Translate

zaterdag 2 mei 2015

'Ziekenhuis St. Louis stal zwarte baby's'

In de Amerikaanse staat Missouri zijn tientallen baby's misschien onterecht voor adoptie opgegeven door een ziekenhuis in St. Louis. Arme zwarte vrouwen die daar bevielen tussen de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw werd verteld dat hun kinderen waren overleden, maar nu blijkt dat dat misschien helemaal niet waar was.

De zaak kwam aan het licht nadat Zella Jackson Price (76) met haar dochter, Melanie Diane Gilmore, na 49 jaar werd herenigd, terwijl het ziekenhuis tijdens de geboorte had gezegd dat het meisje was gestorven. De kinderen van Malanie vonden hun biologische oma via Facebook.

De advocaat van het tweetal heeft inmiddels van meer dan twintig andere zwarte vrouwen te horen gekregen dat ook zij misschien slachtoffer zijn geworden van babyfraude.

Adoptie
Verpleegsters zeiden dat hun baby's dood waren en de moeders mochten hun kinderen daarna niet meer zien. Ook zijn er geen overlijdensaktes, aldus de advocaat die een groot onderzoek op poten wil zetten naar de zaak. De advocaat denkt dat de baby's werd geadopteerd door zwarte gezinnen uit de middenklasse.

Het ziekenhuis is inmiddels gesloten, maar oud-medewerkers ontkennen dat er ooit baby's zijn geadopteerd van wie de ouders dat niet wisten.
Bron: zie 2de videoLees ook: http://bijzonder-nieuws.blogspot.nl/2015/04/moeder-ontmoet-na-49-jaar-haar.html

Jarige peuter krijgt voor 143.000 euro aan designerkledingWat koop je zoal voor een kind van twee jaar? Deze jonge én vooral rijke Chinese moeder had een duidelijk plan voor ogen en gaf naar verluidt 1 miljoen yuan (ongeveer 143.000) uit aan designerkledij voor de tweede verjaardag van haar dochtertje. Daarnaast werd volgens de Daily Mail ook een speciale modeshow georganiseerd voor de kleine meid, al was dat een eenzame bedoening.Op foto's is te zien hoe het kind (samen met haar moeder) de nieuwe kledij - van designers als Dior, Louis Vuitton en Burberry - mocht showen tijdens een persoonlijke modeshow in een hotel in Taiyan, de hoofdstad van de provincie Shanxi.

De moeder van het kind huurde naast de foyer van het hotel ook een catwalk en een professionele fotograaf in om het kostbare moment vast te leggen.

De extravagante garderobe kocht ze tijdens reisjes naar de Verenigde Staten, Zuid-Korea en Hong Kong. ,,We hebben geen financiële problemen dus wil ik mijn dochter een beter leven geven", vertelde ze volgens IFeng.
Bron

vrijdag 1 mei 2015

Tientallen doden na aanval op Saudi-Arabië

Archiefbeeld ter illustratie © reuters.


Tientallen rebellen uit Jemen zijn vermoedelijk omgekomen, toen zij Saudi-Arabië aanvielen. Het zou de eerste grote aanval zijn op Saudisch grondgebied, sinds dat land begon met de bombardementen op doelen in Jemen.

De Britse zender BBC meldde vandaag dat het dodental nog onduidelijk is, maar dat onbevestigde berichten spreken van veel slachtoffers. De Houthi-rebellen zouden bij het Saudische plaatsje Narjan de grens zijn overgestoken. Daar werden ze onder vuur genomen door militairen en bestookt door vliegtuigen.

Saudi-Arabië strijdt tegen de Houthi-rebellen en bombardeert doelen in Jemen om de opmars van de sjiitische groepering te stoppen. De Saudi's zijn namelijk op de hand van de verdreven president Abd-Rabbu Mansour Hadi.
Bron

Toerist filmde aardbeving vanaf balkon hotel


© YouTube.

Op YouTube is een filmpje opgedoken van een Turkse toerist die het moment van de aardbeving in Nepal op videocamera vastlegde. De man verbleef op het moment van de aardbeving in een hotel in de hoofdstad Kathmandu.

Op de beelden is te zien hoe de grond begint te trillen en de bierflesje op het terras beneden hem over de grond rollen. Vlak voor hem stort een deel van de tempel in, terwijl honderden vogels verschrikt opvliegen.Bron
Lees ook: 'Hoofdstad Nepal 1,5 meter verschoven door aardbeving'

Straatlantaarn ontploft door blikseminslag

Een Chinese man heeft met zijn dashcam precies het moment kunnen vastleggen waarop de bliksem inslaat op een straatlantaarn. De beelden werden dinsdag gemaakt in de stad Jinan in de Shandong provincie.

Op de videobeelden is eerst een bliksemschicht wat verderop zien, alvorens een lantaarnpaal veel dichterbij wordt geraakt, zo schrijft The Telegraph. Er is een luide knal te horen op het moment van de inslag.

Agenten aangeklaagd voor doodslag; Baltimore juicht

© reuters.


Zes agenten van de politie in Baltimore zijn aangeklaagd voor doodslag. Alle zes waren betrokken bij de arrestatie van de 25-jarige Freddie Gray, die daarbij fatale verwondingen aan zijn ruggenwervel opliep. Na de bekendmaking brak feest uit in het deel van de stad waar de man was overleden.

Hoofdaanklager Marilyn J. Mosby maakte het nieuws vandaag bekend. Ze zei dat uit onderzoek is gebleken dat de agenten Gray's handen en enkels vastbonden en hem op zijn buik op de vloer van een politiewagen lieten liggen zonder hem vast te maken, terwijl zij door het westen van Baltimore reden.

Zij trokken zich niets aan van zijn herhaalde verzoeken om medische hulp en bleven met hem doorrijden. Toen zij het politiebureau bereikten, ademde Gray niet meer en had hij een hartstilstand. Een week later, op 19 april, stierf hij.

Politievakbond achter agenten
De politievakbond van Baltimore heeft het opgenomen voor de aangeklaagde agenten. ,,Hoe tragisch de situatie ook is, geen agent was verantwoordelijk voor de dood van Gray. Integendeel, de agenten hebben de hele tijd nauwgezet het midden gezocht tussen hun verplichtingen om Gray te beschermen en hun plicht om het publiek te beschermen'', schreef de Fraternal Order of Police in een open brief.

De vakbond wil dat de openbaar aanklager van de zaak wordt gehaald. Mosby zou de schijn van belangenverstrengeling hebben. 'Daaronder vallen uw persoonlijke en professionele banden met de advocaat van de familie Gray', schrijft de bond. Die meent ook dat 'het duidelijk is dat de uitkomst van het onderzoek directe gevolgen zal hebben voor de politieke toekomst van uw echtgenoot'. Mosby is getrouwd met een gemeenteraadslid in Baltimore, die de wijk vertegenwoordigt waar Gray is overleden.

donderdag 30 april 2015

Amerikaanse ruimtesonde neergestort op Mercurius

© reuters.


Een Amerikaanse satelliet is neergestort op de planeet Mercurius. De sonde Messenger sloeg om 21.26 uur Nederlandse tijd in op het oppervlak met een snelheid van ruim 14.000 kilometer per uur. ,,Ik denk dat het tijd is om vaarwel te zeggen tegen al mijn vrienden, familieleden en ondersteuning'', 'schreef' de sonde in zijn laatste bericht op Twitter.

De inslag was vanaf de aarde niet te zien. Toen de vluchtleiding geen signaal meer kreeg, was echter duidelijk dat het bestaan van de Messenger was afgelopen. Door de klap moet een tientallen meters brede krater zijn ontstaan.

De Messenger had geen brandstof meer en kon dus niet meer ontsnappen aan de zwaartekracht van Mercurius, de planeet die hij de afgelopen jaren heeft onderzocht.

Waterdamp
Mercurius is de kleinste planeet van ons zonnestelsel en staat het dichtst bij de zon. Over de planeet was weinig bekend voordat de Messenger aan zijn werk begon. De sonde ontdekte onder meer bevroren water op het oppervlak en waterdamp in de atmosfeer.

De Messenger was in 2004 gelanceerd. Vervolgens draaide hij vijftien keer om de zon, scheerde hij eenmaal langs de aarde, deed hij twee keer Venus aan en vloog hij drie keer langs Mercurius. In 2011 kwam hij als eerste ruimtevaartuig ooit in een baan rond Mercurius. Sindsdien heeft hij meer dan 4000 rondjes rond de planeet gedraaid. In totaal heeft hij een afstand van bijna 8 miljard kilometer achter de rug. De verwachting was dat de sonde het hooguit een jaar zou volhouden.
Bron

Cocaïne gevonden bij ziekenhuisbed Kate Middleton

© anp.


In het St. Mary's ziekenhuis in Londen is cocaïne gevonden. Kate Middleton (33) zal daar binnenkort bevallen en daarom is er nu een onderzoek gestart.

Drugssporen zijn gevonden in de toiletten van het ziekenhuis; slechts enkele meters van de kraamafdeling waar Kate zal bevallen van het nieuwe Engelse prinsje of prinsesje. Met een drugstest zijn de sporen gevonden.

Het ziekenhuis neemt de uitkomsten zeer serieus. ,,We werken nauw samen met de politie om de zaak te onderzoeken. We ondernemen actie om de veiligheid van onze collega's, patiënten en hun families te waarborgen'', vertelt een woordvoerder van het ziekenhuis aan het Britse blad Mirror.

In juli 2013 is het eerste kindje van Kate en prins William (32), prins George, ook in het ziekenhuis geboren. Al generaties lang bevallen leden van de Koninklijke familie daar, omdat de faciliteiten in het ziekenhuis tot de top van de wereld horen.

De hertogin kan ieder moment bevallen. Al een week lang zitten mensen klaar voor het ziekenhuis om een glimps op te vangen van de hoogzwangere royalty. Dinsdag leek er nog niets aan de hand, omdat zij met dreumes George naar het zwembad ging om hem te leren zwemmen. Er wordt gesuggereerd dat ze ging zwemmen om zo op natuurlijke wijze weeën te stimuleren.
Bron

woensdag 29 april 2015

EU op weg naar quota voor vluchtelingen


’Dit moet gebeuren. We moeten solidair zijn.’

Commissievoorzitter Jean-Claude Juncker woensdag in het EU-parlement in Straatsburg. © reuters.


Niet alleen het Europees Parlement, ook de Europese Commissie in Brussel wil vluchtelingen beter over de Europese Unie verdelen. Alle EU-lidstaten zouden een deel moeten opvangen. Daarvoor zijn quota nodig, stelde commissievoorzitter Jean-Claude Juncker vandaag in het EU-parlement in Straatsburg.

,,Wij moeten zorgen voor een verdeling over heel Europa. Dat moet gebeuren. We moeten solidair zijn'', aldus Juncker. Hij kondigde voor 13 mei een voorstel aan. Voor de vaststelling van de quota moet onder meer naar de omvang van de economie van de lidstaten worden gekeken.

Op dit moment vangen maar een paar EU-landen de meeste asielzoekers op. Daarnaast hebben Italië en Griekenland, waar de meeste vluchtelingen belanden, grote problemen de asielaanvragen af te handelen. Volgens Europese afspraken is het land waar een vluchteling aankomt, verantwoordelijk.

Middellandse Zee
Het pleidooi voor quota volgt op de jongste drama's met bootvluchtelingen in de Middellandse Zee, waarbij honderden slachtoffers vielen.

Vorige week maakte de Duitse bondskanselier Angela Merkel al duidelijk 'op termijn' het Europese asielsysteem te willen veranderen. Ook zij toonde zich voorstander van een betere verdeling van vluchtelingen.

Volgens Merkel komt driekwart van alle asielaanvragen terecht op de schouders van slechts vijf EU-landen, waaronder Duitsland en Zweden. ,,De regels moeten worden veranderd'', benadrukte ze na spoedberaad met andere Europese leiders over de vluchtelingencrisis.

Proefproject
Meerdere EU-lidstaten zouden echter niets voor quota voelen. Tijdens de extra top in Brussel kon al geen overeenstemming worden bereikt over een proefproject voor de opname van 5000 erkende vluchtelingen die zich nu buiten de EU bevinden.

 Fair quota De factor applications Deviation from fair quota (%) 
Zweden 42.017 153.900 +266,3% 
België 32.017 95.720 +199,0% 
Griekenland 27.189 64.970 +139,0% 
Oostenrijk 31.960 71.510 +123,7% 
Cyprus 7.193 13.680 +90,2% 
Malta 6.457 9.060 +40,3% 
Frankrijk 170.953 232.680 +36,1% 
Nederland 51.954 62.080 +19,5% 
Duitsland 205.974 201,350 -2,2% 
Denemarken 22.706 21.100 -7,1% 
Verenigd Koninkrijk 150.457 137.940 -8,3% 
Italië 104.580 107.800 -23,3% 
Finland 27.905 19.960 -28,5% 
Hongarije 20.837 13.740 -34,1% 
Ierland 16.629 10.730 -35,5% 


Bron


Aangifte tegen burgemeester om 'nazimonument'

Het monument in Schaijk. © René van der Lee/Brabants Dagblad.


Antifascistenorganisatie AFVN heeft vandaag aangifte gedaan tegen burgemeester Marnix Bakermans van de gemeente Landerd. De organisatie beschuldigt de Brabantse burgemeester van'het steunen van de nazi-ideologie', omdat hij eind vorige maand in het plaatsje Schaijk een gedenksteen heeft onthuld ter nagedachtenis aan een Duitse piloot die daar in 1945 neerstortte en omkwam.

Woordvoerder Arthur Graaff liet weten dat hij in zijn woonplaats Naarden naar de politie is gestapt. Ongeveer tien organisaties steunen de aangifte, waaronder het Nederlandse Dachau Comité, de Duitse antifascistenvereniging BvA en Federatief Joods Nederland, een kleine organisatie van de Amsterdamse advocaat Herman Loonstein. ,,Het gaat hier om een nazipiloot die in actieve dienst is omgekomen'', zegt Graaff. Hij spreekt van een 'nazimonument'.

Een woordvoerster van de gemeente Landerd zegt dat het geen gedenksteen is, maar een 'markeringspunt' en wijst erop dat ook vijf van zulke stenen in de gemeente liggen voor omgekomen geallieerde vliegers. Op de steen zelf staat overigens letterlijk geschreven dat het een 'gedenksteen' is. ,,De stichting die het initiatief hiertoe heeft genomen, wil alleen een compleet beeld schetsen: in oorlog zijn er twee strijdende partijen.''

De partijen die de aangifte steunen, willen dat de steen snel wordt weggehaald. Graaff van de AFVN denkt niet dat de burgemeester persoonlijk nazi-sympathieën koestert. ,,Maar hij zou beter moeten weten.'' Bakermans heeft aangegeven dat hij best wil praten, maar pas na zijn vakantie. Te laat, vindt de AFVN. ,,Dat is na de dodenherdenking op 4 mei. Wij zien dat als een heel belangrijk moment'', aldus Graaff.
Bron

Saoedische kroonprins van troon gestoten

Koning Salman bin Abdulaziz © afp.


De Saoedische koning Salman bin Abdulaziz heeft zijn kroonprins vervangen. Zijn neef, adjunct kroonprins Mohammed bin Nayef, is aangewezen als nieuwe troonopvolger, terwijl de jongere halfbroer van de koning is weggestuurd. Dat meldt de staatstelevisie.

Nu de neef een plaats is opgeschoven in de hiërarchie, is de zoon van de koning, prins Mohammed bin Salman, de nieuwe adjunct kroonprins.

Verder verving de koning de minister van Buitenlandse Zaken en stelde hij nieuwe ministers aan voor Economie, Volksgezondheid en Arbeid.

Koning Salman besteeg in januari de troon, na het overlijden van zijn broer, koning Abdullah bin Abdulaziz.
Bron

Politie terechtgewezen: Kraanmachinist mag 'schat' houden

Foto ter illustratie © anp.


De kraanmachinist die anderhalf jaar geleden in Groningen ruim 50.000 euro vond, mag zijn schat van de rechter houden. De machinist ontdekte bij graafwerkzaamheden een weckfles met bankbiljetten. Hij bracht het geld naar de politie, maar die nam het in beslag omdat het om crimineel geld zou gaan.

De kraanmachinist stapte vervolgens naar de rechter.

Die meent nu dat de politie niet heeft kunnen aantonen dat het om crimineel geld gaat. Bovendien is er al lang gezocht naar de herkomst. Nu de rechtmatige eigenaar niet op is komen dagen, is het geld voor de gelukkige vinder, zei de rechter in Groningen vandaag.


Bron

Russisch ruimtevaartuig dreigt te crashen

© epa.


Een Russisch onbemand ruimtevrachtschip dreigt neer te storten op aarde. Het vluchtcentrum bij Moskou heeft de controle over het vaartuig verloren, zo is vandaag bekendgemaakt. Verwacht wordt dat het toestel in de dampkring vrijwel volledig zal verbranden.

Het gaat om het ruimtevaartschip Progress M-27M dat gisteren werd gelanceerd en naar het internationale ruimtestation ISS zou moeten vliegen. Inmiddels is de vluchtleiding echter de hele controle kwijt. Vandaag wordt nog wel geprobeerd contact te krijgen met de Progress. Als dat niet lukt, valt het vaartuig tussen 7 en 11 mei terug op aarde.

Verkeerde baan
Meteen al na de start vanaf de basis Baikonoer in Kazachstan kampte het vaartuig met problemen. Twee van de vijf antennes gingen niet open waardoor de raket in een verkeerde baan rond de aarde belandde. De baan was 30 kilometer wijder dan de bedoeling was. Toen heette het nog dat het toestel met enige vertraging donderdag bij ISS zou aankomen.

Vandaag werd duidelijk dat het vluchtcentrum geen contact meer kon maken met de Progress, die 2,4 ton aan spullen voor ISS aan boord heeft. Het is niet bekend waar het ruimteschip de dampkring zal binnenvallen. 

.

Verdwijnspelletje 'Game of 72' zaait paniek in Frankrijk

Kinderen worden via Facebook uitgenodigd om mee te doen © anp.


Een 13-jarig meisje uit Frankrijk dat drie dagen lang verdwenen was, heeft voor onrust gezorgd bij Franse ouders. Volgens sommigen zou het meisje mee hebben gedaan aan 'Game of 72', een spel waarbij het de bedoeling is dat je drie dagen, oftewel 72 uur, spoorloos verdwijnt.


Het meisje, genaamd Emma, was plotseling weg. Na drie dagen kwam ze weer terug en ze zou volgens het Franse TV3 niks willen zeggen over haar verblijf gedurende die dagen. Ook tegenover de politie hield ze haar kaken stijf op elkaar.

Het doel van het spel is om een van tevoren bepaald aantal uren te verdwijnen. Dat ligt tussen de 12 en 72 uur. Het is de bedoeling dat niemand ook maar iets weet van de plek waar je bent.

Kinderen worden via Facebook uitgenodigd om mee te doen. Verder is er nog weinig over bekend, maar Franse ouders drukken hun kinderen op het hart niet mee te doen aan het spel.
Bron

dinsdag 28 april 2015

NVWA start groot onderzoek naar fraude met kalkoenvlees

© anp.Voedselwaakhond NVWA is een breed onderzoek gestart om na te gaan of slagers structureel goedkoop kalkoenvlees als lamsvlees verkopen. Dat maakte de organisatie vandaag bekend.

Aanleiding voor het onderzoek zijn volgens NVWA twee eerdere constateringen van fraude met kalkoenvlees bij slagers. ,,Over de omvang van de misleiding en/of fraude kan op dit moment nog geen uitspraak worden gedaan'', aldus de toezichthouder. NVWA verwacht de uitkomst van het onderzoek rond de zomer.

Uit een steekproef van het KRO tv-programma Keuringsdienst van Waarde bleek eerder deze maand dat een aantal slagers kalkoenvlees als lamsvlees aan de man brengt. Het programma kocht bij tien verschillende slagers lamsvlees, maar in vier gevallen bleek het om kalkoen te gaan. Bij de slagers werden voorgesneden blokjes lamsvlees gekocht en werd daarna het DNA getest. Het gaat om verschillende goedkopere slagers in Den Haag.

De NVWA heeft het televisieprogramma om de namen van de betrokken bedrijven gevraagd.
Bron

Iraanse troepen enteren vrachtschip

Niet het schip in kwestie. Foto ter illustratie © epa.


Iraanse troepen hebben een vrachtschip overgenomen en gedwongen naar een Iraanse haven te varen. Volgens de Iraanse staatstelevisie is het een Amerikaans schip. Volgens het Amerikaanse ministerie van Defensie vaart het onder de vlag van de Marshalleilanden.

Het vrachtschip en de opvarenden zijn naar de havenstad Bandar Abbas gedirigeerd, meldde de nieuwszender al-Arabiya vandaag. De Iraniërs zeggen volgens het persbureau FARS dat het schip illegaal in de territoriale wateren van Iran voer en daarom werd belegerd. Een rechter zou bevolen hebben het schip tegen te houden. Volgens het Pentagon is het schip eerst gedwongen om dieper de Iraanse wateren in te varen, voordat de Iraanse troepen aan boord gingen.

Bij de aanval hebben de militairen volgens het Pentagon waarschuwingsschoten afgevuurd. De VS hielden de situatie met vliegtuigen in de gaten, nadat het schip een noodsignaal had gegeven.

De exploitant van het schip genaamd MV Maersk Tigris zei vanavond dat er 24 opvarenden zijn, voornamelijk mensen uit Azië en Oost-Europa. Nieuwszender al-Arabiya meldde eerder dat er 34 mensen aan boord zouden zijn, maar dat aantal klopte volgens de woordvoerder van Maersk niet. Het bedrijf zegt niet te weten waarom het schip werd tegengehouden door de Iraniërs. Het voer op dat moment door de Straat van Hormuz, op weg van Saudi-Arabië naar de Verenigde Arabische Emiraten.

Vrij veel schepen varen onder de vlag van de Marshalleilanden, ongeveer 1 procent van de wereldhandelsvloot.
Bron

Ouders Maddie McCann krijgen half miljoen wegens smaad

Kate en Gerry McCann laten een politiefoto zien van hoe hun ontvoerde dochter Maddie er nu mogelijk uit zou zien. © epa.Een rechercheur van de Portugese politie moet 500.000 euro schadevergoeding betalen aan de ouders van het vermiste Britse meisje Madeleine McCann. Hij werd door de rechtbank in Lissabon veroordeeld wegens smaad. In een boek beweert hij dat zij bij de verdwijning van hun dochter betrokken waren.

De ouders hadden 1,2 miljoen euro schadevergoeding geëist van politieman Goncalo Amaral. Behalve voor zichzelf wilden zij ook geld zien voor Madeleine en haar tweelingbroertje en -zusje, maar de rechter kende alleen Kate en Gerry McCann elk 250.000 euro toe.

De rechter in Portugal neemt het de voormalige inspecteur zeer kwalijk dat hij 'controversiële meningen' heeft geuit 'alsof het waarheden zijn'. De McCanns zijn volgens hem geschaad door het boek 'De waarheid over Leugens'. Het boek mag in Portugal niet meer worden verkocht of herdrukt. Goncalo heeft nog de mogelijkheid om in beroep te gaan tegen de uitspraak.

Madeleine McCann verdween in mei 2007 uit een vakantiehuis in de Algarve, luttele dagen voor haar vierde verjaardag. De zaak is nooit opgehelderd.Maddie McCann op het moment van haar verdwijning in 2007. © epa.Bron

Professor laat klas zakken: Geen van jullie verdient het om te slagen

Een professor aan de Texas A&M Universiteit heeft drastische maatregelen genomen om het gedrag van zijn studenten aan de kaak te stellen. Omdat de school niet reageerde op zijn klachten over de onhandelbare klas, besloot hij dat het genoeg was geweest: hij stuurde een e-mail naar de ongeveer 30 studenten en liet hen weten dat ze allemaal gezakt zijn voor het vak.

,,Geen van jullie verdient het - naar mijn mening, gezien jullie gedrag tijdens deze les - om te slagen of af te studeren", schreef professor Irwin Horwitz in de e-mail die gepubliceerd werd door Inside Higher Ed.

Hij had het over het spieken, de scheldwoorden die hij naar het hoofd geslingerd krijgt, de gevechten tussen studenten, de roddels en het feit dat hij zich onveilig voelt in zijn eigen klaslokaal.

Hij bracht ook de school zelf op de hoogte van de e-mail, want - zoals verwacht - begonnen studenten al snel te klagen. ,,Dit is jullie probleem nu", klonk het.

Onhandelbaar
Volgens de man was de klas zo onhandelbaar dat hij de rest van het semester geen les meer wil geven. Het departementshoofd neemt nu zijn taak over.

Horwitz geeft naar verluidt al twee decennia les in het vak management aan zes universiteiten en beweert volgens The Washington Post dat deze groep de ergste was in zijn hele carrière. ,,Deze klas is uniek. Ik heb nog nooit een hele klas laten zakken", aldus de man tegenover KPRC.


Niets van aan
De vicepresident van de universiteit, Patrick Louchouarn, liet echter weten dat niemand zou zakken voor het vak, omdat 'de enige reden waarom een student niet zou slagen is omdat hij of zij niet naar verwachting had gescoord voor die specifieke les.'

De universiteit zal de aantijgingen van Horwitz wél onderzoeken. ,,De school denkt enkel aan het slagen van deze kinderen en om zoveel mogelijk geld te verdienen", zegt de teleurgestelde professor. ,,Ik heb mijn nek uitgestoken voor wat ik dacht dat het juiste was."

Vrouw raakt 55 kilo kwijt na vernederende vlucht

The Lahore Times @lhrtimes


Sharon Smith, 43, loses 64 pounds after staying up 11 hours on a...

It was on a business trip to Hong Kong; Sharon Smith realized daily humiliation she suffered because of her weight. She weighed 127 pounds and...Weergeven op web
Een Britse vrouw is ruim 55 kilo afgevallen nadat ze vorig jaar een hele vliegreis moest blijven staan. Sharon Smith vloog in december 2012 naar Hongkong, maar omdat ze 107 kilo woog mocht ze niet zitten tijdens de 11 uur durende vlucht. De crew was bang dat ze de vrouw naast haar zou pletten.


Niet alleen in het vliegtuig kwam Smith in genante situaties terecht, ook in treinen moest ze zich altijd in haar stoel proppen. Reden voor de kledingontwerpster om het roer volledig om te gooien: ze stopte met haar full-time werk en ging verder op freelance basis. De vrije tijd die dat opleverde gebruikte ze om te gaan wandelen en hardlopen.

,,Eigenlijk was ik nooit blij met m'n gewicht, maar ik had nooit de moed en de tijd om er echt iets aan te doen: ik was altijd druk met werken. Tot die ene vlucht: het was een nachtmerrie. Tien jaar lang kon ik het altijd zo regelen dat er niemand naast me zat, maar tijdens die reis niet'', vertelt ze aan New York Post.

Ze vervolgt: ,,Ik moest naast een andere vrouw gaan zitten, maar paste amper in mijn stoel. Het voelde onwijs ongemakkelijk, dus ben ik maar gaan staan. Ik was zo bezorgd om de vrouw naaste me!''

Stewardessen boden de te dikke vrouw een van hun stoeltjes aan, waar niemand naast kan zitten. ,,Daar kon ik echter ook geen uren op blijven zitten. Daarom bleef ik maar staan. Die vlucht was voor mij echt een teken dat ik moest afvallen.''

Hardlopen
Op dat moment woog ze 107 kilo en begon ze met afvallen via WeightWatchers. Dat ging niet snel genoeg, vond ze, dus ging ze ook hardlopen. Vanaf dat moment gingen de kilo's er pas echt snel af. ,,Ik was al aan het afvallen, maar het lopen maakte enorm veel verschil. Toen ik ging trainen voor mijn eerste wedstrijd vlogen de kilo's eraf.''

Ook veranderde Smith haar eetgewoonten. ,,Vroeger at ik zo ongezond. Tijdens het weekend nam ik veel chocolade en chips. Nu koop ik nooit meer kant-en-klaar-maaltijden en maak ik alles zelf. Ik eet ook meer groenten, fruit en gezonde noten.'' 

Haar vernieuwde levensstijl leverde haar in februari nog een snelle tijd op voor de halve marathon: die liep ze in 2 uur en 59 seconden.
Bron

maandag 27 april 2015

Mysterieus ruimtevaartuig VS gaat weer de ruimte in

© reuters.


De Amerikaanse luchtmacht zal volgende maand een vierde keer zijn mysterieus ruimtevliegtuig X-37B lanceren. Dat heeft het welingelichte space.com vandaag gemeld.


De X-37B lijkt op een miniatuurversie van de spaceshuttle van de NASA die ondertussen op stal is gezet. Op 20 mei moet een Atlas-V draagraket van op Cape Canaveral in Florida voor een vierde keer het onbemande en door Boeing gebouwde vaartuig in de ruimte brengen.

De lading en de activiteiten van deze nieuwe missie zijn geheim. Maar toch wist space.com te melden dat het onder andere gaat om een experimenteel voortstuwingssysteem en studie van materialen in de ruimte.

Welke van de twee X-37B toestellen van de Amerikaanse luchtmacht zal vliegen, is ook niet meegedeeld.

De vorige vluchten startten in april 2010, maart 2011 en december 2012. De laatste missie duurde 675 dagen, een record. Hoelang de nieuwe vlucht zal duren is eveneens niet meegedeeld.
Bron

Raket Ariane-5 brengt Europese satellieten in de ruimte

De lancering van de raket © afp.


Een Ariane-5 met twee satellieten aan boord is gisteravond succesvol gelanceerd vanop de Europese ruimtevaartbasis Kourou in Frans-Guyana. Een half uur na de lancering bracht de raket de communicatiesatellieten Thor-7 en Sicral-2 in een baan om de aarde.

De lancering van de draagraket moest eigenlijk al vrijdag plaatsvinden, maar wegens een technisch probleem werd de start uiteindelijk met twee dagen uitgesteld. Het ging om de eerste lancering van een Ariane-5-raket dit jaar door de Europese luchtvaartorganisatie ESA.

De lading van de 222ste Ariane bestond uit twee satellieten. De Scandinavische Thor-7 satelliet wordt voor maritieme doeleinden ingezet.
De satelliet Sicral-2 gaat gebruikt worden door het Italiaanse leger. Ze zijn samen met de adapter in de nok van de meer dan vijftig meter hoge raket goed voor 9,85 ton.

Volgens Arianespace werden de satellieten een half uur na de lancering in een juiste baan om de aarde gebracht. De satellieten werden zo'n 2.500 kilometer boven de aarde afgezet, ter hoogte van de oostkust van Afrika. De 78ste Ariane-5 had op dat moment al 13.000 kilometer afgelegd. De snelheid in de ruimte bedroeg ongeveer acht kilometer per seconde.
Bron

Facebooks veiligheidscheck actief na aardbeving Nepal


Een man belt na de aardbeving in Kathmandu © getty.


Sociaal netwerk Facebook heeft zaterdag een nieuwe tool geactiveerd waarmee mensen in het rampgebied in Nepal kunnen laten weten dat alles goed met hen is. Google heeft een speciale service geopend waarmee mensen elkaar kunnen vinden na de aardbeving.

De veiligheidscheck van Facebook was al in oktober gepresenteerd maar wordt pas aangezet na een ramp. Mensen die in het rampgebied zijn krijgen een melding van Facebook waarin hen gevraagd wordt of ze veilig zijn. Zodra ze 'veilig hebben geklikt, krijgen hun Facebookvrienden de statusupdate 'veilig' te zien.

Verschillende mensen meldden afgelopen weekend dat ze de nieuwe meldingen van vrienden kregen. Na onduidelijkheid over de onbekende Facebook-updates, kwam topman Mark Zuckerberg zaterdag met eenuitleg. 'Vanochtend hebben we de veiligheidscheck geactiveerd voor mensen die te maken hebben met de aardbeving in Nepal. Het is een eenvoudige manier om aan vrienden en familie te laten weten dat het goed met je gaat.'

Person Finder
Na een ramp kijkt Facebook welke mensen het rampgebied als woonplaats hebben en wie in het gebied voor het laatst op Facebook is ingelogd. Die mensen krijgen het verzoek antwoord te geven op de vraag of in het gebied zijn en of ze veilig zijn.

Google heeft na de aardbeving in Nepal de Person Finder geactiveerd. Via deze webpagina kunnen bezoekers aangeven dat ze op zoek zijn naar iemand of informatie hebben over iemand in het rampgebied. Familie en vrienden kunnen iemand als vermist aangeven door persoonlijke informatie over de gezochte persoon op te geven en eventueel een foto te uploaden. De zoekfunctie is ook beschikbaar via sms. Volgens Google houdt de zoekdienst op dit moment 4800 gevallen bij.

Geen internet
Het is de vraag hoe succesvol de online systemen in de praktijk zijn. Na een aardbeving is de kans groot dat de mobiele telefoon kapot is en bij veel rampen vallen telefoon- en internetverbinding weg. Nepal is een arm land waar weinig mensen op Facebook zitten en waar niet altijd elektriciteit is.


Op de eigen website legt Facebook het systeem in drie stappen uit: 'We vragen je of je veilig bent als het lijkt dat je wellicht in de buurt bent van een natuurlijke ramp. Als je veilig bent, klik of tik dan op de knop Ik ben veilig om vrienden en dierbaren direct op de hoogte te brengen. We laten je weten wanneer je vrienden hebben aangegeven dat ze veilig zijn. Je kunt ook een lijst met vrienden bekijken die wellicht door de ramp zijn getroffen.' Het idee voor de Facebookservice ontstond na de tsunami in Japan in 2011.


Bron

zondag 26 april 2015

Israël valt mannen in Syrië aan

Israëlische militairen op de bezette Golanhoogte © afp.


De Israëlische luchtmacht heeft gisteravond een aanval uitgevoerd op vier mannen die in Syrië op weg waren naar de grens met de bezette Golanhoogte. Volgens het leger ging het om 'een groep gewapende terroristen' die met een bom een aanslag op Israëlische militairen wilden plegen.

Het is niet bekend tot welke groep de militanten behoorden. Israël probeert afzijdig te blijven in het conflict in Syrië, maar heeft herhaaldelijk laten weten militair optreden niet te schuwen als dat nodig is om te voorkomen dat Syrië geavanceerde wapens verstrekt aan zijn Libanese bondgenoot Hezbollah.

Aangenomen wordt dat Israël in het verleden verscheidene wapentransporten in Syrië heeft aangevallen, onder meer van geavanceerde Russische luchtdoelraketten en Iraanse raketten. Volgens Arabische media vond er vorige week weer zo'n aanval plaats. Israëlische functionarissen hebben niet op die berichten gereageerd, maar minister van Defensie Moshe Yaalon waarschuwde Syrië en Iran gisteren dat ze Hezbollah niet van zulke wapens moeten voorzien
Bron

Verstandelijk beperkte dochter redt ouders uit woningbrand

© Didier Verbaere.


In het Vlaamse Wichelen heeft een verstandelijk gehandicapte vrouw het leven gered van haar ouders. Vannacht om 3 uur stond hun achterbouw in lichterlaaie door een brand in de schouw. De 25-jarige vrouw alarmeerde haar ouders en hulpdiensten en redde het leven van allen.

,,We sliepen net een uurtje toen we onze Dorien hoorden roepen'', vertelt moeder An aan HLN over de heldendaad van haar dochter. ,,Op dat moment stond onze slaapkamer al blauw van de rook.''

,,We openden de vensters, sloten de deur en belden de brandweer. Naar beneden gaan en naar buiten vluchten, was geen optie meer, want de hele traphal was gevuld met zwarte rook. Zonder onze Dorien waren we hier niet meer.''

De brandweer kon vermijden dat de hele woning uitbrandde. Het koppel en de dochter werden voor verzorging naar het OLV in Aalst overgebracht.
Bron

Varoufakis onder grote druk: 'Elke geloofwaardigheid kwijt'

Varoufakis © epa.


In Griekenland nemen de geruchten toe dat minister van Financiën Yanis Varoufakis spoedig wordt vervangen. Hij zou 'elke geloofwaardigheid' hebben verloren, schrijft het weekblad To Vima.

De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de minister daardoor bij zijn collega's zou zijn opgevallen. In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. ,,Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal 'opofferen' in de hoop het land te redden'', schrijft To Vima.

In andere Griekse media worden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een amateur en een gokker noemen.

Varoufakis reageerde vandaag op Twitter op de berichtgeving. Daarin verwees hij naar een uitlating van de toenmalige Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1936. ,,Zij zijn allen (zijn tegenstanders) eenstemmig in hun haat jegens mij en ik verwelkom hun haat.''

IMF
Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) voorziet zware economische problemen voor Griekenland als dat land de eurozone zou verlaten. Dat meldt het Duitse tijdschrift Der Spiegel op basis van een intern rapport van het IMF.

Daarin zouden economen van het fonds hun scenario's schetsen voor het geval de Grieken de euro vaarwel zouden zeggen. De experts adviseren de Grieken daarbij de koers van hun munt vrij te laten, zodat die stevig daalt. Alleen op die manier zou de concurrentiepositie van Griekenland kunnen worden verbeterd. Tegelijkertijd worden geïmporteerde goederen dan steeds duurder, waardoor er hyperinflatie kan ontstaan. De Griekse centrale bank zou die situatie moeten bestrijden, onder meer met renteverhogingen.

De gevolgen voor de rest van de eurozone en voor de wereldeconomie kunnen volgens de economen relatief beperkt blijven. Het IMF rekent er overigens nog altijd op dat Griekenland, ondanks zijn economische problemen, binnen de eurozone blijft.
Bron

Dodental aardbeving Nepal opgelopen tot 2500


Nederland stuurt hulpteam van 62 man naar Nepal

© epa.Het dodental van de aardbeving van zaterdag in Nepal is opgelopen tot 2500. Nederland stuurt een hulpteam naar Nepal om te helpen bij het zoeken naar slachtoffers van de aardbeving die het land trof. Het Nederlandse Urban Search and Rescue team (USAR.nl), bestaande uit 62 personen en acht honden, is gespecialiseerd in het zoeken en redden van personen die onder puin en wrakstukken zijn bedolven. Het team maakt deel uit van een bredere EU-reddingsoperatie.

Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft in overleg met de ministeries van Veiligheid en Justitie en Defensie besloten het team te sturen. Teamleider Peter Bos: ,,Ons belangrijkste doel is om mensen te redden. Het bijzondere aan deze aardbeving is dat er al zo'n 25 grote naschokken zijn geweest met een kracht van 4,5 op de schaal van richter. Dat is uitzonderlijk veel. Het betekent dat de huizen steeds minder stabiel worden en dat er nog meer gevaar voor instorting is. Het is daarom zeker zinnig dat we gaan'', aldus Bos.

De laatste klus van Bos en zijn team was bij de grote aardbeving in Haïti in 2010. ,,De beving in Haïti is wel vergelijkbaar met die in Nepal. We zijn erop voorbereid wat we daar zullen aantreffen.''

Transportvliegtuig
Vanavond om 20.00 uur vliegt het Nederlandse team met een transportvliegtuig van het ministerie van Defensie naar Kathmandu. Ook zal het Nederlandse vliegtuig vijf ton aan hulpgoederen vervoeren voor de noodhulporganisatie Artsen zonder Grenzen. Minister Lilianne Ploumen (Ontwikkelingssamenwerking) liet verder weten een bedrag van vier miljoen euro beschikbaar te stellen voor humanitaire hulp aan Nepal, uit te voeren door de zogenoemde Dutch Relief Alliance, een samenwerkingsverband van Nederlandse hulporganisaties en het ministerie van Buitenlandse Zaken dat vrijdag is gelanceerd.

Ploumen: ,,Er speelt zich in Nepal een verschrikkelijk drama af; mensen zijn dakloos en verkeren in onzekerheid over hun geliefden. We willen graag helpen om zo snel mogelijk zo veel mogelijk mensen onder het puin vandaan te halen. Onze hulpverleners hebben heel veel ervaring en zijn meteen inzetbaar.''

De verwachting is dat het team maandagochtend om 04.00 uur (Nederlandse tijd) ter plaatse is en onmiddellijk aan het werk zal gaan.