Translate

zaterdag 18 juli 2015

Saudi-Arabië pakt 431 IS-aanhangers op

Ravage na de aanslag op een moskee in juni. © AFP.


De autoriteiten in Saudi-Arabië hebben 431 mensen opgepakt die banden zouden onderhouden met terreurbeweging Islamitische Staat (IS).

Dat maakte het ministerie van Binnenlandse Zaken zaterdag bekend, meldde nieuwszender al-Arabiya. Ook zijn er zes bomaanslagen op moskeeën in het land tijdens de islamitische vastentijd ramadan verijdeld.

Nog eens 144 mensen zijn opgepakt voor het via internet verheerlijken van IS en het verspreiden van hun ideologie. Volgens het ministerie komen de opgepakte mensen uit negen verschillende landen, waaronder Jordanië, Nigeria, Tsjaad, Egypte en Algerije. De meesten komen uit Saudi-Arabië.

Een aantal van de vermeende IS-aanhangers zou actief lid zijn van cellen van de beweging in Saudi-Arabië. Ze waren van plan aanslagen te plegen op gebouwen van diplomatieke vertegenwoordiging, veiligheidsdiensten en de overheid in Saudi-Arabië. Ook broedden ze op het plan veiligheidsmedewerkers te doden.

De cellen van IS hadden elk een eigen taak. Waar een van de cellen zich specialiseerde op het trainen van terroristen voor zelfmoordbomaanslagen, had een ander de taak de explosieven daarvoor de maken. Een aantal van de groepen was betrokken bij bomaanslagen op twee moskeeën in mei, waarbij 24 mensen omkwamen.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: