Translate

zaterdag 14 november 2015

Arrestaties na huiszoekingen in Brusselse wijk Molenbeek

Bij minimaal twee á drie huiszoekingen in de Brusselse wijk Molenbeek hebben zwaarbewapende politieagenten meerdere mensen aangehouden. Dat bevestigt de woordvoerster van minister van Justitie Koen Geens volgens VTM. Een van hen was vrijdag in Parijs, waar dodelijke aanslagen plaatsvonden.

Over de identiteit, leeftijd of nationaliteit van de arrestanten wordt voorlopig niets bekendgemaakt. De drie waren niet bekend bij de Franse inlichtingendiensten. Het Belgische Openbaar Ministerie geeft zaterdagavond een persconferentie.

Volgens met OM is in Parijs een huurwagen aangetroffen 'die een link heeft met het Molenbeekse'. Volgens de BBC zou de politie op zoek zijn geweest naar een zwarte auto met Belgische kentekens. Meerdere getuigen hebben gezegd dat de terroristen van Parijs onder meer een auto met Belgisch kenteken gebruikten, aldus de Arabische dienst van de Britse omroep. Ook zouden in een door terroristen gebruikte auto Belgische parkeertickets zijn gevonden.

Bij de aanslagen in de Franse hoofdstad van vrijdagnacht zijn minimaal 129 mensen omgekomen. Er zijn meer dan 352 gewonden geteld, van wie er 99 zeer slecht aan toe zijn. Acht daders zijn gedood; zeven terroristen bliezen zichzelf op met bomgordels, één werd gedood door politieagenten toen ze een gijzeling in concertzaal Bataclan beëindigden.
Bron
Lees ook: Politie maakt einde aan acties in Molenbeek
Lees ook: Familie van terreurbroers Abdeslam 'verbaasd

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: