Translate

zaterdag 4 april 2015

'Bewoners Kudahuvadhoo zagen vliegtuig MH370'


Eilandbewoners: Onderzoekers negeerden verklaringen

Familieleden van een de passagiers van MH370 een jaar na de verdwijning © getty.


Bewoners van het afgelegen eiland Kudahuvadhoo in de Malediven zeggen een laagvliegend vliegtuig te hebben gezien op de ochtend van de verdwijning van vlucht MH370. Daarover bericht de krant The Australian zaterdag. De Boeing 777 van Malaysia Airlines verdween op 8 maart 2014 van de radar en is sindsdien spoorloos.


In het gebied rond Kudahuvadhoo is nog niet actief gezocht. De eilandbewoners zeggen dat ze de rood-blauwe streep hebben herkend die op vliegtuigen van Malaysia Airlines staat. Ook zeggen sommigen een harde knal te hebben gehoord, mogelijk op het moment waarop het vliegtuig in de oceaan verdween.

De eilandbewoners zeggen dat onderzoekers hun verklaringen hebben genegeerd. De zoektocht naar het vliegtuig concentreert zich op een gebied in het zuiden van de Indische Oceaan voor de kust van Australië, zo'n 4000 kilometer ten zuidoosten van Kudahuvadhoo. Volgens berekeningen is het waarschijnlijk dat het vliegtuig in de Indische Oceaan is neergestort, als rekening wordt gehouden met onder meer weersomstandigheden en de hoeveelheid brandstof van het vliegtuig. Het is in theorie mogelijk dat het vliegtuig bij de Malediven is neergestort, omdat de eilandengroep binnen de cirkel van maximale vliegafstand ligt.

De Boeing 777 vertrok van Kuala Lumpur in Maleisië richting de Chinese hoofdstad Peking. Het toestel week kort na vertrek af van de noordelijke koers. Gedacht wordt dat het in zuidelijke richting verder vloog en nabij Australië is neergestort.
De Malediven liggen ten zuidwesten van India © Google Maps.


Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: