Translate

dinsdag 27 oktober 2015

Iraakse cultheld Abu Azrael jaagt IS stuipen op het lijf


© Facebook.


Rambo is niet dood. Hij leeft! Hij heet nu Abu Azrael (44) en jaagt met zijn eigen sji'itische militie, de Imam Ali Brigade, in Irak Islamitische Staat de stuipen op het lijf. Met zijn heldhaftige optreden aan het front, waar zijn brigade samenwerkt met het Iraakse regeringsleger en andere milities is hij uitgegroeid tot een cultfiguur onder de sji'ieten in het Midden-Oosten.

Als iemand zijn naam hoort of een foto ziet, klinken meteen de woorden 'Ila Tahin', Azraels handtekening waarmee hij al zijn boodschappen afsluit. 'Illa Tahin' betekent letterlijk 'van meel'. In figuurlijke zin is het een ernstige waarschuwing voor al zijn vijanden. De Iraakse Rambo dreigt hen te verpulveren. En maakt dat ook waar, waardoor hij inmiddels de bijnaam 'Engel des doods' draagt.

Abu Azrael, die werd geboren als Ayyub Faleh al-Rubaie, is ook buiten het front een imposante strijder. Op benen als boomstammen staat een grote vierkante blok spieren met dikke armen. Zijn gebruinde hoofd lijkt op de kop van een stormram: kaal, glad, aan de onderkant afgezet met een volle, pikzwarte baard. Op internet, in video's en op foto's, laat de Iraakse militieleider trots zien dat hij kan omgaan met elk wapen.

Net als de Rambo van de film, een rol van Silvester Stallone, draagt hij wapens alsof het luciferhoutjes zijn. Van loodzware mitrailleurs, raketwerpers tot bijlen, samoeraizwaarden en gekartelde messen waarvan zelfs Crododile Dundee zou schrikken. Zijn ongekende populariteit dankt hij ook aan zijn flamboyante optredens op de Iraakse tv, en aan muziekvideo's en cartoons waarin hij wordt verheerlijkt.

'Engel des Doods'
Voor Abu Azrael is geen berg te hoog. Andere militieleiders zouden aan de strijders van Islamitische Staat al hun handen vol hebben maar nee, de Iraakse 'Engel des Doods' daagt nu een tweede, nog grotere vijand uit. Hij wil nu ook Saudi-Arabië verpulveren. In zijn jongste video nagelt Abu Azrael het koninkrijk aan de schandpaal, wegens de in maart begonnen oorlog tegen de Houthi-rebellen in Jemen. De opmars van de Houthi's die de hoofdstad Sana'a hadden ingenomen was Saudi-Arabië, beschermheer van de soennitische belangen in het Midden-Oosten, een doorn in het oog.

Met hevige luchtaanvallen en bombardementen zijn de sji'itische rebellen inmiddels met zware verliezen teruggedreven in de bergen. De Iraakse Rambo wil het tij keren. Geflankeerd door een delegatie van Houthi's verklaart hij Saudi-Arabië de oorlog. De boodschap sluit hij uiteraard af met zijn beroemde woorden: 'Illa Tahin', het zal worden verpulverd.Bron

1 opmerking:

  1. Dat is goed nieuws. Weer een tegenstander van IS, een zwaargewicht.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: