Translate

donderdag 5 november 2015

'Reddingsvluchten' voor gestrande toeristen

5-11-15 - 20:56  bron: ANPToeristen bij de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh © anp.


Luchtvaartmaatschappijen zijn van plan gestrande toeristen op te pikken uit de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh. Een groot aantal vluchten werd woensdag geschrapt, omdat afgelopen zaterdag mogelijk een bom ontplofte in een Russisch verkeersvliegtuig dat was opgestegen in Sharm al-Sheikh.

De Britse regering liet woensdag duidelijk weten te denken dat de Russische Airbus A321 door een bomontploffing neerstortte en stuurde deskundigen naar Egypte om de veiligheid op het vliegveld na te gaan. Tal van Europese toeristen, van wie circa 20.000 Britten, konden niet meer terugvliegen.

Luchtvaartmaatschappijen meldden volgens de BBC vanaf vrijdag mensen uit Sharm al-Sheikh te gaan ophalen. EasyJet meldde dat de onderneming vrijdag negen vluchten wil uitvoeren. De chartermaatschappij Monarch vijf. De Britse charter Thomson en het Belgische JetairFly gaan ook toeristen ophalen. Die mogen om veiligheidsredenen alleen handbagage mee terugnemen. De rest van de bagage volgt later.

KLM
Ook mensen die vrijdag met KLM van Caïro in Egypte naar Amsterdam vliegen, mogen alleen handbagage meenemen. De luchtvaartmaatschappij laat weten voorlopig geen koffers op de luchthaven van Caïro in het ruim te laden.

De KLM doet dit ,,na zorgvuldige overweging en op basis van nationale en internationale informatie''. Wat er met de achter te laten bagage van reizigers gebeurt ,,moet in overleg met de passagiers worden besloten. We moeten zoeken naar de beste oplossing'', aldus een woordvoerster.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: