Translate

zaterdag 18 juli 2015

Britse premier wil agressieve meeuwen aanpakken


Een zeemeeuw. © reuters.


De Britse premier David Cameron wil dat er een ,,flink gesprek'' komt over agressieve zeemeeuwen in Engeland. ,,Ik heb in de kranten gelezen over agressieve zeemeeuwen in St. Ives. We hebben een probleem'', aldus de premier zaterdag volgens de Britse krant The Guardian.

In Cornwall werd een schildpad aangevallen door zeemeeuwen. Twee dagen nadat de beesten hem te grazen namen, legde hij het loodje. In de afgelopen maanden zijn er bovendien twee hondjes gedood door zeemeeuwen in Engeland.

Cameron liet weten dat er een discussie nodig is om maatregelen te nemen tegen de agressieve vogels. ,,We moeten bepalen of het misschien moet worden toegestaan de beesten te doden of iets te doen aan hun eieren en nesten'', aldus de premier. De lokale politiek van Cornwall heeft laten weten dat de zilvermeeuwen zijn beschermd en niet mogen worden afgemaakt.

Maatregelen
Steve Double van de gemeente Cornwall noemt de incidenten verontrustend en heeft de minister van Milieu gevraagd of er maatregelen kunnen worden genomen om het aantal meeuwen in Cornwall terug te dringen.

Jan Byrne, de eigenaar van de gedode schildpad Stig, vreest dat de meeuwen het nu hebben gemunt op haar andere schildpad George en konijn Petal. ,,Na de aanval was George behoorlijk ingetogen'', zei Byrne. ,,Hij was een week lang niet zichzelf. Petal ook niet. Ik denk dat die het heeft zien gebeuren.''
Bron

FBI rolt groot hackersforum op

© ANP.


Met een infiltratie-operatie heeft de FBI een wijdvertakt hackersforum opgerold. Het forum, Darkode, was vooral een mega-supermarkt voor handelaars in malware, gestolen creditcardgegevens, botnets en allerlei andere data en software ten behoeve van cybercriminaliteit. Ook wisselden de leden ideeën en kennis uit.

Bij het oprollen van het hackersforum kreeg de FBI hulp van opsporingsdiensten uit twintig landen, waaronder Duitsland, Groot-Brittannië, Denemarken, Israël, Brazilië en Australië. Ook Europol was erbij betrokken.

Arrestaties
Verschillende Darkode-leden zijn gearresteerd en de FBI heeft de servers en de domeinnaam in beslag genomen, zo heeft de Amerikaanse veiligheidsdienst woensdag bekendgemaakt.

Twaalf mensen zijn gepakt in de Verenigde Staten, 28 anderen in andere landen. Ook is bij diverse leden huiszoeking verricht. Het forum had tussen 250 en 300 leden. Ze werden streng 'gekeurd' voor ze lid mochten worden, en dan nog alleen op uitnodiging.
Bron

Saudi-Arabië pakt 431 IS-aanhangers op

Ravage na de aanslag op een moskee in juni. © AFP.


De autoriteiten in Saudi-Arabië hebben 431 mensen opgepakt die banden zouden onderhouden met terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag bekend, meldde nieuwszender al-Arabiya. Ook zijn er zes bomaanslagen op moskeeën in het land tijdens de islamitische vastentijd ramadan verijdeld.

Nog eens 144 mensen zijn opgepakt voor het via internet verheerlijken van IS en het verspreiden van hun ideologie. Volgens het ministerie komen de opgepakte mensen uit negen verschillende landen, waaronder Jordanië, Nigeria, Tsjaad, Egypte en Algerije. De meesten komen uit Saudi-Arabië.

Een aantal van de vermeende IS-aanhangers zou actief lid zijn van cellen van de beweging in Saudi-Arabië. Ze waren van plan aanslagen te plegen op gebouwen van diplomatieke vertegenwoordiging, veiligheidsdiensten en de overheid in Saudi-Arabië. Ook broedden ze op het plan veiligheidsmedewerkers te doden.

De cellen van IS hadden elk een eigen taak. Waar een van de cellen zich specialiseerde op het trainen van terroristen voor zelfmoordbomaanslagen, had een ander de taak de explosieven daarvoor de maken. Een aantal van de groepen was betrokken bij bomaanslagen op twee moskeeën in mei, waarbij 24 mensen omkwamen.
Bron

vrijdag 17 juli 2015

Noodlanding vliegtuig na onwel worden bemanning

Foto ter illustratie. © anp.


Een passagierstoestel van Easyjet heeft donderdag een noodlanding gemaakt in Berlijn nadat leden van de bemanning onwel waren geworden. Dat meldden Duitse media.

Het toestel was vanuit het Britse Manchester onderweg naar Tel Aviv en landde rond 17.00 uur zonder problemen op het vliegveld Schönefeld bij Berlijn.

De passagiers konden daarna zonder problemen het toestel verlaten. De oorzaak van het onwel worden wordt onderzocht
Bron

Terreurgroep Islamitische Staat (IS) verliest terrein


Verliezen in Syrië vooral te danken aan Koerden

© anp.


Islamitische Staat (IS) verliest terrein. De terreurgroep zag zijn grondgebied in de eerste zes maanden van dit jaar met 10 procent slinken. Recente veroveringen van steden Palmyra en Ramadi wogen niet op tegen ,,significante verliezen'' op andere plekken, blijkt uit een rapport van het Londense onderzoeksinstituut IHS. Het instituut bracht dit rapport vrijdag naar buiten.

IS heeft momenteel bijna 83.000 vierkante kilometer in handen in Irak en Syrië. Dat is een gebied zo groot als Oostenrijk. IS-strijders verloren volgens IHS terrein in het noorden van Syrië, vlakbij de Turkse grens, en in de omgeving van de Iraakse stad Tikrit.

Volgens een onderzoeker zijn de verliezen in Syrië vooral te danken aan Koerden en aan hen gelieerde Soennitische groepen. De gebieden in Irak zijn vooral door strijdkrachten van het Iraakse leger teruggewonnen op IS.

Het instituut verwacht wel dat de terreurgroep in het westen van Syrië gebieden zal veroveren. Daar zal niet het leger van Assad maar andere extremistische groeperingen de grootste rivalen van IS blijken te zijn, zoals al-Nusra, de Syrische tak van al-Qaeda.
Bron
Lees ook: Amerikanen vinden gestolen kunst in huis IS-leider
Lees ook: 'IS-leiders opgeblazen door eigen bermbom'

ISS-bemanning vlucht capsule in voor ruimteafval


© afp.


De astronauten van het internationaal ruimtestation ISS zijn donderdag wegens naderend ruimteafval tijdelijk de Sojoez-capsule ingevlucht.

Een deel van een Russische satelliet vloog voorbij, uiteindelijk op een veilige afstand van 3 kilometer, zo twitterde NASA donderdag. Dat de bemanning zich in veiligheid bracht, was een veiligheidsmaatregel. Gewoonlijk is NASA eerder op de hoogte van rondvliegend ruimteafval en wijzigt het ISS koers. Deze keer kwam de melding pas anderhalf uur van tevoren.

De drie astronauten zaten een uur in de capsule die makkelijk toegankelijk is. Ze hoefden daarvoor hun ruimtepakken niet aan te trekken. Het was slechts de vierde keer in het 16-jarige bestaan van het internationale ruimteschip dat de Sojoez-capsule gebruikt werd.

Troep
Enkele minuten nadat het afval het ISS was gepasseerd, keerden de astronauten al terug naar het ruimtestation. Momenteel zijn de Amerikaan Scott Kelly en de Russen Michail Kornijenko en Gennadi Padalka in het ISS gestationeerd. 'Blij dat er geen aanvaring was', twitterde astronaut Kelly. 'Geweldige afstemming met internationale teams op de grond. Fantastische training.'

De hoeveelheid rondzwevend ruimteafval is nog nooit zo groot geweest. Het Amerikaanse ministerie van Defensie houdt zo'n 22 duizend stukken afgedankte satellieten, uitgebrande raketten en andere troep in de gaten.
Bron
Lees ook : Nieuwe bemanning gelanceerd voor ruimtestation ISS

Mexicaanse zangeres verliest inlegkruisje bij tv-optreden

De Mexicaanse actrice-zangeres Patricia Navidad (42) had een klein, maar extreem genant ongelukje toen ze eerder deze week tijdens een optreden in de ontbijtshow Despierta America haar maandverbandje verloor. De artieste, die al sinds 1992 in het vak zit, loste het professioneel op.

Navidad zong ondersteund door haar band de hit Viva Mexico toen een ware nachtmerrie werkelijkheid werd. Net voor een uithaal glipte haar inlegkruisje onder haar turquoise mini-jurkje vandaan. Ze had wel door de grond kunnen zakken, maar in plaats van het podium af te rennen, zong ze vrolijk verder. Ze deed alsof er niets aan de hand was.

Viral
De schaamtevolle beelden gaan inmiddels de hele wereld over. De actrice-zangeres die vooral in Zuid-Amerika bekendheid geniet, wordt flink belachelijk gemaakt om het voorval. Maar ze slaat terug via Twitter en laat weten dat ze 'zich nergens voor zou hoeven schamen en het niet verdient ermee gepest te worden'.

Ze vraagt zich op Twitter af door wie de pesters zijn opgevoed, áls ze al zijn opgevoed. Via haar Instagram-account bedankte ze de fans voor al hun liefde en steun. ,,Ik hou heel veel van jullie'', schrijft ze bij een selfie.
Bron : video

donderdag 16 juli 2015

Zware beveiliging bij MH17-monument Grabavo

Fragment van de Boeing 777 in Grabovo. © anp.


Het monument voor de slachtoffers van MH17 in Grabovo is af. Het monument in het oosten van Oekraïne bestaat uit een zandkleurige steen met daarop een zwarte plaat. Op die plaat staat de tekst: ,,In herinnering van 298 overledenen. Onschuldige slachtoffers van de burgeroorlog''.

Een groep van ongeveer honderd separatisten is aangekomen bij het monument voor de slachtoffers van MH17 in Grabovo in het oosten van Oekraïne. Ze zijn daar voor de beveiliging van de herdenkingsceremonie vrijdag, vertellen ze donderdag aan het ANP.

De rebellen kwamen donderdagmorgen aangereden met tien pantservoertuigen en een aantal vrachtwagens. Ze namen tactische posities in voor de beveiliging van de omgeving.

Volgens burgemeester Vladimir Berezjnoj van Gravovo komen er vrijdag mogelijk enkele rebellenleiders naar de herdenking. De separatisten verwachten ,,mogelijke sabotage van groepen uit Oekraïne''. Daarom kammen ze nu de omgeving uit op zoek naar mijnen of andere explosieven met onder meer metaaldetectors.

Vrijdag wordt in Grabovo en omgeving, net als in Nederland, de ramp herdacht. Deze herdenking begint om 08.00 uur lokale tijd. Eerst wordt er een kerkdienst gehouden, gevolgd door een korte processie naar de rampplek.

Heuveltje
Het monument staat op een heuveltje met steentjes. Rechts naast de gedenksteen staat een pot met bloemen en daarnaast is nog een rijtje knuffels neergelegd.

Volgens de burgemeester van Grabovo, Vladimir Berezjnoj, is het monument geplaatst op de plek waar volgens hem de grootste verschrikkingen gebeurden op de dag van de ramp. Hij zei woensdag nog daarover: ,,Slachtoffers vielen er uit het vliegtuig naar beneden. Mensen hebben daar de naarste herinneringen.''

Lees hier al onze artikelen over de ramp met vlucht MH17, bekijk de interactieve kaart en de verhalen van de slachtoffers, blader door de herdenkingsbijlage (66MB of lees de reconstructie (16MB).
Bron

woensdag 15 juli 2015

Bijzondere beelden storm Grand Canyon vastgelegd

Er doen sinds kort enkele prachtige beelden van een storm boven de Grand Canyon de ronde op internet. Evan Halleck, een fotograaf uit Los Angeles, kon de ongelooflijke foto's maken toen hij tijdens een reisje naar Arizona letterlijk de 'bui zag hangen' en besloot het natuurfenomeen van wel héél dichtbij te gaan bekijken.

De 24-jarige zette zo op 2 juli zijn camera klaar om donder en bliksem vast te leggen. ,,Ik was héél dicht bij de storm'', zo vertelde hij aan de Huffington Post. ,,Misschien een beetje te dicht''.

Uiteindelijk zou hij gedurende twee uur elke vijf seconden een foto nemen en tijdens de laatste 20 minuten elke seconde eentje. Het leverde hem meer dan 1.000 beelden op en gaf hem voldoende materiaal voor een indrukwekkende timelapse. ,,Ik was doodsbang, maar ik wilde altijd al een fantastische stormfoto maken zoals je die op internet ziet'', klinkt het.

En toen hij achteraf zijn foto's bekeek, sprong bovenstaand exemplaar er meteen uit. ,,Ik schreeuwde het uit van vreugde toen ik dat beeld zag. Ik wist dat het de beste foto was die ik ooit genomen had''.

Meer foto's van Halleck vind je op zijn website, Facebook en Instagram.

Grieks parlement stemt in met reddingsplan


Alex Tsipras spreekt het parlement toe tijdens de stemming over het reddingsplan. © afp.

,,We geloven er niet in, maar we zijn gedwongen dit te accepteren", zei de Griekse premier Alexis Tsipras over het reddingsplan waar het parlement in de nacht van woensdag op donderdag mee instemde. De premier dreigde met aftreden als zijn regeringscoalitie niet in zou stemmen met het plan.

Vooraf werd gedacht dat een meerderheid van de top van Tsipras' partij Syriza tegen zou gaan stemmen.

Tsipras is het niet eens met de maatregelen die Griekenland moet nemen in ruil voor een nieuw steunpakket van de geldschieters. Maar er is geen alternatief, stelde de premier tijdens een toespraak in het parlement.

229 parlementariërs stemden voor het reddingsplan, terwijl 64 tegenstemden. Zes parlementsleden onthielden zich van stemming. Bij de stemming moesten de parlementsleden na het zeggen van hun naam hardop 'ja' of 'nee' zeggen. Uit de zaal klonk boegeroep toen de ex-minister van Financiën Yanis Varoufakis tegen het akkoord stemde.

Tegen het noodpakket
De Griekse minister Panagiotis Lafazanis van Energie is bereid af te treden als premier Alexis Tsipras dat wil. Lafazanis is een van de leden van regeringspartij Syriza die tegen het akkoord met de geldschieters stemden.

'We zijn parlementariërs van deze regering. We zijn voor Syriza als regeringspartij en steunen de premier. We zijn tegen het reddingsplan', aldus Lafanazis, die als minister ook een zetel in het parlement heeft.
Bron
Lees ook:  Prijzen in Griekenland blijven dalen
Lees ook : Btw-verhoging kost elke Griek een maandsalaris
Lees ook:  Grieken voldoen afbetalingen aan ECB en IMF

Duizenden Londenaren sterven door vervuiling

© anp.


Jaarlijks sterven bijna 9500 Londenaren een vroegtijdige dood als gevolg van luchtvervuiling. Dat hebben onderzoekers van het prestigieuze King's College Londen vastgesteld, meldt de Britse krant The Guardian woensdag.

Het dodental als gevolg van luchtvervuiling ligt twee keer zo hoog dan eerder werd gedacht, schrijft de krant. Boosdoeners zijn fijnstof en stikstofdioxide, een gas dat wordt geproduceerd door dieselauto's, vrachtwagens en bussen. Het gas tast de longen aan.

Londen probeert de luchtvervuiling terug te dringen door het inzetten van elektrische bussen. De eerste elektrische dubbeldekkers gaan in oktober rijden.
Bron

maandag 13 juli 2015

Man kan niet lopen maar wel scootmobiel tillen


Lopen kan hij niet, maar zware dingen tillen lukt wonderbaarlijk genoeg wel. Een Britse oud-vrachtwagenchauffeur, die maandelijks bijna tweeduizend euro overheidstoeslagen vangt, is betrapt bij het sjouwen van zijn scootmobiel op zijn trap, zo meldt Daily Mail.

Vijftiger Gwynfor Jones zou maar liefst zes hartaanvallen hebben gehad. Ook kampt hij, naar eigen zeggen, met problemen met z'n nieren en benen. Sinds 2009 werkt hij niet meer. Na een ongeluk raakten z'n knieën beschadigd. ,,Als ik drie stappen loop, gaat het al mis.'' Toch is er een foto opgedoken waarop de man te zien is terwijl hij zijn zware scootmobiel op een portiektrap tilt.

Bang
Wanneer een Britse krant hem confronteert met z'n gedrag wordt hij angstig. ,,Als de overheid hier achterkomt, zeggen ze: 'je bent niet gehandicapt. Als je dat ding kunt tillen, wat is er dan met je aan de hand?' Ik zou alles verliezen en dat maakt me wel bang.''

Volgens een woordvoerder van de Britse sociale dienst zijn toeslagen alleen voor mensen die het echt nodig hebben. ,,Bij bewijs dat iemand de boel belazert, stellen we een onderzoek in. Mensen moeten ons altijd laten weten als er iets in hun situatie verandert.''
Bron

Politie evacueert achttien gijzelaars uit Primark Parijs


Twee of drie mannen gijzelden personeel na roofoverval

© anp.


Twee of drie gewapende mannen hielden maandagmorgen in een winkel in de Franse hoofdstad Parijs achttien mensen gegijzeld. Het gaat om een filiaal van Primark in Villeneuve-la-Garenne, een voorstadje ten noorden van Parijs. De gijzeling werd rond 10:30 beëindigd door de Franse politie. Een van hen is ziek, maar er zijn geen gewonden, liet de politie weten.

De politie is nog op zoek naar de daders. Zij hebben zich ergens in het complex verstopt. De gijzelaars werden vastgehouden in de kantine van het bedrijf.


Volgens het Franse persbureau AFP gaat het om twee of drie gewapende mannen die rond half zeven maandagochtend de winkel binnen gingen voor een roofoverval. Ze verschansten zich daarna in de winkel met een aantal medewerkers. In eerste instantie ging het over tien medewerkers, maar dat werd later opgeschaald naar achttien gijzelaars.

Een man die de snoepautomaten in het pand bijvult zou de mannen gezien hebben. Hij vertelde de Parisien dat mensen in paniek rondrenden. ,,Ze zijn gewapend, ze zijn gewapend! We moeten weg!'' Zelf kan hij ontsnappen via het laadperron.

Het dagblad meldt ook dat één van de gijzelnemers een werknemer van Primark zou zijn. Dat is niet bevestigd door de politie. Volgens de politie drongen de mannen de winkel binnen met het doel die te overvallen.

Volgens BFM TV zou een van de werknemers van Primark er in geslaagd zijn een sms te sturen naar haar vriend, die vervolgens de politie waarschuwde. De vrouw stuurde het bericht om 7:01 en vertelde dat er twee gewapende mannen in de winkel waren.
Bron

IS-aanhanger plande bomaanslag in VS

© afp.


Een 23-jarige Amerikaanse IS-aanhanger wordt verdacht van betrokkenheid bij plannen voor een bomaanslag op een universitaire campus. De man, een inwoner van de Amerikaanse staat Massachusetts, werd vorige week opgepakt omdat hij illegaal wapens kocht. Het zou gaan om de zoon van een politiechef uit Boston.

Volgens Amerikaanse media vond de FBI in zijn appartement grondstoffen voor een bom, een snelkookpan, een wekker, en papieren met daarop de plannen voor een aanslag. Volgens zijn buren is hij onlangs tot de islam bekeerd.

De man werd al een tijdje gevolgd door undercoveragenten.
De man had een informant van de politie verteld dat hij dezelfde bommen wilde maken als die extremisten hadden gebruikt bij de aanslag in Boston in 2013. Die bommen zaten ook in een snelkookpan.
Bron

Meisje mag niet vliegen omdat ze bleek is

© Privéfoto.


Het moest een droomreis naar de Malediven worden, maar voor de familie Wain uit Schotland pakte dat anders uit. Etihad Airways weigerde de 14-jarige Grace Wain aan boord van het vliegtuig. De reden: ze zag er nogal bleek en ziekjes uit.

De familie wilde afgelopen maandag van Manchester naar de Malediven vliegen, maar de aanvang van de vlucht verliep niet van leien dakje. VolgensThe Scottish Daily Record mocht Grace niet aan boord komen omdat ze bleekjes was en tegen haar moeder aanleunde.

Haar vader probeerde het personeel nog te overtuigen. ,,We wonen in Schotland'', aldus Paul Wain. ,,Ze is roodharig en daardoor heeft ze een bleke huid. Dat is gewoon hoe ze is.'' Volgens de vader leunde Grace alleen maar tegen haar moeder aan omdat ze moe was. De staf geloofde het verhaal niet helemaal en stonden erop dat de ouders een doktersverklaring regelde. Na enige vertraging en een briefje van de dokter waarin stond dat Grace's dokter geen reden inzag waarom de tiener niet zou kunnen vliegen, kon het gezin eindelijk boarden.

Etihad verklaart dat het personeel absoluut geen discriminerende intenties had, maar zich zorgen maakte om de gezondheid van de jonge Grace. ,,Het ging ten slotte om een lange vlucht'', is te lezen in een officiele verklaring. ,,Onze medewerkers hebben er een dokter bijgehaald. Nadat ze is onderzocht stond de arts erop dat de familie een doktersverklaring moest regelen voordat ze konden vliegen.'

Horrorvakantie
Eenmaal aangekomen op hun zonnige vakantiebestemming bleken er tot overmaat van ramp twee koffers te ontbreken waardoor Grace's ouders drie dagen in hun 'reiskloffie' moesten rondlopen. De familie vermoedt dat de problemen met Etihad Airways te danken zijn aan overboeking. Een ding is in ieder geval zeker, deze vakantie zullen de Wains niet snel vergeten.

© Privéfoto.


Bron

Zo worden seksslavinnen uit handen van IS gered

© Channel 4.


Vrouwen en jonge meisjes die door IS-strijders gevangen gehouden worden als seksslavin hebben doorgaans maar één hoop: bevrijd worden door het ondergrondse netwerk van verzetsstrijders. Hoe zo'n reddingsoperatie in zijn werk gaat, wordt duidelijk in de undercoverreportage die Channel Four overmorgen zal uitzenden. De trailer geeft alvast een voorproefje, maar is het wel zo'n goed idee om zulke 'bedrijfsgeheimen' te grabbel te gooien?

Cruciale pion is Khaleel Al Dakhi, de advocaat die er zijn levenswerk van gemaakt heeft om onschuldige slachtoffers uit de klauwen van IS te bevrijden.


Mannen uit het netwerk van advocaat Khaleel brengen de vrouwen te voet naar Sinjar, een wandeltocht van twee dagen en nachten. © Channel Four.

Zodra het de meisjes gelukt is om te ontsnappen moeten ze dagenlang door Syrië en Irak lopen, tot ze uiteindelijk veilig grondgebied bereiken. Eten en drinken zijn schaars; en als ze gepakt worden voor ze hun eindbestemming bereikt hebben, wacht hen een zekere dood.

De verborgen camera filmt een groep vrouwen in de straten van Raqqa. © Channel 4.

Het gaat vooral om yezidi-meisjes, die na hun ontvoering in augustus vorig jaar naakt verkocht werden aan de hoogste bieder. ,,In de ogen van IS-strijders aanbidden ze de duivel, vandaar dat ze ook geen menselijke behandeling krijgen", legt reportagemaker Edward Watts uit. ,,Als ze ontsnapt zijn, willen ze zo snel mogelijk naar het thuisfront bellen om te zeggen dat ze nog in leven zijn. De families contacteren vervolgens de verzetsstrijders en zij zetten de reddingsoperatie op poten."


Khaleel Al Dakhi, de advocaat die er zijn levenswerk van gemaakt heeft om onschuldige slachtoffers uit de klauwen van IS te bevrijden. © Channel 4.

De reportage volgt enkele van die slachtoffers en hun begeleiders tijdens die barre tocht. Zo is te zien hoe de groep vrouwen zich enkele dagen in een veld verbergt, als beschutting tegen de hevige regen. Een van hen verliest haar schoenen en moet de tocht -die in normale omstandigheden twee dagen duurt- op blote voeten afwerken.
Een hachelijk moment: een van de verzetsstrijders wordt gecontroleerd aan een controlepost van IS. © Channel 4.

De verzetsstrijders zouden op die manier al vijfhonderd dames bevrijd hebben, maar soms gaat het ook mis. Recent nog zijn twee van die reddende engelen in een val van IS gelopen. ,,Ze hebben een vrouw verplicht te bellen, met de vraag om haar te komen redden. De beul die haar gevangen hield, was zogezegd weg. De twee mannen verschenen op de plaats van afspraak, werden overmeesterd door
 IS en doodgestenigd."

Een ontvoerd meisje ziet voor het eerst haar familie terug in een vluchtelingenkamp in Noord-Irak.
© Channel 4

.
Ook deze meisjes hebben de barre tocht overleefd. © Channel 4.

Monsterarts gaf chemo aan 550 mensen zonder kanker

© YouTube.


Een Amerikaanse arts is zaterdag veroordeeld tot een gevangenisstraf van 45 jaar, omdat hij aan 553 mensen vertelde dat ze kanker hadden, terwijl dat niet zo was. De 'monsterdokter' diende 9.000 injecties toe die het immuunsysteem verzwakten om zo meer geld te kunnen verdienen. In totaal verdiende hij 17 miljoen dollar (ruim 15 miljoen euro) aan zijn praktijken.


Dokter Farid Fata uit de Amerikaanse staat Michigan vertelde sommige patiënten dat ze terminale leukemie hadden. Hij liet ze vervolgens peperdure chemotherapie ondergaan. Het geld dat hij daarvoor kreeg via de zorgverzekering van de 'zieken' stak hij vervolgens in zijn eigen zak. Zijn tot dat moment gezonde patiënten werden meestal erg ziek door de niet noodzakelijke chemo. Sommigen stierven er zelfs aan.

Ontmaskering
Fata werd uiteindelijk ontmaskerd door zijn secretaris George Karadsheh, nadat andere medewerkers al vermoedden dat de dokter valse diagnoses stelde. Een slachtoffer van Fata zegt dat hij drie jaar van zijn leven heeft verloren door de onnodige kankerbehandelingen: ,,Ik haat die man. Sommigen kunnen hem misschien vergeven, maar ik zal dat nooit kunnen. Misschien kan God het", aldus de patiënt. ,,Hij is een monster en een meester in bedrog."

De 53-jarige Monica Flag kreeg ook te horen dat ze kanker had en onderging één chemosessie. Ze bezocht echter een andere dokter voor een tweede opinie en hij vertelde haar dat ze helemaal geen kanker had.

Farid Fata betuigde in de rechtbank van Michigan zijn spijt. ,,Ik weet niet hoe ik alle wonden kan genezen. En weet niet hoe ik mijn spijt en schaamte kan uitdrukken", zei Fata, die op weinig begrip van de openbare aanklager kon rekenen. ,,Chemotherapie is, zoals je weet, vergif", benadrukte openbaar aanklager Barbara McQuade.Bron

Jongetje (5) levensmoe door extreme vorm van eczeem

Photo published for 'Please let me die' begs boy, 5, with eczemaHij is pas vijf jaar oud, maar zegt nu al tegen zijn moeder dat hij het leven niet meer ziet zitten. Morgan Bishop heeft al sinds hij 4 maanden oud is last van een extreme vorm van eczeem. Zijn huidje is zo beschadigd dat hij niet lang kan staan, en 's nachts uren wakker ligt van de jeuk. Zijn ouders proberen nu geld in te zamelen voor een behandeling in een Franse kliniek, die ze zien als hun laatste hoop.

Het eczeem haalt volgens zijn moeder Dana alle levensvreugde uit het jongetje. ,,Op de halve dagen dat hij wel naar school kan, probeert hij met zijn vriendjes te spelen. De pijn onder zijn voeten is alleen te erg dat hij na een paar stappen alweer moet gaan zitten", vertelt ze tegen the Daily Mail.

Behalve het eczeem is Morgan allergisch voor etenswaren zoals soja, rijst, eieren, noten, zuivel en aardappelen. Ook heeft hij astma en lijdt hij aan het levensbedreigende nephotic syndroom, waarbij er grote hoeveelheden eiwitten uit zijn nieren lekken.

Om hem zo min mogelijk te belasten, zit het jongetje het grootste deel van de dag in een rolstoel. Om beurten gaan zijn ouders met hem lopen, maar ze proberen de aandacht tussen Morgan en zijn een jaar oude broertje Jenson zo goed mogelijk te verdelen. Aan zijn broertje heeft Morgan trouwens ook een goede steun: het kleine ventje helpt zijn zieke broer volgens zijn moeder vaak met het insmeren van zijn pijnlijke huid.

Warme doeken
Morgan wordt al tijden door verschillende dokters in de gaten gehouden, maar een goede remedie tegen het extreme eczeem hebben de artsen nog niet kunnen vinden. Uit wanhoop hebben zijn ouders daarom op het internet gezocht naar alternatieve geneeswijzen, en kwamen uit bij een kliniek genaamd the Avene Centre in Frankrijk. Hier wordt gewerkt met zogenaamde hotpacks. Het jongetje wordt dan ingepakt met warme doeken en lakens die een speciale behandeling hebben gehad. Volgens de website heeft de kliniek al diverse patiënten met extreme eczeem en psoriasis geholpen.

Vader en moeder Bishop hebben een gofundme-account aangemaakt, waar mensen een bijdrage kunnen leveren voor de behandeling van Morgan. Ook organiseert moeder Dana een sponsorfietstocht van 900 mijl om de benodigde 15.000 pond in te zamelen.
Bron