Translate

vrijdag 16 oktober 2015

Duitse jager doodt een van grootste olifanten van Zimbabwe

De Duitse jager werd bijgestaan door een ervaren jager die fungeerde als gids tijdens de 21 dagen durende trip. © Privéfoto.


Een van de grootste olifanten die ooit is gezien in Zimbabwe, is gedood door een Duitse jager. Amper drie maanden nadat de wereld zijn afschuw uitsprak over de jachtfoto's van de gedode leeuw Cecil, poseert de Duitser trots naast de veertig tot zestig jaar oude gigant. Alleen al de slagtanden van de olifant wogen samen 54 kilo. 

De dikhuid werd doodgeschoten op 8 oktober tijdens een particuliere jachtpartij in het nationale park Gonarezhou in Zimbabwe. De Duitser nam deel aan een jachtexpeditie van drie weken, waarbij het doel was de Grote Vijf te doden: olifanten, luipaarden, leeuwen, buffels en neushoorns. Kosten: 53.000 euro.

Jachtwebsites in de wereld loven de Duitser, die volgens kenners de grootste olifant heeft gedood in bijna dertig jaar. Natuurbeschermers en de organisatoren van safari's uitten echter hun woede, omdat de olifant een uniek dier was dat voor iedereen te zien had moeten blijven.

Teleurstellend
De olifant was niet bekend in het gebied en is mogelijk afkomstig uit het Zuid-Afrikaanse nationale park Kruger. ,,Het meest teleurstellende aan de dood van deze olifant is dat een lokale inwoner een celstraf van 5 tot 15 jaar krijgt als hij een dier doodt omdat hij eten voor zijn familie nodig heeft. Maar dat als een rijke jager het doet, hij er niet voor gestraft wordt. Welke boodschap dragen we zo over?" zegt Johnny Rodrigues van de Zimbabwe Conservation Task Force.

Het dier was meer dan 40 jaar oud. Zijn slagtanden waren zo groot dat ze over de grond sleepten als hij liep.

Grote commotie
In juli ontstond grote commotie toen een Amerikaanse tandarts tijdens een jacht in Zimbabwe de beroemde leeuw Cecil doodde. Walter Palmer (55) was op diverse foto's te zien met dieren die hij met pijl en boog wist te verschalken, onder andere een luipaard en een andere leeuw. Hij zei achteraf spijt te hebben.

Buiten de nationale parken laat Zimbabwe elk jaar meer dan tweehonderd leeuwen afschieten, maar dat mag niet bij dieren die in een nationaal park wonen. Safaritoeristen zijn een belangrijke inkomstenbron voor het straatarme land in zuidelijk Afrika.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: