn vingerafdrukken zijn ware identiteit zouden prijsgeven, besloot hij over te gaan tot een opmerkelijke actie. Op beelden die de camera in het politiebusje maakte, is te zien hoe hij op zijn vingertoppen kauwt en zo probeert de politie te slim af te zijn. Met een strak gezicht staart hij tijdens het kauwen voor zich uit, alsof hij geen enkele last lijkt te hebben van pijn.

Al zijn inspanningen ten spijt, kon Kenzo's actie niet voorkomen dat hij alsnog werd geïdentificeerd. Naast de autodiefstal bleek hij nog een waslijst aan vergrijpen op zijn naam te hebben staan. Kenzo zit momenteel vast in de Lee County Jail in Florida, in afwachting van zijn proces.Bron

Lena (26) werd bijna blind na 28 blikjes Red Bull per dag

© Facebook.


Overdaad schaadt, dat weet de Ierse Lena Lupari (26) inmiddels als geen ander. De werkloze moeder uit Newtownabbey werd langzaam maar zeker blind nadat ze dagelijks 28 (!) blikjes van het mierzoete energiedrankje Red Bull dronk. De kilo's vlogen er zodanig snel aan bij de jonge moeder dat haar hersenen opgezwollen raakten.

Lupari besefte niet wat voor schade ze aan het aanrichten was, tot ze in juni plots in elkaar zakte. De artsen stelden vast dat ze aan idiopathische intracraniële hypertensie (verhoogde druk op de hersenen, red.) leed: een rechtstreeks gevolg van haar overgewicht. Uiteindelijk moest ze bijna een week in het ziekenhuis blijven om weer een beetje bij te komen. ,,Ik kon mijn hoofd niet meer optillen en was nagenoeg blind''.

De vrouw besteedde jaarlijks 8.500 euro - oftewel een kwart van haar totale uitkering- aan haar favoriete energiedrankje. ,,Ja, ik was totaal verslaafd'', vertelt ze aan de DailyMail. ,,Naast de 28 blikjes Red Bull - zo'n 7 liter per dag - at ik nog maar één maaltijd, 's nachts. En meestal was het dan nog fastfood. Een van mijn drie kinderen heeft speciale zorg nodig, ik had de tijd niet om iets anders klaar te maken. Vijf jaar lang had ik last van migraine, maar dat loste ik op met pijnstillers. Mijn zicht ging zwaar achteruit, ik kon mijn hoofd niet meer van bed tillen en zo ben ik uiteindelijk in het ziekenhuis beland''.

Afvallen
Lena heeft van de artsen die haar bijstaan de opdracht gekregen zo snel mogelijk 45 kilo af te vallen. Sinds haar ziekenhuisopname op 18 juni dit jaar heeft ze geen blikje meer aangeraakt. Op die manier is ze al zo'n 12 kilo kwijtgeraakt. Een begin, maar ze is er dus nog lang niet.

,,Een maagband is niets voor mij", benadrukt de vrouw. ,,Eigenlijk zou ik hulp moeten krijgen van de Nationale Gezondheidsdienst, zodat ik geen medische behandeling hoef te ondergaan. Ik denk dan aan een bootcamp of zo. Hoe dan ook moet er tussen mijn oren iets veranderen''.

Haar blindheid is inmiddels grotendeels voorbij. ,,Ik kan weer zien'', vertelt ze opgetogen. En energiedrankjes komen er, hoe lekker Lena die ook vindt, nooit meer in.
Bron

donderdag 6 augustus 2015

Rusland komt met 'onzichtbare tank'

De T-14 Armata tijdens de Overwinningsparade op het Rode Plein in mei. © afp.


Rusland beweert de westerse militaire technologie twintig jaar vooruit te zijn met de eerste onzichtbare tank, de T-14 Armata. Maar toen het voertuig in mei over het Rode Plein in Moskou rolde, kreeg het panne.

De T-14 zou uitgerust zijn met geavanceerde technologie die de tank onzichtbaar maakt op de radar en voor infrarood hittegestuurde bommen, beweren de ontwerpers van UralVagonZavod in een interview met een nieuwsradiozender in Moskou. Onder het pantser zit een apparaat dat het infraroodsignaal verstoort, waardoor de vijand de tank niet kan lokaliseren. ,,We hebben dus eigenlijk een onzichtbare tank gemaakt", zei Vyacheslav Khalitov. De T-14 moet in 2018 in productie gaan.

Op de Overwinningsparade op het Rode Plein in mei werd de T-14 onthuld. Tijdens de repetitie kreeg de tank in het zicht van het publiek pech. ,,We laten zien hoe de evacuatie van militaire apparatuur uitgevoerd wordt", werd haastig aan het publiek medegedeeld. ,,Dat de tank tot stilstand kwam was gepland."
Bron

dinsdag 4 augustus 2015

Agent sleurt dronken bestuurder net op tijd van het spoor


© YouTube.


Het scheelde niets of de dronken bestuurder die met zijn auto vast kwam te zitten op het spoor, had het angstige avontuur niet meer na kunnen vertellen. Het is aan het heldhaftige optreden van een oplettende agent te danken dat de man zijn hachelijke avontuur overleefde.

Op de schokkende videobeelden is te zien hoe de agent uit Sunnyvale, in Californië, de man vlak voor de naderende trein van de rails weet te slepen. De auto wordt wel vol geraakt. Volgens de agent was de bestuurder van de auto dronken.

Volgens politiewoordvoerder Salvador Zuno heeft de bestuurder enorm veel geluk gehad, schrijft The Daily Mail. ,,De agent reed een paar auto's achter de man toen hij in de gaten kreeg dat het helemaal mis dreigde te gaan. Hij was op het juiste moment op de juiste plaats. Door zijn optreden leeft deze man nu nog.''

Bron

maandag 3 augustus 2015

Jihadist werd door IS opgepakt als spion: Ik ben opgelicht

Verleid door de belofte van het krijgen van vier vrouwen en een dure wagen, sloot Ebrahim B. zich aan bij Islamitische Staat (IS). Zijn droom viel al snel in duigen. In Syrië werd hij door de terreurorganisatie aangezien voor een spion en opgepakt. Toen volgde de hel. Hij doet zijn verhaal tegen The Independent.

Ebrahim B. werd wakker geschud door de brute realiteit van IS in augustus vorig jaar. Opgesloten in een bloederige cel in één van de executiecentra van de terreurbeweging ergens in Syrië, werd de Duitse Tunesiër verplicht om te horen hoe een medegevangene werd onthoofd.

,,Het klonk zoals een kat die wordt overreden", herinnerde hij zich. Later dumpten de beulen het verminkte lichaam van de gevangene in zijn cel. Het afgehakte hoofd lag op de borstkas. Net zoals Ebrahim werd de onfortuinlijke gevangene ervan verdacht een spion te zijn.

Wonder boven wonder
Ebrahim B. was de volgende in de rij maar wist wonder boven wonder te ontsnappen. Hij vluchtte terug naar Duitsland, het land waar hij maanden geleden werd gerekruteerd als enthousiaste nieuwe strijder. Daar gaf hij zich over aan de autoriteiten. Maandag verscheen hij voor de rechtbank in het Duitse Celle.

,,Ik verkies een gevangenis in Duitsland boven 'vrijheid' in Syrië", vertelde Ebrahim B. eerder deze maand aan de Duitse krant Süddeutsche Zeitung. ,,Islamitische Staat heeft niks te maken met de Islam."

Vals
De man werd in zijn woonplaats Wolfsburg gerekruteerd door Yassin Ousaiffi, die momenteel in Syrië actief is als shariarechter. Ebrahim B. omschrijft hem als een 'valse' prediker. Hij werd als strijder gelokt met de belofte dat hij vier vrouwen en een dure wagen zou krijgen. ,,Wees eerlijk, wie zou er geen vier vrouwen willen?".

De man heeft toegezegd om deze week in de rechtbank alles over zijn beproeving uit de doeken te doen. De voormalige jihadist wil zijn proces gebruiken om de wereld te vertellen hoe hij werd bedrogen door IS. ,,Ik ben opgelicht."


Bron

Boom rukt dak van dubbeldekker Londen

Vier toeristen zijn maandagmiddag in het centrum van Londen gewond geraakt toen een dubbeldekkerbus tegen een boom aanreed en het dak van het voertuig eraf werd gerukt.

Op foto's die op sociale media verschenen, is te zien hoe de passagiers nog op de bovenste verdieping van de Golden Tours bus zitten. Achter de bus ligt een grote tak. Het ongeval vond plaats op Woburn Place in de wijk Bloomsbury.

Gewonden
Vier mensen moesten naar het ziekenhuis. Hun verwondingen zouden niet levensbedreigend zijn. Negen mensen met lichte verwondingen werden ter plaatse behandeld.Het is de tweede keer in korte tijd dat het dak van een Londense dubbeldekker eraf wordt gerukt. Twee weken geleden reed een bus tegen een viaduct.
Bron

Agent redt pasgeboren baby uit toilet

© afp.


Een politieagent heeft zondag een pasgeboren baby gered uit een wc in een openbaar toilet in Peking.

De politie kreeg een telefoontje dat mensen een baby hoorden huilen in een openbaar toilet. Toen de agenten arriveerden troffen ze een pasgeboren meisje aan in de rioolbuis onder het hurktoilet.

,,Het hoofdje zat naar onderen en het lichaampje was in het riool gevallen. Van de zijkant kon ik vaag de voetjes zien", zei agent Qian Feng tegen de Beijing Times.

Qian overwoog eerst de wc-pot te slopen, maar zag er van af omdat het te veel tijd zou kosten en het kindje bleef huilen. Uiteindelijk lukte het Qian om het lijfje te pakken en met blote handen omhoog te trekken.

Het meisje werd direct naar het ziekenhuis gebracht. Uit het bloed ter plaatse en de huidsmeer op het kindje viel op te maken dat ze was achtergelaten door de moeder na de bevalling op het toilet.

De toestand van de baby is stabiel.
Bron

Russische veiligheidstroepen doden IS'ers

Het hoofdkantoor van de Russische veiligheidsdienst (FSB) in Moskou. © epa.


De Russische veiligheidsdienst FSB zegt veertien militanten van Islamitische Staat te hebben doodgeschoten. Acht extremisten werden zondag in de Noord-Kaukasus gedood en zes anderen stierven maandag, meldde de nationale antiterreurorganisatie NAK.

Moskou probeert een opstand te onderdrukken van militanten die in de Noord-Kaukasus een kalifaat hebben uitgeroepen. Het gebied is een lappendeken van vooral moslimrepublieken aan de zuidgrens van Rusland, waar separatisten in de jaren negentig twee oorlogen voerden.

Volgens de NAK waren de rebellen die zondag in Ingoesjetië zijn gedood betrokken bij terreurdaden, waaronder de moord op veiligheidsfunctionarissen en afpersing. De zes die in de autonome Russische republiek Kabardië-Balkarië stierven, zouden betrokken zijn geweest bij internationaal terrorisme.
Bron

Marokkaan overlijdt in koffer

Ter illustratie. © thinkstock.


Een Marokkaanse man is gestikt toen hij in een koffer door zijn broer over de grens met Spanje werd gesmokkeld. Dat hebben de Spaanse autoriteiten maandag bekendgemaakt.

De 27-jarige man zat in een koffer, die in de achterbak van de auto van zijn broer lag. Met de auto werd met de veerboot de oversteek van de Spaanse enclave Melilla in Marokko naar Spanje gemaakt, aldus Francisco Jerez, woordvoerder van het Spaanse ministerie van binnenlandse zaken.

Kort voor aankomst in Spanje sloeg de broer van het slachtoffer alarm, maar toen was het al te laat. De broer van de man, een Marokaan met een Frans paspoort, is aangehouden.

Jaarlijks proberen duizenden mensen via de twee Spaanse enclaves in Marokko de Europese Unie binnen te komen.
Bron

zondag 2 augustus 2015

Eigenaar verbaasd na verzonnen overval door personeel

© anp.


De 60-jarige bakkersknecht uit Terheijden die vrijdagavond het slachtoffer zou zijn geworden van een overval, heeft het misdrijf zeer waarschijnlijk verzonnen. Dat bevestigt eigenaar Ron Goeijers (57) na het bekijken van de bewakingsbeelden. De officier van justitie gaat zich over de zaak buigen en onderzoekt of de medewerker strafrechtelijk vervolgd moet worden, meldt de eigenaar.

De bakkerij zou vrijdagavond door twee mannen zijn overvallen. Ze eisten geld van de man maar die gaf aan dat hij alleen maar 2,70 euro in zijn portemonnee had. De medewerker, een 60-jarige man uit Terheijden, pakte een ijzeren staaf en sloeg naar de overvallers.

Volgens de verklaring van de medewerker gingen de daders er met zijn kleingeld vandoor. Dat klopt zeer waarschijnlijk niet, zo blijkt uit bewakingsbeelden. ,,De politie is vanochtend bij mij langsgeweest. We hebben samen de beelden bekeken, maar er is gewoon niets gebeurd", legt de eigenaar uit.

De Echte Bakker is in het verleden meerdere keren overvallen geweest. Zo ook twee maanden geleden, de betreffende medewerker stond toen ook achter de kassa. Sindsdien is het pand voorzien van camerabewaking. ,,Ik wil niet zeggen of die overvallen nu ook verzonnen zijn, maar het is inderdaad erg merkwaardig", erkent de bakker.

'Nog erger dan een overval'
Waarom de medewerker een overval zou verzinnen, weet de eigenaar niet. ,,Wat zou hij hiermee willen? Ik vind dit eerlijk gezegd nog erger dan een overval. Dat iemand glashard staat te liegen is heel vreemd. Ik vraag me af waarom hij zoiets zou faken, het is verder een verschrikkelijk goede werknemer."

Zolang het onderzoek nog loopt, blijft de werknemer in dienst bij De Echte Bakker. ,,We zijn een hechte club en ik krijg niet zomaar vervanging gevonden in de vakantieperiode. Ik baal enorm van deze situatie, maar het is niet anders."

De werknemer, wiens naam bekend is bij deze krant, blijft stug volhouden dat hij vrijdagavond is overvallen. Het team dat de overval onderzocht heeft het slachtoffer verhoord als verdachte van het doen van valse aangifte. ,,Hij ontkent dat de aangifte vals is. Het onderzoek wordt voortgezet", aldus de politie.
Bron

Medewerkers broodjeszaak negeren overvaller tot hij vertrekt

De overvaller op beveiligingsbeelden, vrijgegeven door de politie. © Coventry Police Dept..


In een vestiging van sandwichketen Subway in de Amerikaanse staat Rhode Island hebben twee tieners een overvaller net zo lang genegeerd, tot de man onverrichter zake de winkel verliet. Dat meldt NBC.

De man was tussen de 40 en 50 jaar oud, had een wit t-shirt om zijn hoofd geknoopt en probeerde zijn gezicht te verbergen achter een plastic tasje. Hij liep afgelopen week de broodjeszaak in de plaats Coventry binnen en eiste geld. Volgens de politie negeerden de twee tieners die aan het werk waren de man compleet. Dit zorgde voor ergernis bij de overvaller, die volgens de politie 'iets mompelde, terwijl hij de zaak verliet'.

De politie is op zoek naar de overvaller en heeft een beeld uit de bewakingsvideo vrijgegeven in de hoop dat iemand hem herkent.
Bron

Meisje (5) redt moeder en broertje bij auto-crash

Angela kan het ongeluk nog navertellen dankzij het kordate optreden van haar dochter (r). © go fund me.


Een 5-jarig meisje wordt als een held onthaald in Brits-Columbia, Canada. Lexi klauterde na een zwaar verkeersongeval uit de auto om hulp te zoeken voor haar gewonde moeder en broertje, melden Britse media.

In juni viel Angela Shymanski flauw achter het stuur nabij Prince George. Haar auto raakte van de weg, slingerde van een dam en botste ongeveer veertig meter lager tegen een boom, waar niemand het gecrashte voertuig nog kon zien. Dochter Lexi raakte lichtgewond door de klap. Haar moeder was buiten bewustzijn, broertje Peter had een hoofdwond.

Volgens Britse media maakte de kleuter na de botsing de riempjes van haar autostoel los en klauterde ze uit het wrak. Daarna beklom ze blootvoets de dam op zoek naar hulp. De eerste automobilist die ze tegenkwam, was een paramedicus, die wist dat hij de gewonde moeder beter niet kon verplaatsen.

Touwen
Volgens de chauffeur hadden de hulpdiensten touwen nodig om tot bij de SUV te komen en is het dus opmerkelijk dat Lexi op eigen houtje de weg kon bereiken.

Moeder, dochter en zoon werden per helikopter naar het ziekenhuis gebracht. Daar werden twee breuken vastgesteld aan Angela's rug. Ze liep nog andere breuken op door de reanimatie. De tien weken oude baby had hersenletsel.
© Go Fund me.

Na bijna drie weken is de moeder uit het ziekenhuis ontslagen. Ze herstelt thuis verder van haar verwondingen. Om de ziekenhuisfacturen te kunnen betalen is het gezin Shymanski via Go Fund Me een geldinzamelactie gestart. De teller staat intussen op ruim 13.500 dollar.

Hoogstwaarschijnlijk zullen Angela en Peter volledig genezen, met dank aan Lexi. ,,Zonder haar was ik nu misschien verlamd of waren mijn zoon en ik er niet meer", aldus de Canadese.
Bron