Translate

woensdag 16 december 2015

Visser die 438 dagen op zee dobberde beschuldigd van kannibalisme

Zo zag Jose eruit voor hij met zijn boot in de problemen kwam door een hevige storm in december 2012. © afp.

De man die beweert 438 dagen met zijn vissersboot op zee te hebben rondgedobberd, alvorens hij levend en wel op de Marshalleilanden aanspoelde, wordt aangeklaagd wegens kannibalisme. Volgens de familie van zijn maat Ezequiel Cordoba, die het avontuur niet overleefde, heeft Jose Alvarenga hem opgegeten. Zij eisen een miljoen dollar schadevergoeding..

Alvarenga deed het relaas van zijn onwaarschijnlijke overlevingstocht vorige maand in de krant The Guardian. Zo vertelde hij ook over de ingenieuze manieren om aan eten te geraken. Samen met zijn makker ving hij vissen en vogels.

Jose perfectioneerde naar eigen zeggen in de maanden op zee een vistechniek waarbij hij met zijn blote handen vis uit de oceaan trok en in de boot gooide. Zijn makker Ezequiel werd ziek na het eten van een rauwe zeevogel. Hij kon niets meer eten en stierf in zijn slaap terwijl de mannen een dutje deden. Zes dagen lang liet Jose zijn vriend op de boot liggen, waarna hij de zwaarste beslissing uit zijn leven nam en het lichaam over boord gooide.

Niet genoeg vermagerd
Er ontstond meteen twijfel over het verhaal van Jose. Zo zou hij niet genoeg vermagerd zijn tijdens zijn tocht. Volgens de familie van Cordoba kwam dat omdat de visser zijn makker heeft opgegeten. Ze eisen een miljoen Amerikaanse dollar schadevergoeding van Alvarenga.

Volgens zijn advocaat is het wel erg toevallig dat de claim een paar dagen na het verschijnen van Alvarengas boek werd ingediend, zo schrijft The Sun. ,,Ik denk dat ze druk willen uitoefenen omdat ze op een deel van de opbrengst van de verkoop van het boek azen. Er zijn velen die nu geloven dat hij veel geld verdient met zijn boek maar dat klopt niet. Het boek brengt veel minder op dan velen vermoeden."


De dochter en ouders van Jose konden hun geluk niet op toen hij na dertien maanden op zee weer tevoorschijn kwam. © ap.
Bron

1 opmerking:

  1. Als iemand na zoveel dagen op zee dobberend er nog zo goed uitziet, dan roept dat vragen op. Weinig of niets eten. geen drinkwater.dat houdt niemand vol. En een lijk dat je na zes dagen overboord gooit zonder ervan gegeten te hebben. Een sterk verhaal.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: