Translate

woensdag 17 juni 2015

Eerbetoon aan kindermoordenaars: Trumps grootste blunders


© photo news.


Hij lijkt weinig kansrijk, maar mocht hem dat lukken, dan kunnen we onze borst nat maken voor de nodige uitglijders. De brekebeen met het vreemde haar, bijgenaamd Hair Force One, kondigde zijn kandidatuur al op opvallende wijze aan: hij wil dat Oprah Winfrey, overtuigd Obama-aanhanger, zijn vicepresident wordt. Trumps opvallendste blunders op een rij.

Olievelden stelen
De stijgende olieprijzen waren de schatrijke Trump (zijn vermogen is naar eigen zeggen 9 miljard dollar) in 2011 een doorn in het oog. Zijn oplossing? Gewoon wat olievelden inpikken.


,,We gaan Irak binnen. We hebben daar tot dusver anderhalf biljoen dollar uitgegeven. We hadden de helft van de VS kunnen herbouwen. Anderhalf biljoen. En dan gaan we weer weg. Vroeger kreeg de winnaar van de oorlog alles. Je gaat naar binnen, je wint de oorlog en je pakt het", zei Trump in een interview met ABC News.


Als de interviewer verwonderd vraagt of hij echt van plan is olievelden te stelen, reageert Trump: ,,Je steelt niet, je neemt terug. We nemen anderhalf biljoen dollar terug aan vergoeding. "
Made in China
Als Trump president wordt, is duidelijk wie staatsvijand nummer 1 van Amerika zal zijn: China.

Toen hij in 2011 overwoog een gooi naar het presidentschap te doen, trok hij fel van leer tegen het Aziatische land dat de banen van Amerikaanse arbeiders zou inpikken. China manipuleerde volgens Trump de valutakoersen, waardoor het Amerikaanse bedrijven onmogelijk wordt gemaakt om te concurreren.

Trump riep op tot een handelsoorlog met China. Amerikanen moesten geen Chinese producten meer kopen, immers: ,,Alles dat uit China komt valt na anderhalf jaar uit elkaar, het is troep."

Maar toen moest Trump zelf toegeven dat zijn eigen kledinglijn ook grotendeels in China wordt gemaakt.

Hillary bevredigt haar man niet
,,Als Hillary haar eigen man niet kan bevredigen, hoe kan ze dan Amerika wel bevredigen", retweette Trump in april naar 2,8 miljoen volgers, een verwijzing naar het beruchte overspelige gedrag van oud-president Bill Clinton.

De retweet werd even later verwijderd, maar het leed was al geschied. Volgers hadden er een screenshot van gemaakt.


Een medewerker, en niet Trump zelf, had de foute grap geretweet, luidde de officiële verklaring.© Screenshot Twitter.


Eerbetoon aan kindermoordenaars
Trump ging vaker de mist in met Twitter. Vorig jaar bakte de zelfverklaarde 'mislukte komiek' Philip Bradbury een poets. Bradbury wist Trump over te halen als eerbetoon een foto van zijn overleden ouders te retweeten, voor wie Trump een grote inspiratiebron was.

Op de foto stonden echter niet Bradbury's vader en moeder, maar de beruchte Britse kindermoordenaars Fred en Rose West.

Trump haastte zich om de retweet te verwijderen. ,,Ik dacht dat ik aardig was voor iemand", reageerde hij op Twitter. ,,Dit leert je niet aardig en goed van vertrouwen te zijn. Triest."© Screenshot Twitter.
Jimmy Carter doodverklaard
Trump Apparently Thinks Jimmy Carter Is Dead

In een toespraak vorig jaar haalde Trump de 'late, great Jimmy Carter' ('de grote, wijlen Jimmy Carter') aan. De oud-president is echter nog springlevend.

Aanslag Charlie Hebdo door gebrek aan wapens
De aanslag op Charlie Hebdo verbaasde Donald Trump niet. Dat krijg je nou van een strenge wapenwetgeving.

,,Als de mensen die gewelddadig zijn neergeschoten in Parijs zelf geweren hadden, hadden ze nog de kans gehad om zich te verdedigen", twitterde Trump. ,,Is het niet opvallend dat de tragedie in Parijs plaatsvond in het land met een van de strengste wapenwetten ter wereld? Als wapens verboden zijn, zullen alleen criminelen wapens hebben!"

Dat leverde Trump een storm aan kritiek op. Twitteraars maakten hem uit voor 'idioot'.
Bron


1 opmerking:

  1. De Amerikanen zijn verstandig genoeg om deze man, ondanks al zijn miljarden aan dollars,niet als president van Amerika te kiezen.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: