Translate

woensdag 1 april 2015

Tyfoon overschaduwt paasweek Filipijnen


© reuters.


De tyfoon Maysak werpt op de Filipijnen een schaduw over de feestelijke week voor Pasen, de Heilige Week. Filipijnse media meldden vandaag dat de tyfoon het land gestaag nadert..

Maysak heeft vandaag officieel een Filipijnse naam gekregen, Chedeng, en was tot voor kort een supertyfoon die met uitzonderlijke windsnelheden tot 340 kilometer per uur over eilanden in de Stille Oceaan raasde.

Op de Filipijnen wordt gehoopt dat het paasfeest komend weekeinde niet wreed wordt verstoord door de tyfoon. Volgens een plaatselijke meteorologische dienst lijkt de tyfoon af te zwakken op de tocht naar de noordelijke helft van de eilandenstaat. De windsnelheden waarmee Maysak of Chedeng woensdag onderweg was, waren circa 180 kilometer per uur met uitschieters van 215 kilometer per uur.

De wervelstorm beslaat een cirkel met een straal van 200 kilometer en trekt naar het noordwesten. De Filipijnse minister van Binnenlandse Zaken, Mar Roxas II, heeft woensdag de autoriteiten in de kustgebieden waar de tyfoon aan land kan komen, opgedragen zich daarop voor te bereiden, meldde de krant Philippine Inquirer.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: