Translate

maandag 15 juni 2015

Internetbankieren met knipogen en smileys

Waarom een pincode met vier cijfers, als emoticons vrolijker en bovendien stukken veiliger zijn? Het Britse internetbedrijf Intelligent Environments lanceert figuurtjes als alternatief voor de pincode bij online bankieren, meldt de BBC.

Een pincode van emoticons zou volgens het bedrijf moeilijker te kraken zijn door internetcriminelen. Met 44 emoticons zijn immers meer combinaties mogelijk dan met de cijfers 0 tot en met 9. Volgens David Webber van Intelligent Environments is een plaatjescode bovendien gemakkelijker te onthouden. Britse banken zouden al interesse in het systeem hebben getoond.

Beveiliging
Volgens professor Alan Woodward, gespecialiseerd in internetbeveiliging, is het gebruik van patronen en tekens als beveiliging niet helemaal nieuw. Sommige bedrijven gebruiken al figuren om codes beter te kunnen onthouden.

Toch meent hij dat er 'zeker een extra beveiliging ingebouwd moet worden'. ,,Het gevaar bestaat dat mensen die moeite hebben met het onthouden van emoticons steevast de eerste vier figuren kiezen in de bovenste rij. Daarmee zijn de codes alsnog gemakkelijk te kraken.''
Bron

1 opmerking:

  1. Of dit beter zou zijn dan cijfers moeten we nog afwachten. Van mij hoeft het niet. Ik zit nu al opgescheept met een scanner waar ik niet mee kan werken. Bij het minste en geringste heb je weer een cijfer ingedrukt en je kan niet controleren welk cijfer dat is.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: