Translate

donderdag 5 november 2015

Britten verdenken IS van betrokkenheid vliegtuigcrash

© photo news.


Er is een 'aanzienlijke kans' dat militanten van Islamitische Staat (IS) achter het neerstorten zitten van het toestel van de Russische maatschappij Metrojet in de Sinaï. Dat heeft de Britse minister van Buitenlandse Zaken Philip Hammond donderdag verklaard.

Hij antwoordde volgens Britse media op de vraag of de militanten van IS iets met het neerstorten te maken hebben. ,,IS-Sinaï heeft de verantwoordelijkheid opgeëist voor het neerhalen van het toestel en dat deed ze meteen.''

,,Wij hebben naar het hele informatieplaatje gekeken, ook de claim, maar natuurlijk ook naar andere stukjes informatie en hebben geconcludeerd dat er een aanzienlijke kans is.'' Hammond zei eerder dat het zeer wel mogelijk is dat de Airbus A321 door explosieven is neergestort. Alle224 inzittenden, voornamelijk Russische toeristen, kwamen daarbij om het leven.

Speculatie
De Russische regering noemde donderdag alle theorieën over de oorzaak van de crash 'speculatie'. Het Kremlin reageerde daarmee op de opmerkingen van Hammond. Alleen het officiële onderzoek kan inzicht geven in wat er precies is gebeurd, aldus de Russen. Wel is de crash volgens de Britse premier David Cameron 'waarschijnlijker wel dan niet' veroorzaakt door een bom.

In tegenstelling tot bijvoorbeeld Groot-Brittannië en Nederland, blijven Russische maatschappijen vluchten uitvoeren op de Egyptische badplaats Sharm al-Sheikh.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: