Translate

woensdag 1 april 2015

IS neemt deel Palestijns vluchtelingenkamp in Syrië in

Het kamp Yarmouk © ap.


Islamitische Staat heeft grote delen veroverd van een Palestijns vluchtelingenkamp bij de Syrische hoofdstad Damascus. Volgens het Syrisch Observatorium voor Mensenrechten zijn er doden gevallen aan de kant van IS. De gevechten gaan door, aldus het observatorium dat zich baseert op waarnemers ter plekke.

Kamp Yarmouk was al maanden belegerd en de ruim 18.000 Palestijnse vluchtelingen hebben nauwelijks eten, drinken of medicijnen. Het Syrische regeringsleger en gewapende opstandelingen, zoals het al-Nusra Front, zijn er met elkaar in gevecht. In januari luidde de Verenigde Naties de noodklok over de situatie in het kamp, omdat gewapende troepen voedselhulp tegenhielden.

In Yarmouk zaten voor de burgeroorlog in Syrië zo'n half miljoen Palestijnse vluchtelingen. Velen van hen zijn gevlucht toen het geweld in 2011 in het land uitbrak. Buurland Jordanië heeft vandaag de enige officiële grensovergang met Syrië gesloten vanwege hevige gevechten aan de Syrische kant.

Die zijn uitgebroken bij de grensplaats Nasib. De Jordaanse minister van Binnenlandse Zaken noemt het sluiten van de grensovergang een tijdelijke maatregel. Syrië houdt Jordanië verantwoordelijk voor de sociale en economische gevolgen, heeft het land verklaard.
Bron
Lees ook: IS verovert 90 procent van Palestijns vluchtelingenkamp
Lees ook: Vluchtelingenkamp Yarmouk: Overleven in hart van de hel

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: