Translate

zaterdag 6 juni 2015

Mogelijk boze medewerker achter bomalarm Jumbo

De zoektocht bij een filiaal van supermarkt de Jumbo in Groningen naar een explosief heeft niets opgeleverd. Het onderzoek door bomverkenners in het grote pand bij de Euroborg is even na 22.00 uur gestopt. De politie is nog wel op zoek naar de mogelijke dader. Ook het verscherpte toezicht op filialen van Jumbo in Groningen blijft gehandhaafd.

Het Explosieven Opruimingscommando Defensie stond de hele avond klaar voor het geval een bom zou worden gevonden. Hoe de melding is gedaan en wie deze deed, wil de politie nog niet zeggen. Wel heeft de politie beelden vrijgegeven van de mogelijke dader. Mogelijk zit een boze (ex-)medewerker van de Jumbo achter de bomdreigingen. De politie liet weten dat dat een van de scenario's is in het onderzoek. De politie zegt inmiddels al een tiental tips te hebben ontvangen over de mogelijke dader.

Niet alleen de winkel aan de Boumaboulevard werd direct ontruimd, ook uit een sportschool en het onderkomen van de fanclub van FC Groningen die in het Euroborg-complex zijn gevestigd, moest iedereen weg. De toeritten vanaf de A7 en N7 naar de Boumaboulevard werden de hele middag en avond afgesloten. Bewoners hadden geen toegang tot de parkeergarages.

Spannende situatie
Volgens de winkeleigenaar is de ontruiming van het winkelpand ,,prima verlopen, omdat het personeel daarop getraind is.'' Wel zei de eigenaar de hele situatie 'spannend' te vinden.

Een van de omstanders, twitteraar Rianne Schuurman, filmde via Periscope de ontruiming en interviewde mensen op straat. Haar live-uitzending had al snel veel volgers. Toen ze met haar telefoon binnen de afzetting werd 'betrapt' werd ze door de politie weggestuurd. Toen op enig moment de batterij van Riannes telefoon leeg was, kreeg ze van verslaggevers van RTV Noord een zogenaamde powerbank om door te kunnen filmen.

Explosie
Het is al de derde keer in een maand tijd dat de supermarktketen in Groningen is opgeschrikt door een bommelding. De Jumbofilialen in Groningen werden al extra in de gaten gehouden door de politie. Afgelopen zondag ontplofte bij een andere Jumbowinkel, aan het Overwinningsplein in Groningen, een explosief. Niemand raakte daarbij gewond; er raakte wel een raam beschadigd.

De politie denkt dat er een verband is tussen de eerdere incidenten. Beide explosieven zijn rond dezelfde tijd geplaatst. Omdat beide incidenten 's nachts plaatsvonden, wordt vermoed dat de verdachte niet uit is op het maken van slachtoffers, maar op het veroorzaken van schade aan gebouwen.

Politie zoekt getuigen
De politie zoekt naar getuigen die meer informatie kunnen verstrekken. Daartoe wordt voor komende dinsdag een item in de uitzending van Opsporing Verzocht voorbereid,waarin ook beelden van een mogelijke dader van de explosie aan het Overwinningsplein te zien zijn. De man, die een capuchon draagt, zou voor bekenden herkenbaar kunnen zijn aan zijn manier van lopen, zegt een woordvoerder van de politie.

Supermarktketen Jumbo zegt geschrokken te zijn van de bommelding en de ontruiming. Het bedrijf wil niets zeggen over het onderzoek en de beveiligingsmaatregelen, maar zegt veel vertrouwen te hebben in het onderzoek van de politie. ,,Wij verlenen de politie alle mogelijke medewerking en er is nauw contact met hen over de voortgang.''
Bron
Lees ook: Verdachte bommenlegger heeft 'apart loopje'

1 opmerking:

Laat een reactie achter: