Translate

vrijdag 6 maart 2015

Passagier filmt evacuatie gecrasht vliegtuig

In de Nepalese hoofdstad Kathmandu schoot een Airbus A330 van Turkish Airlines vanochtend tijdens de landing van de baan. Een van de 238 inzittenden pakte zijn telefoon en filmde de evacuatie.

Enkele passagiers raakten lichtgewond tijdens het ongeluk. Het gaat vooral om bulten en blauwe plekken. Het vliegtuig belandde met de neus in het gras, waarschijnlijk doordat de baan glad was na dagenlange regenval en er dichte mist hing op de landingsbaan.

In het filmpje is te zien hoe mensen van een opblaasglijbaan uit het vliegtuig glijden. Daarna zoeken ze de veiligheid van het vliegveldgebouw op.

Tien jaar cel voor fatale duiveluitdrijving

Layla stierf een gruwelijke folterdood. © Kos.


Een gebedsgenezer in België moet tien jaar de cel in voor een fatale duiveluitdrijving. De ouders van het overleden meisje kregen een voorwaardelijke celstraf van vijf jaar omdat zij niet ingrepen.

De rechter in Antwerpen sprak vrijdag van foltering. De 18-jarige Layla kampte in oktober 2009 met fysieke en mentale problemen. Haar ouders dachten dat er djinns of duivels in haar zaten. Daarop werd de hulp ingeroepen van een gebedsgenezer, die drie dagen lang bezig was met een duiveluitdrijving.

Kokend water
De gebedsgenezer goot zeker tweemaal kokend water over de jonge vrouw en er zou ook een bijtend product zijn gebruikt. Hij las ook koranverzen voor en hij besprenkelde eten met 'heilig' water.
Toen uiteindelijk de hulpdiensten werden ingeschakeld, bleek het meisje al overleden. Zij bleek op 9 procent van haar lichaam tweede- en derdegraadsbrandwonden te hebben.

,,Het islamitisch geloof in duivels en de behandelwijze mogen er nooit toe leiden dat iemand op dergelijke wijze gefolterd wordt zoals bij Layla gebeurd is", klonk het in het vonnis.
Bron

Problemen in Griekenland: staatskas is vrijwel leeg


Regering van Tsipras kan niet aan verplichtingen voldoen

De Griekse premier Tsipras © afp.


De financieringsproblemen in Griekenland zijn groter dan gedacht. De regering in Athene heeft pensioenfondsen en andere publieke instellingen gevraagd om hun geld in de staatskas te storten, meldden regeringsbronnen vandaag.

De Griekse regering moet in maart 6,85 miljard euro aan verplichtingen voldoen, maar die hoeveelheid geld zit bij lange na niet in de staatskas. Gisteren werd bekend dat Athene in februari niet alle salarissen van ambtenaren kon betalen. De Grieken proberen nu van dag tot dag met noodmaatregelen het hoofd boven water te houden.

De Europese Commissie is inmiddels op de hoogte gesteld. Vrijdag hebben de Griekse premier Alexis Tsipras en Jean-Claude Juncker, de voorzitter van de Europese Commissie, een ontmoeting over de problemen. Die afspraak zal slechts kort duren, aldus de Suddeutsche Zeitung vandaag. Maandag komen de Europese ministers van Financiën bijeen, daarna wordt verder gepraat tussen de twee.

Tsipras hoopt volgens de Suddeutsche Zeitung dat er 15 miljard euro vrijkomt uit het noodprogramma voor de Grieken. Om dat voor elkaar te krijgen, zouden de Grieken bezuinigingsplannen snel voor moeten leggen aan het parlement en vervolgens uitvoeren. Die plannen staan op de lijst die de Grieken eind februari inleverden bij de Eurogroep, om die zo te bewegen tot een verlenging van het hulpprogramma van vier maanden.
Bron
Lees ook: Grieks parlement gaat op zoek naar 'veroorzaker' crisis

Britse politie arresteert tientallen hackers

© anp.


De Britse politie heeft deze week in het hele land 56 hackers aangehouden, die zich schuldig zouden hebben gemaakt aan diefstal van data, fraude of het maken van virussen. Een van de verdachten zou betrokken zijn geweest bij een cyberaanval op internetgigant Yahoo, meldt de BBC vandaag.

De grootste operatie vond plaats in Londen en Essex. Daar werden 25 mensen gearresteerd omdat ze het internet zouden hebben gebruikt voor diefstal van geld, witwassen en fraude.

In Sutton Coldfield werd een 23-jarige man aangehouden die vorig jaar zou hebben ingebroken in de systemen van het Amerikaanse ministerie van Defensie.
Bron

donderdag 5 maart 2015

Huis ex-vriendin 'Biesboschlijk' doorzocht

Onderzoek na de vondst van het lichaam vorig jaar. © AD/Teus Admiraal.


Er lijkt een doorbraak te zijn in de zaak van het Biesboschlijk. De politie verricht sinds gisteren sporenonderzoek in twee huizen in Andel en Veen. Het slachtoffer van de moord blijkt de 32-jarige Pool Adrian Weckowicz.

Hoewel de politie dat niet wil bevestigen, richt de recherche de onderzoekspijlen vooralsnog op de ex-vriendin van Weckowicz en een andere man, met wie zij ten tijde van de verdwijning een relatie had. Het zijn hun huizen aan de Kennedylaan in Andel en het Hubertus Schreudershof in Veen waar de politie sinds gisterochtend uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk meldt dat nog niemand officieel als verdachte is aangemerkt. Wel bevestigt hij dat er al verhoren hebben plaatsgevonden. ,,Maar daarover doen we nu geen mededelingen."

De vermoorde Pool woonde in het verleden in het huis in Andel. Zijn ex-vriendin woont daar nog altijd, met een dochtertje. Weckowicz werd daar op 16 augustus 2013 voor het laatst gezien. Zijn familie is al snel daarna een zoektocht begonnen via Facebook.


Op 14 januari 2014 vonden twee vissers zijn stoffelijke overschot, in een kreek in de Biesbosch bij Werkendam. Omdat het lichaam in verregaande staat van ontbinding verkeerde, lukte het onderzoekers lange tijd niet de identiteit vast te stellen.

Naar nu blijkt gebeurde dat afgelopen oktober wel. Wat de doorbraak in de moordzaak precies forceerde, houdt de politie voor zich. Volgens Van Hooijdonk kwam de identificatie tot stand na 'intensief tactisch en forensisch onderzoek.' Politie en justitie lieten in die periode ook een (digitale) gezichtsreconstructie maken.

De politie heeft de identificatie maanden stilgehouden om het onderzoek niet in gevaar te brengen. Alleen de familie in Polen kreeg direct duidelijkheid. Wel is een buurtonderzoek gedaan. Toen zijn gangen werden nagegaan, kwamen de onderzoekers uit bij de ex-vriendin van Weckowicz en de man uit Veen. De 32-jarige is nooit als vermist opgegeven.

Luminol
Bij het onderzoek in de twee woningen wordt onder meer gebruik gemaakt van luminol. Dat licht op als het in contact komt met bloed, ook als dat al lang en breed is weggeboend met schoonmaakmiddelen. Er zijn ook speurhonden ingezet. Van Hooijdonk meldde gistermiddag dat het sporenonderzoek waarschijnlijk enkele dagen zal duren. Beide huizen zijn geblindeerd om de recherche ongestoord haar werk te kunnen laten doen.

Buren zeggen nooit te hebben vermoed dat Weckowicz was verdwenen. ,,We zagen hem ineens niet meer. Maar ja, relaties gaan nou eenmaal over," aldus een buurvrouw.
Bron

Oppositie wil opheldering over 'Teevendeal' met drugshandelaar© anp.De oppositie in de Tweede Kamer wil snel duidelijkheid van minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) over berichtgeving in Nieuwsuur over de deal die staatssecretaris Fred Teeven in 2000 als aanklager sloot met drugshandelaar Cees H. Opstelten heeft steeds gezegd dat niet te achterhalen is hoeveel er precies is overgemaakt aan Cees H. Volgens Nieuwsuur is dat wel bekend: 4,7 miljoen, veel meer dan de 2 miljoen die Opstelten eerder meldde.

D66-Kamerlid Magda Berndsen zei vandaag in het NOS Journaal dat Opstelten daarmee de Kamer op het verkeerde been gezet en ,,echt heel veel'' heeft uit te leggen.

,,Als dit klopt dan staat dit haaks op de eerdere uitspraken van minister Opstelten tijdens het debat over deze zaak. Hij sprak over een veel lager bedrag en zei dat het bankafschrift onvindbaar was. We moesten hem maar op zijn blauwe ogen geloven'', aldus Berndsen, die ook een debat met Opstelten wil over de kwestie.

Doofpot
CDA-Kamerlid Madeleine van Toorenburg constateert dat de gegevens die Opstelten de Kamer eerder gaf ,,mogelijk niet kloppen''. Volgens ChristenUnie-Kamerlid Gert-Jan Segers moet de onderste steen boven komen om duidelijk te krijgen ,,dat dit geen doofpot was''.

Opstelten meldt in een verklaring dat hij de Tweede Kamer niet verkeerd heeft geïnformeerd over de schikking van het OM in 2000 met drugsdealer Cees H. ,,Uit onderzoek naar de schikking blijkt dat er géén financiële gegevens meer beschikbaar zijn: er zijn geen bankafschriften meer als gevolg van verlopen bewaartermijnen en veranderingen van ICT-systemen. Er zijn ook geen andere documenten meer voorhanden.''

De deal werd destijds getroffen door huidig staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie, toen was hij officier van justitie. ,,Ook de betrokkenen, onder wie de staatssecretaris, hebben onvoldoende herinneringen om onderbouwde uitspraken te kunnen doen over de financiële afwikkeling van deze schikking'', laat Opstelten weten.

Beroepsgeheim
Volgens de minister kan hij ,,geen ultieme duidelijkheid kan verschaffen over de afwikkeling van de schikking''. Er blijft volgens hem altijd de mogelijkheid bestaan dat bankafschriften alsnog door derden worden overgelegd. De advocaten van Cees H. beroepen zich op hun beroepsgeheim.

Hoewel Opstelten geen documenten meer kon vinden zegt Nieuwsuur meerdere documenten te hebben ingezien waarin de exacte details van de schikking staan.Bron

Toeriste vindt vakantieliefde dankzij bordje op het strand

© Facebook/Beachcomber Fun Cruises.


Een Schotse toeriste heeft op een bijzonder manier contact gelegd met haar vakantieliefde. Ze zat op het strand toen hij voorbij liep, maar durfde hem niet aan te spreken. Om hem toch te leren kennen hing ze een bordje op bij het strand: en dat werkte.


Eigenlijk zou Sarah slechts een dag in het stadje Picton zijn, maar toen ze de jongen met zijn hond voorbij zag lopen, viel ze als een blok voor hem. Ze besloot een boodschap achter te laten in de hoop op een ontmoeting:

,,Ben jij dit? Ik zat vrijdag op het gras en was naar de zee aan het kijken, jij speelde met je hond. Indien je single bent, nog weet wie ik ben en graag zou afspreken om iets te gaan drinken of een wandeling te maken, dan zal ik hier dinsdag op het gras zitten vanaf een uur of één. Misschien loop je weer voobij!?!"

Uit eten
Haar bordje werd opgepikt door een bedrijf uit het stadje. Ze plaatsten de oproep op hun Facebookpagina om de man te bereiken. Die oproep bereikte de man in kwestie, de Nieuw-Zeelander Will, via zijn huisgenoot.

Will had wel oren naar een afspraakje. ,,Natuurlijk ga ik erheen. Maar gewoon op haar afstappen en een praatje maken is niet echt mogelijk met alle aandacht, dus sla ik dat gewoon over en vraag of ze vanavond iets met me wil gaan eten,"zei hij in de media.

Medelijden
Terwijl Sarah op het strand stond te wachten, vertelde ze hoe ze het toch een beetje genant vond. Er waren veel journalisten bij de ontmoeting: ,,Ik haat camera's en ben niet graag het middelpunt van de belangstelling."

Haar grote liefde had medelijden met haar: ,,Ik weet niet of het arme meisje weet waar ze aan toe is. Het is uitgegroeid tot groot nieuws, ik heb al berichten gekregen van vrienden uit het buitenland die het verhaal hadden gelezen. Het is een beetje overweldigend.''

Will had daar wel een verklaring voor: ,,Zoiets gebeurt normaal niet, zeker niet in zo'n klein stadje'', zei hij. Zelfs zijn moeder had gebeld omdat ze het zo'n toeval vond dat de man die op het bord omschreven werd dezelfde tattoo had als haar zoon. ,,Toen ik haar vertelde dat het over mij ging, had ze het niet meer en vertelde ze het aan iedereen op kantoor.''Bron

Subway schorst medewerker na 'stelen' gratis lunch

View image on TwitterEen teamleider van broodjeszaak Subway is in Londen geschorst omdat ze haar gratis lunch meenam naar huis. De werkgever van de Britse Anthea Harding (41) beschuldigt haar van diefstal. Inmiddels zit de werkneemster al een aantal weken thuis en is het onduidelijk of ze haar baan nog terugkrijgt.

Bij de broodjeszaak krijgen werknemers van Subway een gratis lunch aangeboden. Tijdens haar pauze nam Harding slechts een aantal happen van haar gratis lunch, waarnaar ze weer aan het werk ging. De rest van haar eten bewaarde ze voor later.

,,Aan het einde van mijn werkdag pakte ik mijn overgebleven middageten in en ging ik huiswaarts. Bij de uitgang trof ik de bewakers aan die mijn tas wilden controleren, waar ze vervolgens mijn ingepakte lunch vonden'', vertelt Harding aan The Evening Standard.

Diefstal
,,Werknemers mogen enkel hun gratis lunch nuttigen op het terrein van Subway'', vertelden de bewakers haar. ,,Eten dat mensen mee naar huis nemen, wordt gezien als diefstal en zal gemeld worden aan de manager''. Na een gesprek met haar baas werd Harding geschorst.

Inmiddels zit ze al een aantal weken thuis en is het nog altijd onduidelijk of ze haar baan terugkrijgt. Harding beweert dat ze niets afwist van de regel en wil graag weer aan het werk.
Bron

woensdag 4 maart 2015

Advocaten bespreken terugkeer Snowden naar VS

Edward Snowden © anp.


Advocaten van Edward Snowden werken aan een mogelijke terugkeer van de klokkenluider en oud-medewerker van de Amerikaanse veiligheidsdienst NSA naar de VS. Dat heeft zijn Russische advocaat Anatoli Koetsjerena vandaag gezegd bij de presentatie van een door hem geschreven boek over Snowden.

Koetsjerena zei dat Snowden graag naar huis wil: ,,En we doen alles wat mogelijk is om een oplossing te vinden voor de kwestie.''

Snowden wordt gezocht door de VS, omdat hij informatie heeft gelekt waaruit bleek dat de Amerikaanse inlichtingendienst NSA op grote schaal afluistert. Hij vluchtte na zijn onthullingen naar Hongkong en later naar Rusland. Snowden heeft eerder gezegd dat als hij de garantie van een eerlijk proces krijgt, hij graag naar huis zou terugkeren.
Bron
Lees ook: Schietpartij bij hoofdkwartier NSA

Geestelijke: Waarom geen samenwerking tegen IS?

Patriarch Moran Mor Ignatius Aphrem II (links) © epa.

Het Westen moet gaan samenwerken met de Syrische strijdkrachten van president Bashar al-Assad tegen de terreurbeweging Islamitische Staat (IS). Daar pleitte het hoofd van de Syrisch-Orthodoxe Kerk dinsdag voor in de Tweede Kamer.

,,Waarom gaat het Westen de strijd tegen IS niet coördineren met het Syrische leger'', vroeg patriarch Mor Ignatius Aphrem II aan de Kamerleden. Meer dan twintig landen uit het Westen en de Arabische wereld bestrijden IS in Syrië en Irak. Zij werken niet samen met Assad.

Nederlandse F-16's voeren vanuit Jordanië aanvallen uit op IS in Irak.
VVD'er Han ten Broeke zei met ,,de bloedigste hand'' te willen samenwerken als dat vrede brengt, maar is niet optimistisch over een coöperatie met Assad. Hij wees erop dat diens regime op grote schaal mensenrechtenschendingen pleegt met onder meer bomvaten die uit helikopters worden gegooid.

'In de steek gelaten'
Volgens de geestelijk leider hebben christenen in Syrië en Irak het gevoel dat ze ,,in de steek zijn gelaten'' door de westerse wereld. Economische belangen lijken zwaarder te wegen, zei hij. ,,Wij hebben het gevoel dat olie belangrijker is dan ons bloed.'' Hij wil ook de druk op Saudi-Arabië, Turkije en Qatar wordt opgevoerd omdat die hulp zouden geven aan IS.

De christelijke minderheid vreest dat er een einde komt aan hun bestaan in het Midden-Oosten, aldus de patriarch. De mensen willen niet weg. Volgens hem moet er internationale bescherming komen voor verdreven christelijke Irakezen die willen terugkeren naar hun dorpen.

Strijders van IS hebben in Irak en Syrië christenen op grote schaal ontvoerd en vermoord. Ook moslims die er andere ideeën op nahouden zijn hun leven niet zeker. Ook verwoest IS kerken, kunstwerken uit de oudheid en ander cultureel erfgoed.

Het kabinet deelt de zorgen over de schrijnende situatie van minderheden in beide landen, zei minister Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) tijdens een gesprek met de patriarch. Het is belangrijk de slachtoffers van IS te helpen, aldus de bewindsman. Nederland heeft meer dan 100 miljoen uitgetrokken voor hulp aan Syrische en Iraakse vluchtelingen.
Bron

'Uitwerpselen Mount Everest gevaar voor gezondheid'


Archiefbeeld basiskamp  © thinkstock.


Uitwerpselen die worden achtergelaten door bergbeklimmers op de Mount Everest vormen volgens autoriteiten in Nepal een gevaar voor de gezondheid. Het menselijk afval vervuilt de omgeving en dreigt ziektes te verspreiden op de hoogste top van de wereld, zo liet het hoofd van de Nepalese vereniging voor bergbeklimmers weten.

De meer dan 700 bergbeklimmers en gidsen die elk seizoen bijna twee maanden op de bergpaden doorbrengen, laten enorme hoeveelheden uitwerpselen en urine achter, zo zegt Ang Tshering tegen The Guardian. Volgens hem moet de overheid daartegen dringend maatregelen nemen.

Het klimseizoen ging deze week van start en loopt nog tot eind mei. In die periode ondernemen honderden buitenlanders een poging de top te halen en verblijven ze wekenlang in vier kampen tussen het basiskamp (op 5.300 meter) en de piek (op 8.850 meter).

Die kampen bestaan uit tenten en andere noodzakelijke spullen, maar hebben geen toiletten. ,,Bergbeklimmers graven meestal een put in de sneeuw wanneer ze hun behoefte doen", aldus Tshering. Dit betekent volgens hem dat de menselijke uitwerpselen zich maar blijven opstapelen rond de kampen.

,,Het is een gevaar voor de gezondheid dat aangepakt moet worden", zegt Dawa Steven Sherpa, die sinds 2008 een team leidt dat het vuilnis opruimt op de hoogste berg ter wereld.

Strengere controle
De overheid in Nepal heeft nog geen actie ondernomen om het probleem aan te pakken, meldt persbureau AP volgens The Guardian, maar vanaf dit klimseizoen zal er wel strikter gecontroleerd worden op afval. Volgens een regel die vorig jaar werd ingevoerd moet elke bergbeklimmer 8 kilogram afval mee terugnemen naar het basiskamp; ongeveer de hoeveelheid afval die elke persoon achterlaat tijdens de reis. Elk team van bergbeklimmers moet een voorschot betalen van ongeveer 3.500 euro dat niet wordt terugbetaald als de regels worden overtreden.

Sinds 1953 hebben meer dan 4.000 mensen de berg beklommen. De eersten waren de Nieuw-Zeelander Edmund Hillary en zijn gids, Tenzing Norgay.
Bron

IS bedreigt Twitter-oprichter en medewerkers met de dood

© ..


Islamitische Staat heeft Twitter, en dan met name medewerkers van het sociale medium, de oorlog verklaard. Reden voor de bedreiging die gisteren uitging, is het blokkeren van IS-accounts door Twitter. 'Uw virtuele oorlog tegen ons zal uitmonden in een werkelijke oorlog', valt te lezen in een bericht dat IS-aanhangers online zetten.


Direct doelwit van de bedreiging, waarvan niet duidelijk is wie de schrijver is, is Twitter-oprichter Jack Dorsey. Zijn beeldtenis is te zien bij het bericht, meldt Buzzfeed. Over het gezicht van Dorsey is het vizier van een geweer aangebracht.

Algemene voorwaarden
Twitter stelt in de algemene voorwaarden dat ,,directe, specifieke bedreigingen of geweld tegen anderen'' niet worden geaccepteerd. Ook worden gebruikers geweerd die het medium gebruiken voor onwettige praktijken of het bevorderen van illegale activiteiten.

,,U bent deze mislukte oorlog begonnen'', luidt het bericht verder. 'We hebben u vanaf het begin gezegd dat dit niet uw oorlog is, maar u begreep het niet en bleef onze accounts op Twitter afsluiten. Wij komen altijd terug, maar wanneer onze leeuwen komen en u de adem ontnemen, komt u nooit meer tot leven.''

Lone wolf-aanvallen
Al eerder werden IS-supporters, voor wie het niet mogelijk is naar Syrië of Irak af te reizen, opgeroepen tot het uitvoeren van zogenaamde 'lone wolf'-aanvallen in eigen land. Afgelopen maand plaatste IS een videoboodschap op Twitter, waarin aanhangers werd opgedragen aanvallen uit te voeren op politieagenten en militairen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Via het inmiddels afgesloten Twitter-account @dawlamoon werd in september vorig ook al opgeroepen om medewerkers van het Amerikaanse bedrijf om te brengen. 'De tijd is gekomen om hun medewerkers rechtstreeks aan te vallen en ze te liquideren. Zij die dit uitvoeren zijn de slapende cellen des doods', luidde het bericht toen. In andere tweets werd ook toen verwezen naar de 'lone wolfs'.
Bron

Internationaal onderzoek naar Mexicaanse massamoord

Een demonstrant eist dat er onderzoek komt naar de vermissing van de 43 studenten © reuters.


Er komt een internationaal onderzoek naar de vermoedelijke massamoord op de 43 studenten die vijf maanden geleden in Mexico werden ontvoerd. Vijf experts moeten het komende halfjaar achterhalen wat er met de studenten gebeurd is.

,,We zullen de waarheid achterhalen'', zei de Spaanse arts en psycholoog Carlos Beristain gisteravond. Hij werd samen met de vier andere onderzoekers benoemd door het Inter-Amerikaans Hof voor de Rechten van de Mens.

Vermoedelijk hebben politiemensen de studenten ontvoerd tijdens een demonstratie in Iguala en overgeleverd aan drugskartels. Dat gebeurde waarschijnlijk op bevel van de burgemeester van de stad, José Luis Abarca. Die werd vorig jaar opgepakt. De Mexicaanse regering verklaarde de jongeren eind januari officieel dood, ook al is slechts één lichaam geïdentificeerd.
Bron

Dood Kris en Lisanne was ongeluk: familie is opgelucht


Studentes mogelijk van 30 meter hoge rotswand gevallen

Kris Kremers en Lisanne Froon © AD.Een ongelukkige valpartij is waarschijnlijk de doodsoorzaak van de twee Nederlandse vrouwen Kris Kremers en Lisanne Froon. Dat is de uitkomst van het laatste onderzoek van forensische specialisten, de Panamese autoriteiten en een team met leden van stichting Reddingshonden RHWW.

De Amersfoortse meiden Lisanne (22) en Kris (21) verdwenen vorig jaar april toen zij een wandeling maakten in de jungle van Boquete in Panama. Na intensieve zoektochten werden eerder al stoffelijke resten van beide vrouwen gevonden.

Tijdens de laatste zoektocht zijn geen nieuwe resten gevonden. De onderzoekers kwamen wel tot de conclusie dat verdwalen op het pad waar de vrouwen liepen zeer onwaarschijnlijk is. Ook een misdrijf wordt nagenoeg uitgesloten. ,,Wat rest is een noodlottig ongeval, mogelijk veroorzaakt door een ongelukkige valpartij'', zo laat de familie van Kremers, initiatiefnemers van de laatste zoektocht, via een woordvoerster weten.

Uitgegleden
Het team forensisch specialisten houdt er rekening mee dat Lisanne en Kris van een helling zijn afgegleden, en dat terug omhoog klimmen uitgesloten is zonder de juiste hulpmiddelen. ,,Bij een val op deze plek is er een enorm hoogteverschil van dertig tot veertig meter, wat de kans op letsel zeer waarschijnlijk maakt.

Bovendien is de stroom aan beide kanten omgeven door watervallen en is de bedding omgeven door steile rotswand van enkele meters'', aldus de onderzoekers. De plek waar dit gebeurd kan zijn, werd door verscheidene personen, onafhankelijk van elkaar, aangewezen.

,,We zijn als familie opgelucht dat we nu toch eindelijk een mogelijke en plausibele verklaring hebben voor alle vragen die we rond het overlijden van Kris hadden'', aldus de familie Kremers, die van het Nederlands Forensisch Instituut inmiddels de bevestiging heeft dat eerder gevonden resten van Kris zijn. De familie gaat nu een uitvaart regelen.

Lisanne werd vorig jaar november begraven. Wil Ellenbroek, woordvoerder van de familie Froon, geeft aan dat het nieuws toch 'een bepaalde mate van rust geeft'. ,,Nu is er een grote mate van duidelijkheid rond de doodsoorzaak van Kris en Lisanne," zegt Ellenbroek. ,,Het is een gedegen rapport. Hiermee kan de familie het verlies van Lisanne verder een plek geven, voor zover dat al mogelijk is."

Begin januari zond de familie een groep experts naar Panama, om ter plaatse onderzoek te doen. De resultaten daarvan waren eind vorige maand duidelijk, aldus de woordvoerder, maar de familie wilde het nieuws eerst zelf verwerken voordat ze er mee naar buiten traden.

Antwoorden
Het team met forensische specialisten, leden van stichting Reddingshonden RHWW en specialisten van de Panamese autoriteiten vertrok om in Panama een laatste zoektocht naar antwoorden te voltooien. Ze hoopten zoveel mogelijk resten van de meiden te vinden.

De kans is klein dat er ooit nog stoffelijke resten gevonden worden, zo stellen de onderzoekers. Daarvoor is de verdwijning te lang geleden en het gebied te onherbergzaam. Het snel stromende water neemt alles mee en ververst regelmatig het gehele stroomgebied.

Ook het scenario rondom een misdrijf werd grondig nagelopen. ,,De geografische condities, de sociaal maatschappelijke condities en de technische feiten zoals uit het forensisch onderzoek naar voren zijn gekomen, maken een misdrijf in de vorm van een overval, zedenmisdrijf, gewelddelict of ontvoering zeer onwaarschijnlijk", aldus Frank van der Goot, die tijdens de tocht leiding gaf aan het team.

Taxichauffeur
Vanmiddag werd tevens bekend dat de Panamese taxichauffeur, die de Amersfoortse meiden vlak voor hun verdwijning vorig jaar als laatste zou hebben gezien, dood is gevonden in een recreatieplas.

Het lichaam van de 34-jarige chauffeur, Leonardo Arturo González, werd volgens de lokale media gevonden in de plassen van Los Cangilones de Gualaca. Volgens nog onbevestigde berichten werd de chauffeur onwel, en kwam hij in het water terecht, aldus La Estrella de Panamá.
Bron

dinsdag 3 maart 2015

Vrouw graaft vader op voor testament, maar vindt wodka


© getty.

Een Amerikaanse vrouw (53) uit New Hampshire is veroordeeld voor het opgraven van haar overleden vader. Ze groef de kist op, omdat ze het niet eens was met de erfenis en vermoedde dat het 'echte' testament van haar vader bij hem lag. Melanie Nash kwam echter van een koude kermis thuis: ze trof naast het lijk van haar vader alleen een fles wodka en een pakje sigaretten aan.

Nash was een van de vier veroordeelden. Samen met drie mannen groef Nash in mei vorige jaar de kist van haar vader op. ,,Dit alles was goed bedoeld. Ik weet zeker dat mijn vader er geen problemen mee zou hebben'', laat de vrouw aan de Daily Mail weten.

De vrouw voelde zich tekort geschoten nadat de erfenis van haar vader was verdeeld, weet de politie. Ze brak het graf van haar vader open en vond daar, in plaats van een testament, slechts een fles wodka en een pakje sigaretten.

Zus
Naar eigen zeggen ontving de vrouw niks van de erfenis van haar vader. De vrouw verdacht zelfs haar zus, Susie Nash, ervan dat zij het echte testament had verstopt. De zus van Nash beweert echter het tegenovergestelde: er was maar één testament en iedereen wist daarvan.

Twee anderen die de kist hielpen opgraven zijn ook schuldig bevonden. De derde persoon is vrijgesproken.
Bron:

Veel steun voor weduwnaar met pasgeboren vierling

Carlos doet nu alles wat hij kan voor zijn vierling. Hij beleefde in een paar uur tijd het mooiste en slechtste moment ooit. © Facebook.


Carlos Morales leek er twee maanden geleden alleen voor te staan toen hij zijn vrouw Erica verloor. Een paar uur nadat zij was bevallen van een vierling, liet ze het leven. Carlos krijgt veel steun, ook via crowdfunding. Er is al ruim 200.000 euro ingezameld. De weduwnaar vertelt door zijn immense verdriet heen hoe trots hij is op Erica en zijn kinderen. ,,Alles wat ik nu doe, staat in het teken van mijn kinderen."

In een interview met het magazine People heeft hij het over de strijd die zijn geliefde voerde. ,,Ze werd beter en dan weer niet. Ze gleed weg en kwam dan opnieuw bij", aldus Carlos Morales die met met zijn hoogzwangere vrouw Erica naar een ziekenhuis in Phoenix ging.

De bevalling werd er een rollercoaster van heftige emoties. ,,Ik beleefde er de mooiste én slechtste dag van mijn leven. Mijn vrouw zette vier kinderen op de wereld en stierf..."

Intussen hebben twee baby's het ziekenhuis verlaten. Carlos Jr en Tracey zijn thuis, Paisley en Erica liggen nog in het ziekenhuis.

De kersverse vader gaat hen elke dag bezoeken. Thuis krijgt hij de hulp van zijn schoonmoeder. De Amerikaan leert nu alles over het opvoeden van kinderen. In het ziekenhuis let hij goed op en pikt hij snel veel mee over het verzorgen van baby's.

,,Ik leer er alles, van het geven van een badje tot het reanimeren van baby's en het invullen van hun slaapschema's. Ik moet het kunnen, alles wat ik nu doe, staat in het teken van mijn kinderen. Gelukkig krijg ik ook steun en hulp van vrienden en familie."

Hypovolemische shock
Volgens Local Fox News 10 ging de 36-jarige Erica een maand voor de geplande bevallingsdatum naar het ziekenhuis. Nadat ze de drie meisjes en een jongen op de wereld zette, ging ze in een hypovolemische shock door bloedverlies. Even later overleed ze.

,,Ze heeft haar kinderen nooit kunnen vasthouden. Ze heeft ze niet eens gezien", zegt Nicole Todman, het nichtje van Erica. ,,Het is pijnlijk, wetende dat ze zo hard gevochten heeft voor haar kinderen. Ze heeft de kans niet gekregen om ze te zien opgroeien, om hun handjes vast te houden, om hun haar te kammen, om hen te zien trouwen. Niets van dat alles was voor haar weggelegd."

Steun via crowdfunding
Nicole heeft een steunpagina opgericht voor Carlos. Hij gaat nu ook financieel een zware tijd tegemoet. ,,Het opvoeden van vier kleine kinderen is voor elk gezin uit de middenklasse een zware opgave. Nu Carlos het ook nog moet stellen met één inkomen kan hij meer dan ooit alle hulp gebruiken. Ik wil hem zoveel mogelijk helpen en elke dollar steun, gaat naar de opvoeding van de kinderen waar Erica haar leven voor gegeven heeft."

Ondertussen is de pagina al 27.000 keer gedeeld via Facebook en er is op het moment van schrijven al 258.000 dollar opgehaald.
De vierling © FacebookBron.