Translate

donderdag 18 juni 2015

Tiener vermoord na opsporen gestolen iPhone met app

© anp.


Een Canadese tiener is vermoord nadat hij zijn gestolen iPhone had opgespoord met een speciale app.

De 18-jarige Jeremy Cook had zijn telefoon afgelopen weekend in een taxi in London laten liggen. Via een app kwam hij erachter dat zijn smartphone in een woning terecht was gekomen. Met een familielid toog hij zondag naar de woning om zijn eigendom terug te halen.

Toen ze aankwamen werden ze geconfronteerd door drie mannen in een auto. Cook probeerde achter de auto aan te rennen en het portier te openen, terwijl de wagen wegscheurde. Hij werd meerdere keren beschoten. De politie maakt nog jacht op de mannen in de auto.

Gevaarlijk
De Canadese politie waarschuwt dat het gevaarlijk kan zijn om gestolen smartphones op te sporen en de dieven te confronteren.

,,De app zelf is geweldig. Maar niemand kan voorspellen wat er gebeurt", zegt politieman Ken Steeves. ,,Als je vermoedt dat er geweld gebruikt kan worden, dan raden wij mensen aan om contact met de politie op te nemen. We stellen graag een onderzoek in om de telefoon terug te vinden."
Bron

2 opmerkingen:

  1. Het is niet de moeite waard om hiervoor te sterven. Geef het door aan de politie en wacht af.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn Canadese nichtje in Brampton is de beste vriendin van de moeder van deze jongen, Jeremy. Hij was als een zoon voor mijn nichtje... Op het moment dat hij z'n telefoon opspoort, was hij wellicht alleen maar blij en opgelucht hem te hebben gevonden en vast niet bedacht op een stelletje jongelui met een wapen... Pas op het moment zelf gaat het dan plotsklaps helemaal fout. Vertaal het maar naar je eigen situatie: je beseft dat je je telefoon kwijt bent, denkt slim te zijn door hem te traceren en bent blij dat het lukt, dus op dat moment ben je helemaal nog niet bezig met overwegen of je hier nou de politie voor zou moeten inschakelen. Het is pas achteraf, nu het zo fout is gegaan, dat je denkt: "Had hij maar...".

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: