Translate

zaterdag 9 mei 2015

Beelden zware mishandeling peuter (2) schokken China

De mishandeling van een 2-jarig jongetje en de videobeelden, waarop te zien is hoe omstanders doorlopen terwijl de peuter wordt toegetakeld, zorgen in China voor een enorme commotie. Het voorval vond plaats in Luochuan in de provincie Shaanxi, meldt China Daily.

In het ronduit schokkende filmpje is te zien hoe het ventje pal voor een winkel aan het spelen is met een bezem, als hij plotseling wordt aangevallen door een man.

Die trapt de peuter veelvuldig tegen het hoofd en op zijn handen en begint vervolgens met veger en blik op het kind in te slaan. Passanten negeren de mishandeling. Uiteindelijk komt een groep personen uit een winkel en grijpt in. Zij achtervolgen de aanvaller en brengen het jongetje naar een ziekenhuis, aldus de krant.

Het kind loopt bij de aframmeling een aantal breuken in zijn schedel op, maar verkeert niet in levensgevaar. Hij kan volgens de artsen thuis herstellen en is inmiddels uit het ziekenhuis. De vermeende dader, Wang Jiaolong, een 29-jarige man met naar verluidt psychische problemen, is opgepakt en wordt momenteel aan tests onderworpen.

Grote woede
Het gebeuren heeft op internet, waar de beelden eerder deze week opdoken, tot grote woede geleid. Ruim 17 miljoen mensen spraken online hun ongenoegen uit. Evenwel is het niet de eerste keer de openlijke onverschilligheid van omstanders tot ophef leidt.

In 2011 waren de beelden van de dood van een peuter aanleiding tot een nationaal debat over normen en waarden. Op de beelden van dat bewuste voorval is te zien hoe een 2-jarig meisje, tot twee keer toe, door een busje wordt overreden, zonder dat iemand een hand uitsteekt.

In onderstaand filmpje werd de aanval door de man gecensureerd. Het volledige filmpje bevat schokkende beelden en is derhalve niet voor gevoelige kijkers.Bron

Poetin geeft Nederlandse onderzoeker onderscheiding

President Vladimir Poetin spreekt op het Rode Plein in Moskou tijdens de grote militaire parade. © epa.

De Nederlandse onderzoeker Remco Reiding heeft vandaag een Russische onderscheiding gekregen voor zijn onderzoek naar oorlogsgraven van Sovjetmilitairen in Nederland. In een certificaat spreekt de Russische president Vladimir Poetin persoonlijk zijn erkenning uit voor het werk van Reiding.

,,Het is altijd fijn om blijk van waardering te krijgen, vooral van het staatshoofd van het grootste land ter wereld'', zei Reiding. Hij werkt al zeventien jaar namens Stichting Ereveld aan het achterhalen van de identiteit van oorlogsdoden.

Het gaat om Sovjetmilitairen die zijn begraven op het Russisch Ereveld in Leusden. Op het veld liggen 865 oorlogsslachtoffers, voornamelijk uit de voormalige Sovjet-Unie. Van 198 slachtoffers heeft de stichting de identiteit achterhaald en contact opgenomen met de nabestaanden.

Reiding hoopt dat de erkenning van Poetin steun uit Nederland en Rusland oplevert voor het project. De onderscheiding werd uitgereikt door de Russische ambassadeur in Nederland Roman Kolodkin.
Bron

Paradepaardje Russen gaat in vlammen op

Rusland viert vandaag met een grote militaire parade dat het Rode Leger 70 jaar geleden Nazi-Duitsland versloeg. Daarbij werd nieuw militair materieel geshowd, maar dat verliep niet helemaal zoals gepland. Een Buk-raketsysteem, hetzelfde systeem waarmee waarschijnlijk vlucht MH17 is neergehaald, ging in vlammen op.

De parade op het Rode Plein in Moskou, met zo'n 16.000 militairen, begon met een minuut stilte. President Poetin gaf een speech en sprak daarbij ook over de rol van anderen in de Tweede Wereldoorlog. ,,We herinneren ons de bijdrage van onze medestrijders: de Verenigde Staten, het Verenigd Koninkrijk en andere staten.'' Tegen de aanwezige veteranen zei hij: ,,Jullie zijn onze echte helden''.

Er zijn geen regeringsleiders uit het westen aanwezig bij deze 'Dag van de Overwinning'. Zij blijven weg uit protest over het gewelddadige conflict met Oekraïne en de annexatie van de Krim. De Chinese president Xi Jinping, de Indiase president Mukherjee en de leiders van Cuba en Venezuela zijn wel van de partij.

Feestdag
Tijdens de parade werd ook de splinternieuwe Armata T14-tank geshowd. Die is volgens de Russen beter dan alle westerse tanks: de bemanning wordt beter beschermd en het kanon kan op afstand worden bediend.

De herdenking van de overwinning is een van de belangrijkste feestdagen in Rusland en gaat altijd gepaard met veel militair vertoon.

De parade is hieronder te volgen.Bron

Ebolavirus overleeft in oog van genezen patiënt

© epa.


Bij een Amerikaanse dokter die ebola overleefde, is het virus opnieuw opgedoken. Het virus hield zich verscholen in zijn oog. Dat zorgde ervoor dat zijn blauwe iris groen kleurde.

Artsen hadden tot nog toe geen idee dat de ziekte zich op die manier kon manifesteren. Ze dringen er nu op aan om alle ebola-overlevers te onderzoeken.

De Amerikaanse dokter Ian Crozier liep in september vorig jaar het ebolavirus op tijdens zijn werk in Sierra Leone. Hij werd teruggehaald naar de Verenigde Staten, waar hij een intensieve behandeling kreeg in het Emory University Hospital in Atlanta. Hij mocht in oktober het ziekenhuis verlaten, nadat alle sporen van het virus uit zijn bloed waren verdwenen.

Oogontsteking
Enkele maanden later kreeg Crozier last van een zijn ogen en zag hij slecht. Zijn linkeroog was ontstoken en opgezwollen. Hij keerde terug naar het ziekenhuis om een monster te laten nemen van zijn oog. Daar waren de dokters stomverbaasd in het vocht het ebolavirus opnieuw aan te treffen. Artsen geloven niet dat het virus via het oog besmettelijk is, omdat ebola niet in de tranen van de man werd teruggevonden.

Naast hevige pijn aan zijn oog, stelde Crozier ook vast dat zijn iris van kleur veranderde: van blauw naar groen. Dat gebeurde tien dagen nadat de eerste symptomen tot uiting kwamen. Nadat de man de nodige medicatie toegediend kreeg, verdwenen de problemen.

De dokters willen nu meerdere overlevenden van het virus onderzoeken. Ze hebben over de casus een artikel geschreven in The New England Journal of Medicine. Oogproblemen werden namelijk bij zo'n 40 procent van de ebolapatiënten vastgesteld, soms zelfs maanden na hun genezing. Eerder werd al bekend dat het virus nog een hele tijd in het sperma van genezen mannen kan overleven. Nu lijkt het er dus op dat ook het oog een mogelijke schuilplaats is, waar het virus kan blijven broeien.

vrijdag 8 mei 2015

Dikste Brit eet meer dan 10.000 calorieën per dag© photo news.

Een man heeft gemiddeld aan zo'n 2.500 calorieën per dag genoeg, maar dat geldt niet voor de Britse Carl Thompson. Hij verobert elke dag minimaal 10.000 calorieën. De 32-jarige is voor zover bekend met zijn 413 kilo de dikste man van Engeland, en is gekluisterd aan zijn bed.

Thompson eet iedere dag drie dozen Magnums en drie volledige broden met jam. Het 32-jarige zwaargewicht bekende dat hij zijn kelderflat in Dover al meer dan een jaar niet meer verliet omdat hij amper kan bewegen.

Met net geen 413 kilogram op de weegschaal wordt Thompson vandaag gezien als de dikste Brit. Zijn voorganger, Paul Mason, bereikte een piekgewicht van 444 kilo, maar onderging een gastric bypass en verloor zo al meer dan 139 kilo.

© photo news.
Bron

Piloot onwel, passagier zet toestel veilig aan de grond

© afp.


Toen de piloot van vlucht 9W063 van Bangkok naar Delhi deze week onwel werd, twijfelde een van de passagiers geen moment. Hij nam het toestel over en zette het veilig op de grond.

Het toestel van Jet Airways was al bijna op zijn bestemming toen de piloot onwel werd. De co-piloot was genoodzaakt het toestel over te nemen en riep over de intercom dat er sprake was van een noodsituatie. Onder de 200 passagiers was echter ook een piloot van dezelfde maatschappij, die geen moment twijfelde en te hulp schoot.

Weggesleept
De passagier en de co-piloot wisten het toestel samen veilig aan de grond te krijgen op Delhi Airport. Het vliegtuig moest vervolgens wel worden weggesleept, omdat co-piloten in India niet mogen taxiën.

De extra piloot was niet de enige hulpvaardige passagier aan boord. Het toeval wilde dat er ook een arts meevloog, die zich tijdens de vlucht ontfermde over de zieke piloot. Op dit moment loopt er een onderzoek naar het voorval, waardoor het cabinepersoneelvoorlopig aan de grond blijft.
Bron

Dreumes overlijdt door worstelmove van vaderFoto ter illustratie © Thinkstock.

Een Amerikaanse dreumes van 18 maanden is overleden nadat zijn stiefvader een worstelmove op hem uitprobeerde. De vader had de beweging op televisie gezien en wilde weten of het hem ook zo lukken.

De stiefvader verklaarde tegen de politie dat hij de intentie had om Bryson op het bed te laten landen, maar dat hem dat om onverklaarbare reden niet lukte. De dreumes kwam hard op de grond terecht.

'The last Ride'
Volgens de politie probeerde de 20-jarige stiefvader Brandon een worstelbeweging uit die 'The Last Ride' wordt genoemd. In de beweging, die ook op YouTube veel wordt gedemonstreerd, neemt de ene worstelaar de andere worstelaar in een omgekeerde houding op de rug. Vervolgens wordt geprobeerd de ander in een draaiende beweging op de grond te werpen.

Hoewel de stiefvader zag dat het jongetje gewond was, besloot hij om niet direct het alarmnummer te bellen, maar de dreumes zelf naar een ziekenhuis in West-Philadelphia te brengen.

Zwaargewond
Daar constateerden de artsen dat het zwaargewonde kind een gebroken nek en een ingeklapte long had. Hij overleed in het ziekenhuis.

De moeder van Bryson was tijdens het ongeval aan het werk. De worstelende vader wacht op dit moment zijn proces af in de gevangenis van Philadelphia. Hij wordt aangeklaagd voor doodslag, kindermishandeling en nog een reeks andere misdaden.
Bron

Arabische coalitie kondigt aanval aan met pamfletten

Houthi-opstandelingen verbranden foto's van leiders van de VS, Jemen en Saudi-Arabië © reuters.


De Arabische coalitie onder leiding van Saudi-Arabië heeft vandaag met pamfletten een grote aanval op Jemen aangekondigd. De bevolking van de provincie Saada werd gewaarschuwd te vertrekken uit bepaalde districten, liet een woordvoerder van de coalitie vandaag weten.

Saada is een bolwerk van de Houthi-rebellen, die strijden tegen de troepen van de verdreven president Abd-Rabbu Mansour Hadi. De Arabische landen onder leiding van de Saudi's steunen Hadi en slaan met bombardementen terug.

Via pamfletten die uit vliegtuigen werden gegooid en berichten via de media werd de bevolking vooraf gewaarschuwd voor de aanstaande aanvallen. Vrijdag voerde de coalitie al verscheidene luchtaanvallen uit in Saada. Die zullen vrijdagavond tot de hele provincie worden uitgebreid, waarschuwde Saudi-Arabië. Saudi-Arabië liet donderdag weten een humanitair bestand van vijf dagen in Jemen te willen afkondigen. Voorwaarde is wel dat de Houthi-opstandelingen en hun bondgenoten de wapens ook neerleggen. De Saudische minister Adel al-Jubeir (Buitenlandse Zaken) zei vrijdag dat hij dat bestand dinsdag wil laten ingaan.
Bron

Auto rijdt verder terwijl bestuurder flauwvalt

Voor het eerst in 26 jaar viel de Amerikaanse Paul Yearley flauw. En dat gebeurde op een wel erg ongelukkig moment: toen hij met zijn pas gekochte Ford Mustang op de snelweg reed. De dashcam, die in de auto geïnstalleerd was, filmde het hele gebeuren.

Nadat Paul het bewustzijn verloor, bleef zijn voet steunen op het gaspedaal. En omdat de auto een automatische versnellingsbak heeft, bleef deze rustig op hetzelfde tempo doorrijden. Op de beelden van de dashcam is onder andere te zien hoe de auto op een haar na een elektriciteitspaal mist.

Na ongeveer een minuut wordt Yearley weer wakker en weet de macht over het stuur terug te krijgen. De auto heeft inmiddels een hele tocht dwars door een weiland gemaakt. Onderweg nam de mustang ook een paar prikkeldraadhekjes mee.

De auto van Yearley raakte tijdens de rit flink beschadigd, maar zelf kwam hij er zonder kleerscheuren vanaf.

NASA looft geld uit voor gouden tip missie naar Mars

© thinkstock.


Maar liefst 15.000 dollar (ruim 13.000 euro) looft ruimtevaartorganisatie NASA uit voor de gouden tip om te overleven op Mars. NASA heeft al langer plannen voor een bemand bezoek aan de rode planeet, maar loopt daarbij tegen diverse problemen aan.

Om op Mars te komen ben je al gauw negen maanden onderweg en dus moet een ruimteschip aardig wat spullen meenemen. Op de planeet is amper water of voedsel voorhanden en ook communiceren is lastig. Om oplossingen te vinden voor deze problemen doet NASA nu een oproep aan burgers om met ideeën te komen.

Permanent
De drie beste tips worden ieder beloond met 5000 dollar (ruim 4400 euro). NASA's uitdaging is volgens de oproep 'het vinden van elementen die de logistiek en mogelijkheden voor een duurzaam, permanent verblijf mogelijk maken'. Dat kan een oplossing voor het tekort aan water zijn, maar ook iets op het gebied van communicatie of logistiek.

Deadline
Wie een goed idee heeft, kan dit schriftelijk met de NASA delen. De deadline daarvoor is 7 juni. Het insturen van meerdere ideeën is mogelijk. Een kaart op de website van de wedstrijd laat zien dat er inmiddels al aardig wat ideeën zijn ingestuurd vanuit de hele wereld.
Bron

donderdag 7 mei 2015

Stel geschokt na zien foto in anti-homohuwelijkcampagne

© Facebook.


Een jong stel is geschokt toen het zag dat hun familiekiekje wordt gebruikt voor een anti-homohuwelijkcampagne in Ierland. De man en de vrouw hebben geen toestemming gegeven om de foto te laten gebruiken voor de campagne.

Op de foto zijn een jonge man en vrouw te zien die een lachende baby op de wang kussen. Aan de bovenkant van de foto staat: 'Kinderen hebben een moeder én een vader nodig. Stem 'nee'. Op 22 mei wordt er namelijk in Ierland een referendum gehouden over het legaliseren van het homohuwelijk en deze poster maakt deel uit van de anti-campagne.

Het koppel, dat uit het Verenigd Koninkrijk komt en anoniem wil blijven, heeft meegedaan aan een fotoshoot om foto's te laten maken voor hun familiealbum. In ruil voor de gratis kiekjes mocht de fotograaf de foto's online zetten.

Statement
Vandaag heeft het stel een statement naar buiten gebracht via Amnesty International waarin staat dat ze geschokt waren toen ze zagen waarvoor hun foto werd gebruikt. ,,We wisten dat deze foto's beschikbaar zouden zijn voor verkoop. En daar hebben we ook toestemming voor gegeven. We dachten alleen dat het gebruikt zou worden voor kleine websites.''

Het stel benadrukt dat ze vóór het homohuwelijk zouden stemmen als ze in Ierland zouden wonen. ,,We staan volledig achter het homohuwelijk en we geloven ook dat een stel van hetzelfde geslacht kinderen moet kunnen adopteren, omdat zij evenveel liefde geven als een man en een vrouw dat kunnen.''

Ook de makers van de poster hebben kort gereageerd. ,,We zijn bang dat Colm O'Gorman (directeur Amnesty International, red.) geschokt zal zijn als een familie op een Coca-Cola poster niet van Coca-Cola houdt, maar van Pepsi.''

Peilingen
In de laatste peilingen blijkt dat de meerderheid van de Ierse bevolking voor het legaliseren van het homohuwelijk is. In januari was de tussenstand 76% voor en 24% tegen het huwelijk.
Bron

Amstelveense moet kinderen afstaan aan ex in Amerika


’Ik moet er gewoon zijn voor mijn kinderen, hoe dan ook’

Martine Nipshagen met haar twee kinderen Nina en Tom. © Martine Nipshagen.


Ze is de wanhoop nabij: Martine Nipshagen uit Amstelveen dreigt haar kinderen voorgoed kwijt te raken. Na een lange procedure trekt haar in Amerika wonende ex aan het langste eind en mag nu de kinderen meenemen.

Toen Martine Nipshagen in 2009 met haar toenmalige echtgenoot Kees Polderman naar Amerika vertrok was ze nog vol goede moed dat het helemaal goed ging komen met haar huwelijk. Een nieuwe start als arts in een nieuw land, samen met hun twee kinderen Nina (8) en Tom (9). Na twee jaar strandde het huwelijk. Het was het begin van een boel ellende.

Ouderschapsovereenkomst
Hoewel Nipshagen met haar ex overeenkwam in een ouderschapsovereenkomst dat ze beiden tijd met de kinderen mochten doorbrengen, spande haar ex diverse rechtszaken aan om toch de volledige voogdij te krijgen. Nipshagen won telkens, totdat Polderman naar een Amerikaanse rechter stapte. Die bepaalde in oktober vorig jaar dat de kinderen bij haar ex in Amerika hoorden, omdat de voorzieningen daar beter zouden zijn.

Gevangenisstraf
Per 2 januari van dit jaar zijn de kinderen toegewezen aan de ex van Nipshagen en dat betekent dat zij dus in overtreding is wanneer ze niet meewerkt. Nipshagen: ,,Ik zou nu direct gearresteerd kunnen worden als ik niet direct de kinderen afsta en voet zet op Amerikaanse bodem. De Amerikaanse wetgeving heeft uiteindelijk de Nederlandse overruled." De eis tegen Nipshagen is 6 maanden gevangenisstraf. ,,Maar zelfs als ik die zou uitzitten zou ik Amerika nooit meer binnenkomen", aldus
Nipshagen.

.
© Martine Nipshagen.


Fundraising
Nipshagen zit met de handen in het haar over de toekomst. Verder procederen in Amerika is het enige wat nog mogelijk is, maar dat kost veel geld. ,,De bodem is wat dat betreft wel in zicht", zegt ze. Omdat ze nog een gezamenlijke hypotheek op haar naam heeft staan, is ze bovendien genoodzaakt om bij haar ouders te blijven wonen. ,,Wellicht zou fundraising een optie zijn om het benodigde geld bij elkaar te krijgen," oppert Nipshagen.

Doorgaan
De inmiddels wanhopige Nipshagen hoopt van harte dat de Nederlandse politiek zich bemoeit met haar zaak: ,,Nederland erkent Amerika wel, maar Amerika erkent Nederland in deze helemaal niet. Dat is toch te gek voor woorden?" Ondanks alles probeert ze sterk te blijven en blijft ze gewoon doorgaan. ,,Mijn werk zie ik wat dat betreft echt als prettige afleiding," vertelt ze. ,,Ik moet er gewoon zijn voor mijn kinderen, hoe dan ook. Natuurlijk huil ik wel eens, maar dan toch het liefst 's avonds alleen in bed."
Bron
Lees ook: Rotterdam wil verplichte hulp bij 'vechtscheiding'

Verenigde Staten starten met training Syrische strijders

© ap.


Het Amerikaanse leger is begonnen met het trainen van Syrische opstandelingen, die de strijd moeten aanbinden met terreurgroep Islamitische Staat. Dat bevestigden de Jordaanse regering en de Amerikaanse minister van Defensie Ashton Carter vandaag.

Het trainingsprogramma is van start gegaan in Jordanië en krijgt volgens functionarissen binnenkort navolging in Turkije. De Amerikanen zijn van plan uiteindelijk duizenden manschappen klaar te stomen voor de strijd in Syrië. De gematigde rebellen worden door de VS ook voorzien van uitrusting.

Volgens Carter is begonnen met de training van een kleine groep strijders. De VS beginnen spoedig met het opleiden van een tweede groep, zei de bewindsman op een persconferentie.

Het programma is volgens de Amerikaanse regering alleen gericht tegen Islamitische Staat, aangezien de VS niet in oorlog zijn met Syrië. Volgens critici is die theoretische beperking niet opgewassen tegen de realiteit van het conflict in Syrië, waar door de VS getrainde strijders waarschijnlijk vroeg of laat tegenover Syrische regeringstroepen zullen komen te staan.
Bron

woensdag 6 mei 2015

Vliegtuig Turkish Airlines in de prak na botsing met vogel

Een toestel van Turkish Airlines is zwaar beschadigd geraakt na een botsing met een vogel. Op foto's zijn een ingedeukte neus en een beschadigde vleugel te zien.

Het vliegtuig was binnen Turkije op weg van Istanboel naar Nevsehir. Toen het de daling inzette, vloog een vogel tegen het toestel aan met alle schade van dien. De meeste schade aan de Boeing 737-800 ontstond aan de neus en aan een van de vleugels.

Volgens luchtvaartexpert Benno Baksteen moet het om meerdere vogels gaan. ,,Een enkele vogel richt niet zoveel schade aan en daar blijft in zo'n geval ook weinig van over", vertelt hij aan het AD.

Gevoelig
Volgens Baksteen is vooral de neus erg gevoelig voor schade: ,,Daar zit de radar achter en hij is gemaakt van dun aluminium. Hij deukt dus snel in, ook door bijvoorbeeld flinke hagel."

Gevaarlijk is dat volgens hem niet. Dat botsingen met vogels juist tijdens de landing gebeuren noemt Baksteen logisch: ,,Op dat moment heb je de meeste kans om vogels tegen te komen."

Noodlanding
Ondanks het voorval wist de piloot veilig te landen en vielen er geen gewonden. Nog geen twee weken geleden maakte een toestel van dezelfde maatschappij een noodlanding nadat een motor vlam had gevat. Ook toen raakte niemand gewond. De luchtvaartmaatschappij was niet bereikbaar voor commentaar.

Luchthaven Schiphol wil vogels gaan verjagen met behulp van een laserstraal. Wanneer de dieren in de motor terechtkomen kan dat namelijk gevaarlijk zijn voor het toestel.Bron

Russisch ruimteschip stort vrijdag neer op aarde

Foto ter illustratie © ap.


Het Russische ruimteschip dat onbestuurbaar rond de aarde draait, vergaat komende vrijdag. Dat heeft de Russische ruimtevaartorganisatie Roskosmos aangekondigd. Het onbemande vrachtschip zal in een grote vuurbal ontploffen. Enkele brokstukken komen misschien neer op aarde, maar het is nog niet in te schatten waar dat zal zijn.

Het vrachtschip, de Progress M-27M, was vorige week gelanceerd met ruim twee ton spullen voor het ruimtestation ISS. Na opstijgen bleek dat er iets was misgegaan.

De vluchtleiding kreeg met moeite gegevens binnen. Het toestel draaide waarschijnlijk langzaam om zijn as. De Russen probeerden tevergeefs het vaartuig weer onder controle te krijgen. Het is nog niet bekend wat er precies is misgegaan.

Voor de zes bemanningsleden in het ISS is er geen gevaar. Het vrachtschip vliegt veel lager. Bovendien heeft het ruimtestation nog genoeg voorraden.
Bron

Burgers leggen bloemen op plek van blikseminslag

© Peter Schong/AD.


Op de plek waar vanmiddag twee 20-jarige vrouwen uit Amersfoort omkwamen door een blikseminslag, zijn inmiddels bloemen gelegd. Het duo was aan het schuilen voor het noodweer toen het noodlot toesloeg. Volgens de politie zijn de slachtoffers onherkenbaar, omdat ze verminkt zijn door de inslag.

De brandweer heeft nog geprobeerd de slachtoffers te reanimeren, maar hulp mocht niet meer baten. Beide slachtoffers zijn ter plaatse overleden.

Volgens de woordvoerder van de VRU wordt de meldkamer inmiddels overspoeld door telefoontjes van bezorgde ouders, met vragen over de identiteit. Iedereen is bang dat het hun dochter of zoon is.

 
De scheur in de boom, door toedoen van de blikseminslag, is duidelijk te zien © Peter Schong/AD.
Er worden bloemen gelegd op de plek des onheils © Peter Schong/AD.
Bron

Jemen vraagt VN om ingrijpen met grondtroepen

Burgers zoeken naar overlevenden na Saoedische luchtaanvallen begin april. © ap.


Jemen vraagt de internationale gemeenschap om snel in te grijpen met grondtroepen om het land te redden. Het land doet dat in een brief aan de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties.

In de brief roept het land ook organisaties op mensenrechtenschendingen in Jemen vast te leggen. De Houthi-rebellen maken zich volgens de Jemenitische vertegenwoordiging bij de VN schuldig aan ,,barbaarse schendingen tegen een weerloze bevolking". De Houthi's zouden burgers doden en hulp van medische teams tegenwerken.

Op dit moment voert een coalitie onder leiding van Saoedi-Arabië luchtaanvallen uit op Houthi-rebellen in Jemen. Die hebben een groot deel van het land in handen en dreigen ook de belangrijke havenstad Aden in te nemen. De Houthi's wisten vandaag het Tawahi-district van Aden te veroveren. Bij gevechten kwamen zeker 120 mensen om het leven, onder wie veel burgers.
Bron

Verpleegster slaat en bijt baby in ziekenhuis

Een Bulgaarse verpleegster zit vast na het mishandelen van een pasgeboren baby. Ze sloeg en beet het kind in een ziekenhuis in Sofia, dat ernstig gewond raakte. Dit meldt Metro.

Volgens de aanklagers was Emiliya Kovacheva gefrustreerd omdat de baby niet wilde slapen en wilde ze het kind straffen omdat het de andere baby's wakker maakte. De aanval werd gefilmd door een bewakingscamera.

De Bulgaarse riskeert bij veroordeling voor poging tot moord twintig jaar gevangenis. Toen ze werd geconfronteerd met de beelden, kon ze niets anders dan de feiten toegeven.

,,Het belangrijkste voor de ouders is nu dat de baby volledig herstelt", aldus Boriana Marinkova, woordvoerster van het ziekenhuis.
Bron

zondag 3 mei 2015

Onderzoekers: Baard is net zo vies als toilet

Sommige baarden zijn minstens zo vies als een gemiddeld toilet. © thinkstock.


Een baard dragen mag dan wel hip zijn, echt hygiënisch blijkt het niet te zijn. Amerikaans onderzoek laat zien dat sommige baarden evenveel bacteriën bevatten als een gemiddeld toilet.

Microbioloog John Golobic van Quest Diagnostics in New Mexico ging met een wattenstaafje door een aantal baarden, op zoek naar bacteriën. Hoewel sommige baarden een normale hoeveelheid bacteriën bevatten, zaten in andere zóveel poepdeeltjes dat ze te vergelijken zijn met een wc.

Als dezelfde hoeveelheden poepbacteriën in het drinkwater zouden worden gevonden, moest de watervoorziening meteen worden afgesloten, aldus de onderzoeker.

Hoewel de bacteriën bij de onderzochte baarddragers niet direct voor ziektes zullen zorgen, noemt Golobic de viezigheid 'problematisch'.

Is er nog iets aan te doen? Vaak handen wassen en de baard schrobben. ,,En zoveel mogelijk met je handen van je gezicht afblijven'', zegt de bioloog volgens de Engelse Metro.
Bron

'Syrisch leger gebruikt chemische wapens'

Archieffoto © afp.


Het lijkt erop dat het Syrische regeringsleger de afgelopen week chemische wapens heeft gebruikt. Nieuwszender Al-Jazeera meldt dat het Syrische dorp Saraqeb, dat in handen is van rebellen, tot twee keer toe mogelijk is aangevallen met chloorgas. Daarbij is een kind gedood en zijn veertig inwoners gewond geraakt.

Al-Jazeera baseert zich op video's van activisten, waarop te zien is hoe kinderen happend naar adem een ziekenhuis binnen worden gebracht. Het Syrische Observatorium voor de Mensenrechten durft niet te zeggen of het kind gestorven is door het giftige gas.

Zaterdag maakte de Organisatie voor het Verbod op Chemische Wapens (OPCW) bekend dat het onderzoek wil doen naar recente aanvallen in Syrië waarbij mogelijk chemische wapens zijn gebruikt tegen burgers.
BronLees ook: Syrische luchtmacht valt school aan en doodt kinderen

Selfie met toppoliticus eindigt in gênant tafereelDan sta je klaar om een selfie te nemen met een toppoliticus en gebeurt het meest onwaarschijnlijke: je broek zakt spontaan van je kont af. Het overkwam een student van het Solihull College in het Verenigd Koninkrijk toen vicepremier Nick Clegg op bezoek was.

De tiener wilde graag met de politicus van de Liberaal Democraten op de foto maar zijn broek blijkbaar niet, want die viel plots naar beneden. Zo ging er een daverende selfie voor de student verloren.

Terwijl de jongen alles in het werk stelde om zijn jeans zo snel mogelijk weer op te trekken, kreeg hij een geruststellend schouderklopje van Clegg alvorens de vicepremier in zijn campagnebus stapte. En weg was de kans.

De toppoliticus kwam later op Twitter terug op het gênante moment. ,,Sommige mensen slaan mijn waarschuwingen over het feit dat we de broeksriem moeten aantrekken, duidelijk in de wind", tweette hij.
Bron: video

'Veel kinderen hebben honger op school'

Vele honderden kinderen komen 's ochtends uitgehongerd, met kapotte kleding en ongewassen op school. Dat blijkt uit een rondgang van RTL Nieuws langs basisscholen. Scholen geven kinderen eten, kleding, regelen onderdak of nemen kinderen noodgedwongen zelf in huis.

160 basisscholen melden in totaal 1100 gevallen van kinderen die van huis uit niet de primaire levensbehoeften mee kregen als genoeg eten en fatsoenlijke kleding. Ook worden ze thuis niet gewassen of hun tanden worden niet gepoetst.

Volgens RTL Nieuws komt het overal in Nederland voor: op dorpsscholen en in achterstandswijken, in de grote steden en op het platteland. Soms zijn er meer dan twintig van deze schrijnende gevallen per school.
Jeugdzorg Nederland zegt tegen RTL ook geregeld dit soort meldingen binnen te krijgen. Vaak spelen er meerdere problemen in de gezinnen.

Zak chips
,,Armoede speelt vaak een rol, alcoholproblemen, mensen zijn heel veel met zichzelf bezig. Maar ook welgestelde gezinnen waar ouders zo druk zijn dat een kind een zak chips pakt als ontbijt'', zegt Jan-Dirk Sprokkereef, bestuurslid van Jeugdzorg Nederland en lid van de taskforce Kindermishandeling.

Voor het onderzoek heeft RTL bijna 5000 basisscholen in het hele land per mail benaderd. 250 scholen hebben de vragen beantwoord. Daarvan meldden 160 daarvan een tot meer dan twintig gevallen per school. De nieuwsrubriek heeft 25 van de 160 scholen gesproken.
Bron

Amerikaanse zegt topbaan op om ijsjes te verkopen

© Facebook Noelle Hancock.


Noelle Hancock (35) leidde een luxe leventje in New York tot ze besloot om alles te verkopen en te verhuizen naar een Caraïbisch eiland. Daar verkoopt ze nu ijsjes in ruil voor een minimumloon. Hancock is nooit gelukkiger geweest, beweert ze in de Cosmopolitan.

Vele mensen zullen jaloers zijn op het vroegere leven van de vrouw. Ze verdiende 95.000 dollar (omgerekend 84.000 euro) per jaar en woonde in een appartement in de trendy buurt East Village in de Big Apple. Hancock gaf dat allemaal op om ijsjes te gaan verkopen aan een uurloon van 10 dollar (omgerekend 9 euro).

Beeldschermen
In een essay op de website van Cosmopolitan legt de vrouw uit waarom ze die keuze maakte. Ook al had ze een succesvolle carrière als journalist en een comfortabel leven in Manhattan, ze realiseerde zich op een dag dat het haar niet gelukkig maakte. ,,Voor mijn gevoel zat ik de hele dag alleen maar naar beeldschermen te staren. Ik voelde me eenzaam, ongeïnspireerd en gestresst'', schrijft ze.

Screensaver
Hancock, die een diploma van de gerenommeerde universiteit Yale op zak heeft, besloot om haar boeltje te pakken nadat ze een screensaver van een tropisch eiland onder ogen kreeg. Het was de trigger om haar leven een heel andere wending te geven. ,,Ik wilde het paradijselijke leven van de screensaver helemaal zelf beleven", aldus Hancock. Ze had geen droombaan, geen vriend en geen kinderen die haar tegenhielden om de stap te zetten.

In het diepe springen
Zes weken later vloog ze naar St. John, één van de Amerikaanse Maagdeneilanden in de Caraïben. Ze was er nog nooit geweest en kende er niemand. ,,Ja, het was een drastische beslissing en mijn ouders waren iets minder enthousiast", zegt ze. ,,Het moeilijkste was echter om mezelf ervan te overtuigen dat het oké was om mijn levenspad een totaal andere richting te laten uitgaan. Soms moet je gewoon in het diepe springen en hopen dat het net zal verschijnen."

,,Door New york te verlaten en elders te leven, heb ik een andere kijk op het leven gekregen", meent de vrouw. "Hier op het eiland verzamelen de mensen 's avonds op het strand om naar de zonsondergang te kijken." Hancock heeft nieuwe vrienden gemaakt op St. John. Ze duikt, ze maakt trektochten en gaat met de boot varen. Ze doet de dingen die ze graag doet. Onlangs nam ze een tweede baan aan als barvrouw in een café.

Droom
Heel soms heeft ze nog twijfels als ze kijkt naar de carrière die haar vrienden maken in New York. Eén vriend startte Pinterest op, iemand anders maakte een bekroonde tv-show. ,,Sommigen dromen van een goede baan en een prachtig huis maar dat is niet mijn droom", aldus Hancock. ,,Ik woon nu in een eenvoudig éénkamerappartement op een heuvel en kijk uit over de zee. Waar het leven me nog zal brengen, weet ik niet maar dat vind ik nu net geweldig", besluit ze.
Bron

Duits tijdschrift gebruikt hiv-bloed als inkt

© Vangardist.


Een Duits magazine zegt dat het 3.000 uitgaven van het blad geprint heeft met het bloed van met hiv besmette patiënten. Volgens bedenker Jason Romeyko is het doel om lezers aan het denken te zetten over de vooroordelen rond hiv en aids.

Volgens Romeyko heeft het tijdschrift Vangardist drie mensen gevonden die bloed wilden doneren. Één van hen is een alleenstaande moeder, een ander is een jonge homo en de derde een oudere man.

Met de keuze van de hiv-patiënten wil het magazine laten zien dat de ziekte niet alleen onder homo's of mensen in Afrika voorkomt, aldus Romeyko tegen ABC News.

Morbide
Om het bloed veilig te kunnen gebruiken werd het na afname gepasteuriseerd. Het bloed werd vervolgens gemengd met inkt en kleurstof. Het lastigste deel van de klus was een drukker vinden die het hiv-tijdschrift wilde drukken. 'Sommige mensen vonden het heel smerig, of morbide', aldus Romeyko.

Uiteindelijk werd er een drukker gevonden die 3.000 exemplaren printte. Die zijn naar abonnees gestuurd, of geveild voor het goede doel.
Bron