Translate

donderdag 9 juli 2015

Google verbetert privacy na dreigen met dwangsom

© afp.


Google heeft zijn privacybeleid de afgelopen maanden verbeterd, onder dreiging van een dwangsom die het CBP aan het internetbedrijf had opgelegd. Dat heeft privacywaakhond CBP (College bescherming persoonsgegevens) donderdag gemeld.

Google heeft inmiddels een aantal van de gevraagde maatregelen getroffen, aldus het CBP. Zo heeft het internetbedrijf de informatie in zijn privacybeleid aangepast en maakt Google duidelijk dat videowebsite YouTube een dienst van Google is. Ook vraagt het bedrijf nieuwe gebruikers die een Google-account aanmaken inmiddels om toestemming voor het combineren van hun persoonsgegevens.

Advertenties
Google combineerde persoonsgegevens van internetgebruikers, onder meer voor het tonen van op gebruikers afgestemde advertenties. Dit gebeurde zonder dat Google internetgebruikers hierover vooraf voldoende informeerde en zonder dat het bedrijf toestemming vroeg. Het gaat om gegevens over bijvoorbeeld zoekopdrachten, locatiedata, bekeken video's en e-mails.

Google heeft nog niets hoeven te betalen van de dwangsom die had kunnen oplopen tot 15 miljoen euro. Wel hangt het bedrijf nog een dwangsom van maximaal 5 miljoen boven het hoofd, als niet uiterlijk eind december gebruikers van Google-diensten toestemming hebben kunnen geven voor het combineren van hun persoonsgegevens.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: