Translate

zondag 31 mei 2015

'Noord-Korea heeft enorm cyberleger'

Kim Jong-un kijkt, omringd door hoge militairen, naar een computerscherm. © EPA.


Noord-Korea heeft een heel leger hackers achter de hand dat net zo gevaarlijk kan zijn als een echt leger. Dat zegt professor Kim Heung-Kwang tegen de BBC. Hij ontvluchtte het land in 2004 nadat hij er twintig jaar les had gegeven aan de Hamheung Computer Technology University.

De professor spreekt nog geregeld met hooggeplaatste Noord-Koreanen en die hebben hem verteld dat er zeker '6000 militair getrainde hackers' werken voor de regering. Die zouden al verschillende cyberaanvallen op hun naam hebben, vooral gericht tegen Zuid-Koreaanse doelen als kerncentrales en banken.

Moorden en vernietigen
Volgens Kim gaat 10 tot 20 procent van de defensie-uitgaven inmiddels naar de online activiteiten. "Hun aanvallen kunnen dezelfde impact hebben als militaire operaties. Ze kunnen mensen vermoorden en steden vernietigen", analyseert hij.

Eerder dit jaar beschuldigde Zuid-Korea zijn noorderbuur van het plannen van een aanval op Korea Hydro and Nuclear Power. "Als de computerinstallaties van de nucleaire installatie waren getroffen, dan hadden de gevolgen buitengewoon ernstig kunnen zijn met enorm veel slachtoffers", aldus Kim.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: