Translate

dinsdag 27 oktober 2015

Jonge vrouw doodgevroren in cryotherapie-machine

© facebook.


Een jonge vrouw uit Las Vegas is dinsdagochtend in die stad om het leven gekomen bij een bizar ongeluk in een cryotherapie-machine. Dat is een machine die in korte tijd temperaturen van -80 graden Celsius kan bereiken. De 24-jarige Chelsea Ake-Salvacion kwam door mysterieuze omstandigheden in de machine terecht en vroor in luttele 'seconden' dood.

Dat meldt de Independent. De politie is volgens de krant een groot onderzoek begonnen naar de zaak.

Volgens medische experts heeft het lichaam van de vrouw maar liefst tien uur in de machine vastgezeten. Ake-Salvacion werkte 's avonds als manager in de zogenaamde 'Rejuvenice'-salon. Tijdens de laatste ronde door het pand is ze nog gezien op de bewakeningscamera's. Na die laatste beelden is ze nooit meer levend gezien.

In de Rejuvenice-salon worden behandelingen aangeboden in de 'ijsmachines', een soort van verticale zonnebanken. Chelsea was volgens haar familie een ,,ervaren en professionele'' werkneemster. Een menselijke fout zou dus volgens hen niet waar kunnen zijn.

Op het lichaam van de vrouw wordt deze week autopsie verricht, maar resultaten van het onderzoek worden pas over ongeveer zes weken bekendgemaakt. Tot die tijd blijft haar dood een groot raadsel.

View image on TwitterGil @2PFplus
Cryotherapie

De machine waarin Chelsea stierf, kan binnen een korte tijd temperaturen van -80 graden Celsius bereiken. Normaliter kan een mens korte tijd overleven in zo'n kamer. Dat maakt de dood van de ervaren en getrainde Chelsea zo mysterieus.

Gebruikers van de zogenaamde 'cryotherapie' beweren dat de behandeling zeer gezond is. Zo zou het vermoeidheid, een slecht humeur en stress tegengaan. Ook sporters zweren bij de machines: sportblessures en spierpijn verdwijnen volgens de atleten als sneeuw voor de zon.

De klinieken waar men zo'n behandeling kan ondergaan, komen ook steeds meer naar Nederland.
Bron

1 opmerking:

  1. Vreemd dat ze in zo"n bad verdrinkt, als ze er dagelijks meewerkt, maar bewijs van een misdrijf zal niet erg gemakkelijk zijn als er geen bewakingscamera"s kin de buurt zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: