Translate

donderdag 4 juni 2015

Man koopt auto en betaalt met duizenden muntjes

Man koopt auto en betaalt met duizenden muntjes


Aan wisselgeld voorlopig geen gebrek bij een autodealer in het Chinese Shenyang. Een man betaalde deze week zijn auto van 140.000 dollar bijna volledig met muntjes.

Maar liefst tien werknemers werden opgetrommeld om 136.000 dollar (122.148 euro) in klinkende yuanmunten te onvangen en vervolgens te wegen én te tellen. De rest betaalde de koper met bankbiljetten, meldt The Shanghaiist.

Benzinestation
De muntjes, met een gewicht van vier ton, werden per vrachtwagen geleverd en opgesteld in vier meter hoge stapels. De medewerkers van de autodealer gingen zonder morren aan de slag.

Hoe de man, bekend als Mr. Gan, zoveel kleingeld in bezit kreeg? Simpelweg door heel lang te sparen. Hij werkt bij een benzinestation en kreeg de muntjes van tankende chauffeurs. Aangezien er geen banken in de omgeving zijn, besloot hij op deze manier te sparen voor een nieuwe auto.

Overigens is hij niet de eerste die een grote aankoop met muntjes betaalt. Een man uit Fuiji kocht afgelopen maart zijn appartement in de Chinese Shaanxi provincie met 100.000 muntjes van 1 yuan.2 opmerkingen:

  1. Hoe lang zou hij daarover gedaan hebben?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Grappig dat je zulke blogs voorbij zit komen. Sommige zijn hartstikke leuk om te lezen, zoals deze!

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: