Translate

dinsdag 9 juni 2015

Iran pissig over outfit Nederlandse politica

© Haft-e sobh.


De Nederlandse Europarlementariër Marietje Schaake (D66) heeft zich afgelopen weekend de woede op de hals gehaald van het Iraanse parlement. De outfit die zij droeg tijdens een bezoek aan het land, viel niet in goede aarde.

Schaake droeg een ensemble bestaande uit een zwarte legging, een strakke jas met een rits van voren en een blauwe hoofddoek, die ze zorgvuldig boven over haar blonde haar had gedrapeerd.

Parlementslid Mahdi Kouchakzadeh zette direct een foto van de opvallende outfit op Instagram. Hij omschreef haar creatie als niets minder dan een 'ridiculisering van humanistische en islamitische waarden', meldt de Volkskrant.

In kleur op de voorpagina
De krant Haft-e sobh plaatste maandag een foto van het bezoek op de voorpagina, met Schaake in kleur en de andere delegatieleden in zwart-wit. 'Problemen veroorzaakt door Nederlandse vrouw', stond erboven.

Schaake bedankt via haar Twitter-account iedereen voor al het kledingadvies. Om daar cynisch aan toe te voegen dat de belangrijke onderwerpen op de agenda op deze manier overschaduwd worden.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: