Translate

maandag 12 oktober 2015

Indiase man gedood na gerucht over rundvlees

Een koe volgt een Indiase man richting het water. © afp.


Een 50-jarige man in het Noord-Indiase dorp Dadri is door een menigte gelyncht na een gerucht over de opslag en het eten van rundvlees.

Een 22-jarige zoon van de man raakte zwaargewond. De koe is voor de hindoes een heilig en onaantastbaar dier in India. De hindoes vormen 80 procent van de 1,2 miljard mensen tellende bevolking.

De politie heeft zes mensen aangehouden, aldus de krant The Indian Express woensdag. In de staat Uttar Padesh, waarin Dadri ligt, gelden strenge regels over de slacht van runderen.

De familie van het slachtoffer heeft verklaard dat er schapenvlees en geen rundvlees in haar koelkast lag opgeslagen. De politie heeft het vlees voor onderzoek in beslag genomen.
Bron

2 opmerkingen:

  1. Ik ben benieuwd naar de uitslag van het onderzoek van het vlees.Bizar dat de man hiervoor is omgebracht.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Voor mij is het dan ook een opgedrongen geloof zonder vrije mening en beleving hiervan. Dus het is geen geloof maar een soort van vrijheidsberoving; vaak van staatswege, zoals hier, maar ook elders (Saoudie Arabië), opgelegd. Als je een bepaalde Godsdienst aanhangt, kun je je omgeving op z'n hoogst daarin trachten te inspireren maar nooit terroriseren. (Terreur staat trouwens haaks op elke vorm van Religie).

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: