Translate

vrijdag 3 juli 2015

Commotie over crowdfunding huwelijk zus Charleston-schutter

Op sociale media is commotie ontstaan over een opmerkelijke crowdfundingactie van de zus van Dylann Roof. De 21-jarige Roof schoot onlangs negen zwarte mensen dood in het Amerikaanse Charleston. Nu lijkt het erop dat zijn zus heeft geprobeerd de gulheid van wildvreemden aan te spreken en online geld in te zamelen voor haar huwelijk.

Roofs huwelijk werd vier dagen voor de grote dag afgeblazen nadat Dylann een bloedbad aanrichtte in de Emanuel African Methodist Episcopal kerk. De trouwerij van Amber en haar verloofde Michael Tyo werd afgeblazen om 'hun familie te beschermen en te treuren om de verloren levens.'

Het doel van de inzamelingsactie was om vijfduizend euro op te halen, opdat het stel alsnog zou kunnen trouwen en op huwelijksreis kan gaan. Tien procent van de opbrengst zou worden gedoneerd aan de Emanuel African Methodist Episcopal kerk.

De actie leverde geschokte reacties op. Maar het is nog onduidelijk of Amber Roof daadwerkelijk de initiatiefnemer is van de GoFundme-pagina, die inmiddels overigens offline is gegaan. Amerikaanse media hebben dit nog niet bij haar kunnen verifieren.
Bron

1 opmerking:

  1. Dat uitgerekend de zus van zo'n barbaar geld voor haar huwelijk probeerde op te halen, Goed dat het niet doorgaat.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: