Translate

zaterdag 31 oktober 2015

Russisch passagiersvliegtuig neergestort in Egypte


’Airbus A321 van Kogalimavia is niet neergeschoten’

Een toestel van de Russische maatschappij Kogalimavia © trend.az.


Een vliegtuig van de Russische maatschappij Kogalimavia is neergestort in het noorden van het Egyptische schiereiland Sinaï bij de plaats Arish. Aan boord waren volgens de maatschappij 224 mensen, 217 passagiers en zeven bemanningsleden.

Het vliegtuig, een Airbus A321, vertrok vanaf het vakantieoord Sharm-el-Sheikh en had als eindbestemming Sint-Petersburg. Aan boord waren vooral Russische toeristen. Onder de passagiers zijn zeventien kinderen.

De Airbus vertrok om 6.51 uur en verdween om 7.14 uur van de radar. Er zijn volgens de Egyptische veiligheidsdiensten geen aanwijzingen dat het Russische vliegtuig is neergeschoten.

Technisch mankement
Mogelijk is het vliegtuig neergestort vanwege een technisch mankement. Bronnen in Caïro verklaarden tegenover Russische media dat de piloot toestemming vroeg voor een landing. Kort daarop verdween de Airbus van de radar. Ook meldden bronnen dat bemanningsleden van het vliegtuig vorige week al klaagden over problemen met de vliegtuigmotor. Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zegt onderzoek te doen naar de crash. Op de luchthaven Pulkovo in Sint-Petersburg zijn hulpplaatsen ingericht voor familieleden en vrienden van de inzittenden.

Een Egyptisch reddingsteam heeft het vliegtuigwrak gevonden. Volgens eerste berichten is het vliegtuig volledig vernietigd. Waarschijnlijk zijn alle inzittenden omgekomen.

Het Russische ministerie van Noodsituaties heeft reddingswerkers in drie vliegtuigen naar Egypte gestuurd om onderzoek te doen. De Egyptische premier heeft zijn afspraken afgezegd vanwege de crash.
Bron
Lees ook: IS: Wij hebben Russisch vliegtuig neergehaald
Lees ook: Geen noodsignaal piloot van gecrasht Russisch vliegtuig
Lees ook: 'Ongewone geluiden in cockpit vlak voor crash'
Lees ook: Lichtflits vastgelegd bij crash Russisch vliegtuig

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: