Translate

maandag 14 december 2015

Miljardenproject Dubai neemt afstand van Trump

Het kale reclamebord © ap.


Een reclameposter met daarop de naam en foto van de Amerikaanse presidentskandidaat Donald Trump is vrijdag verwijderd bij een bouwproject in Dubai. Het is één van de Arabische reacties op de uitspraken van de Republikein die deze week opperde dat de Verenigde Staten geen moslims moeten toelaten.

Eén van de rijkste zakenmensen ter wereld, de Saoedische prins Alwaleed bin Talal, riep Trump vrijdag op zich terug te trekken uit de presidentiële race, 'want je zult nooit winnen'. 'Je bent niet alleen de Republikeinse partij tot schande, maar de hele Verenigde Staten', aldus de prins op Twitter.

Ook in Turkije is onrust over de uitspraken van Trump. In Istanbul wil het bedrijf achter de Trump Towers de relatie met de zakenman herzien. Na de aanslagen in Parijs en San Bernardino heeft Trump opgeroepen moskeeën in de gaten te houden en moslims de toegang tot de Verenigde Staten te ontzeggen.

Kaal bord
Donald Trump werd prominent aangekondigd bij het miljardencomplex in de Verenigde Arabische Emiraten waar golfbanen en woningen worden gebouwd. De zakenman had een deal dat het bedrijf Damac Properties zijn naam en foto kon gebruiken voor het project in Dubai. Maar op vrijdag was volgens AP alleen nog een kaal houten bord over. Ook van een welkomstbord zou zijn naam zijn weggehaald. Het bedrijf heeft sinds de uitspraken van Trump de aandelen zien dalen. Het Amerikaanse persbureau meldt dat de website die naar de Trump Gated Community in Dubai verwees offline is gehaald.

Eerder deze week haalde het bedrijf Landmark uit Dubai alle producten van de woninginrichtinglijn van Trump uit de 180 winkels. Dat zou zijn uit 'respect' voor de 'normen en waarden' van de klanten. Topman Akbar Al Baker van Qatar Airways stelde op zijn beurt dat Trump zijn uitspraken vermoedelijk niet meende. 'Hij is bevriend met veel moslims en investeert in moslimlanden', aldus Al Baker, die meende dat Trump vooral uit is op politiek gewin.




BronLees ook: Donald Trump liet in ons land enkel ellende achter

1 opmerking:

Laat een reactie achter: