Translate

zondag 22 november 2015

Zestien arrestaties in Brussel, Abdeslam niet gevonden

© afp.


Na een dag vol politieacties heeft het federaal parket in Brussel een persconferentie gegeven. Negentien mensen zijn vandaag opgepakt en er zijn negentien huiszoekingen verricht, blijkt uit een voorgelezen verklaring. Er zijn geen explosieven of wapens aangetroffen. Saleh Abdelsalam is niet gevonden.

Tijdens één van de huizoekingen werd met een auto op agenten ingereden, waarop die twee schoten losten. De inzittenden probeerden te vluchten, maar zijn opgepakt. Over de identiteit van de arrestanten wilde de politie 'in het belang van het onderzoek' nog niets zeggen.

Over politieacties in Luik, waar eerder zondag over werd gesproken, zijn geen mededelingen gedaan. Belgische media meldden zondag dat Abdeslam met de auto uit Luik is gevlucht. Hij zou op de snelweg E40 richting Duitsland zijn gereden. Het federaal parket heeft niet gereageerd op de berichtgeving.

Er werd tijdens de persconferentie kreeg de pers geen mogelijkheid om vragen te stellen. Het parket bedankte wel media en inwoners voor het respecteren van de socialemediastilte tijdens de politieacties.

In Brussel geldt het hoogste niveau van terreurdreiging. Zondag overdag werd om veiligheidsredenen geen informatie door de politie verstrekt. Volgens de Belgische nieuwssite HLN.be vonden de politieacties in Brussel acties plaats in de buurt van de Grote Markt, Zuidstraat, Wolvengracht, Koolstraat, Kolenmarkt, Lombardstraat en Vesaliusstraat.

In sommige straten werden spijkermatten gelegd om eventuele vluchtauto's te stoppen. In Molenbeek waren er opnieuw huiszoekingen, waaronder in de Oostendestraat.

Dreigingsniveau
Het hoogste dreigingsniveau blijft in Brussel gehandhaaft, aldus premier Charles Michiel. Scholen, universiteiten en de metro blijven maandag gesloten. Het publiek wordt geadviseerd drukke plekken te vermijden. Grote, publieke evenementen zijn afgelast.
BronLees ook: Bizar: Brussel uitgestorven, op elke hoek soldaten
Lees ook: Grote politieacties Brussel afgelopen
Lees ook: Dreiging Brussel blijft op hoogste niveau
Lees ook Hoogste alarmfase Brussel geldt vooralsnog

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: