Translate

zaterdag 31 oktober 2015

Nederlandse studente (21) vermist in Oeganda

Murchison Falls, Oeganda © Boschlech, Wikipedia.


Een Nederlandse studente Geneeskunde (21) is sinds twee dagen vermist in Oeganda. Lokale autoriteiten zijn samen met het leger een grootschalige zoekactie gestart om de vrouw zo snel mogelijk te vinden. Het meisje zou vermist zijn geraakt in de buurt van de rivier de Nijl, hier is inmiddels een waterflesje gevonden. ,,Maar dat kan van iedereen zijn.''

De studente, wier naam op verzoek van familie niet wordt vrijgegeven door het ministerie van Buitenlandse Zaken, was in Oeganda om stage te lopen. Na haar stage was ze van plan om samen met studiegenoten rond te trekken in het land en zou haar moeder, die op het moment ook in Oeganda is, haar op komen zoeken. De vader van de jonge vrouw is op het moment nog in Nederland en staat in contact met Buitenlandse Zaken.

In buitenlandse media dook een verhaal op dat het meisje vermist zou zijn geraakt in de buurt van de rivier de Nijl, in het Nationaal park Murchison Falls. Een woordvoerster van het ministerie kon dit echter niet bevestigen. ,,Wel klopt het dat er een waterflesje is gevonden, maar dat kan van iedereen zijn. We moeten dus niet op de zaken vooruit lopen."

Hulp
Medewerkers van de Nederlandse ambassade zijn afgereisd naar het gebied waar ze als laatste werd gezien om te helpen en de familie bij te staan. ,,We hopen dat er snel duidelijkheid komt'', aldus de woordvoerster van het ministerie.

Het gebied in Oeganda is een nationaal park waar veel wilde dieren voorkomen, zoals nijlpaarden, krokodillen, buffels en olifanten en kent een oppervlakte van ruim 3800 vierkante kilometer.
Bron
Lees ook: Kans klein dat vermiste vrouw Oeganda wordt gevonden
Lees ook: Vermiste vrouw Oeganda is 21-jarige Amsterdamse
Lees ook: Drone ingezet bij zoektocht naar vermiste studente
Lees ook: Zoektocht vermiste studente (21) in Oeganda afgeblazen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: