Translate

woensdag 25 maart 2015

'Piloot kon cockpit neergestort vliegtuig niet meer in'


Franse reddingswerkers onderweg naar het neergestorte vliegtuig. © getty.


Een piloot van het vliegtuig van maatschappij Germanwings dat neerstortte in de Franse Alpen, zou voor de fatale crash de cockpit van de Airbus hebben verlaten. Vervolgens raakt hij buitengesloten, meldtThe New York Times.

De krant sprak met één van de onderzoekers die betrokken is bij het onderzoek naar de ramp, waarbij alle 150 inzittenden om het leven kwamen. Onder de slachtoffers is ook een 20-jarige Nederlandse.

De onderzoeker zou geluidsopnames uit de cockpit beluisterd hebben, waarop te horen is dat de piloot de cockpit verlaat en zich later geen toegang meer kan verschaffen. 'De man klopt zachtjes op de deur, maar er wordt niet gereageerd. Daarna klopt hij harder en is er nog steeds geen reactie. Daarna is te horen dat hij probeert de deur open te breken', aldus de bron, die anoniem wil blijven omdat het onderzoek nog gaande is.

Hoe het op dat moment met de tweede piloot gesteld was, die nog wel gewoon in de cockpit zat op het moment dat het vliegtuig neerstortte, is niet bekend.
Bron
Lees ook: Is Airbus van Germanwings op deze manier neergestort?
Lees ook: Succes bij eerste zwarte doos, tweede blijkt leeg

1 opmerking:

  1. Er klopt duidelijk iets niet en we zullen waarschijnlijk nooit weten wat er speelde. Afschuwelijk dat je op deze manier uit het leven gerukt wordt.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: