Translate

vrijdag 9 oktober 2015

Man plakt oog vriendin dicht met druppels superlijm

Een jonge vrouw uit de Amerikaanse plaats Lantana (Florida) heeft door toedoen van een hulpvaardige vriend ruim een week rondgelopen met een met superlijm dichtgeplakt linkeroog.

Katherine Gaydos was, zo melden Amerikaanse media, vorige week met een bladblazer haar tuin aan het schoonmaken toen ze plotseling een vuiltje in haar oog kreeg. Omdat de klachten niet over gingen, belde ze een vriend om haar een flesje oogdruppels te brengen. De man arriveerde korte tijd later en toen hij bij Katherine de vloeistof in haar ogen aanbracht ging het goed mis. De vriend had per ongeluk geen oogdruppels meegenomen maar extreem krachtige superlijm waarmee kunstnagels kunnen worden vastgeplakt.

Dokter
,,Zodra ik het spul in mijn oog voelde begon het vreselijk te branden. Ik sloot mijn oog en begon te schreeuwen dat iemand alarmnummer 911 moest bellen'', vertelt het slachtoffer aan een lokale nieuwszender. Katherine werd direct geholpen door een arts die haar zalf en antibiotica voorschreef. Maar dat hielp allemaal niets. De dokter wilde haar na een week niet verder helpen, omdat ze de rekening niet kon betalen. ,,Ik heb dooor zijn onwelwillende houding acht dagen met een dicht oog rondgelopen''.

Toen de getergde vrouw op televisie haar verhaal vertelde werd ze alsnog geholpen door een andere arts. Die maakte haar oog voorzichtig open en schraapte de lijmresten van het hoornvlies. Het slachtoffer - dat haar vriend niks kwalijk neemt - houdt waarschijnlijk geen blijvende schade over aan het voorval.

Hoe het kon dat de vriend van Katherine zich zo kon vergissen? Volgens ABC News komt zo'n verwarring wel vaker voor, omdat flesjes oogdruppels en superlijm veel op elkaar lijken. Artsen adviseren dan ook de flesjes op verschillende plaatsen in huis te bewaren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: