Translate

maandag 14 december 2015

Egypte vindt geen aanwijzing voor terreur bij ramp Sinaï

© epa.


Egypte heeft tot dusverre geen aanwijzingen gevonden dat bij de rampmet een Russisch vliegtuig met toeristen in oktober sprake was van een terreurdaad of ander misdrijf. Dat blijkt uit een voorlopig verslag van het ministerie voor de burgerluchtvaart over de crash, die alle 224 mensen aan boord het leven kostte.

Rusland heeft eerder gezegd dat het vliegtuig is neergestort door een bom die aan boord was. Een Egyptische technische onderzoekscommissie heeft tot nu toe niks gevonden dat daarop wijst, aldus het ministerie.

Islamitische Staat heeft daarvoor de verantwoordelijkheid opgeëist. De terreurbeweging verspreidde vorige maand een foto waarop een provisorische bom te zien is, die later in het toestel van de Russische maatschappij Metrojet zou zijn ontploft.

Maar een Egyptische technische onderzoekscommissie heeft tot nu toe niks gevonden dat wijst op een aanslag, aldus het ministerie.

Het toestel, dat was opgestegen in de badplaats Sharm al-Sheikh, stortte neer in de Sinaï.

Kremlin blijft bij aanslag
Rusland blijft uitgaan van een aanslag. ,,Ik herinner u eraan dat onze inlichtingenexperts tot de conclusie zijn gekomen dat het een aanslag was'', reageerde een woordvoerder van het Kremlin op de Egyptische bevindingen.

Vorige week liet de Egyptische minister van Toerisme, Hisham Zaazou, weten dat de opbrengsten uit het toerisme door de ramp dit jaar in Egypte 10 procent lager uitkomen dan vorig jaar. Hij zei bij die gelegenheid dat Egypte eraan werkt om eventuele gaten in de beveiliging te dichten. Het land hoopt zo dat buitenlandse reizigers weer afkomen op de stranden, woestijntochten en oudheidkundige bezienswaardigheden.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: