Translate

dinsdag 1 december 2015

Tilburgs koppel overleeft olifantenaanval in Zuid-Afrika© Claudia van den Boogaard.

Jules en Claudia van den Boogaard uit Tilburg hebben zaterdag ternauwernood een aanval van een olifant overleefd. Het stel dat al jarenlang op vakantie gaat naar Zuid-Afrika, is daar nu weer voor een rondreis. Afgelopen zaterdag staan ze naar een kudde olifanten te kijken als plots één van de dieren hun auto aanvalt.

,,Zijn slagtand ging dwars door het blik van de auto heen", vertelt Claudia. Zij en haar man hadden hun auto stil gezet bij de waterplaats in Pilanesberg waar de kudde stond.

Net op het moment dat ze denken dat de olifanten rustig de weg zijn overgestoken en de 'bush' in zijn gelopen, draait het laatste dier zich om. Claudia: ,,Hij kwam met flink wat bravoure op ons af. Alsof hij ons wilde laten zien dat hij de grootste en breedste is." Het dier draaide zich echter weer om en volgt de kudde. ,,Plots keerde hij zich alleen weer om en rende hij op de auto af. Hij knalde er vol tegenaan."

Het dier doorboort met één van zijn slagtanden de zijkant van de auto, vlak achter het achterportier. ,,Door de klap sprongen ook de ruiten." Claudia en haar man kunnen maar één ding doen. ,,We moesten ons zo klein mogelijk maken, niet schreeuwen en vooral geen oogcontact met het dier maken", vertelt Claudia. Ze krimpen zo ver mogelijk ineen, terwijl de olifant een paar keer achter elkaar tegen de auto butst en hem zelfs meter verschuift.

Laatste minuten
Alles bij elkaar duurde de aanval zo'n 10 minuten, schat Claudia in. ,,Gelukkig zijn we niet geraakt en konden we rustig blijven. Het was heel raar, maar mijn eerste gedachte toen hij ons aanviel, was 'hier zal het verhuurbedrijf vast niet blij mee zijn'. Pas daarna dacht ik 'shit, dit zullen toch niet onze laatste minuten zijn?"

Nadat het dier 'klaar' is, loopt hij al moddergooiend weg. Een tegenligger die bij Claudia en Jules in de buurt stond tijdens de aanval, is op dat moment al weggereden. Claudia: ,,We stonden daar alleen bij een temperatuur van 40 graden, zonder mobiel bereik. Gelukkig kwam er na een kwartier een Zuid-Afrikaans echtpaar langs dat ons af heeft gezet bij de rangers."

Claudia en haar man hebben hun reis inmiddels vervolgd en zitten nu in het Nationale park Kruger, waar ze ook al een groep olifanten hebben gezien. ,,Natuurlijk denk je dan even 'als het maar goed gaat', maar dat is het tot zaterdag ook altijd gegaan", lacht Claudia.

Bron

1 opmerking:

  1. Dit koppel heeft wel erg veel geluk gehad dat ze deze aanval overleeft hebben.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: