Translate

vrijdag 12 juni 2015

'MH370 heeft zich verticaal in de oceaanbodem geboord'

De verdwijning is nog steeds een groot mysterie. Regelmatig duiken nieuwe theorieën over het lot van MH370 op. © epa.

Vlucht MH370 van Malaysia Airlines heeft zich verticaal in de oceaanbodem geboord en bleef daarbij vrijwel intact. Dit verklaart waarom er geen brokstukken of kerosineresten zijn gevonden, stelt de Amerikaanse wiskundige Goong Chen van de Texas A&M University.

Na analyse van verschillende data zou dit een zeer aannemelijke conclusie zijn, stelt de wiskundeprofessor in Australische media. Bij een vliegtuigcrash zijn normaal gesproken in de wijde omgeving brokstukken te vinden.

Chen verklaart niet waarom en hoe het vliegtuig in die verticale positie terechtkwam. ,,Alleen de zwarte doos geeft ons uiteindelijk zekerheid over wat er is gebeurd.''

Een van de schepen waarmee wordt gezocht naar MH370 © afp.

De Boeing 777 vertrok 8 maart 2014 van Kuala Lumpur richting Peking. Het toestel week kort na vertrek af van de noordelijke koers en verdween van de rader. Gedacht wordt dat het in zuidelijke richting verder vloog en nabij Australië is neergestort. Na de mysterieuze verdwijning deden verschillende theorieën de ronde: van de piloot die zelfmoord pleegt tot kapingen en ontvoering door buitenaardsen.

Zoektocht
Tenzij nieuwe aanwijzingen worden gevonden, wordt de zoektocht naar het wrak afgebouwd. De instantie, belast met de coördinatie van de zoekactie, maakte dit onlangs bekend. Zoekteams zijn actief in een gebied van 120 duizend vierkante kilometer in de Indische Oceaan. Tot nu toe is niets gevonden. Australië, dat de zoektocht leidt, kondigde deze week aan dat het gebied niet verder uitgebreid wordt.
Bron
Lees ook: Weer toestel Malaysia Airlines in problemen

1 opmerking:

  1. Wat er met dit vliegtuig is gebeurd, zal naar mijn mening altijd een raadsel blijven,

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: