Translate

zaterdag 21 november 2015

IS plande bloedbad met bommen in speelgoed

Permalink voor ingesloten afbeelding
 
Permalink voor ingesloten afbeelding
Permalink voor ingesloten afbeelding
 
Permalink voor ingesloten afbeeldingIS schuwt geen enkele methode om slachtoffers te maken. Dat blijkt nog maar eens uit de vondst door de Iraakse veiligheidsdienst van het leger. Die trof een doos aan met achttien poppen. In het speelgoed zaten explosieven. Bedoeling van de terroristen was om een bloedige aanslag te plegen onder sjiitische pelgrims op weg naar Karbala.

De veiligheidsdiensten hebben de poppen op tijd kunnen ontmantelen. De doos werd aangetroffen in Rashidiya tussen Bagadad en Karbala, een plaats waar de komende dagen duizenden sjiitische pelgrims voorbijkomen. Het dorp ten noorden van de hoofdstad Bagdad telt voornamelijk soennitische inwoners.

Volgens de Iraakse autoriteiten waren de poppen bedoeld om slachtoffers te maken onder de kinderen en hun ouders op weg naar het bedevaartsoord. In de poppen waren zorgvuldig explosieven en ontstekingsmechanismen aangebracht.

Het is niet de eerste keer dat IS speelgoed uitrust met explosieven. De methode werd eerder ook al aangewend door al-Qaida.

IS wilde met de geplande aanslagen de gespannen relatie tussen de soennieten en sjiieten in het gebied nog meer onder druk te zetten, zo lijkt het. In het verleden werden sjiitische pelgrims ook al het slachtoffer van aanslagen door soennitische extremisten.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: