Translate

maandag 30 maart 2015

Olifanten moeten ontsnapte neushoorn vangen in Nepal


De lokale overheid in het Nepalese dorpje Hetuada zet olifanten in om een ontsnapte neushoorn terug te lokken naar een natuurpark. De neushoorn richtte in korte tijd een ravage aan in het plaatsje, waarbij waarschijnlijk één dode viel.

Dat vertelt lokale bestuurder Ram Prasad Thapaliya aan ITV. Talloze bewoners plaatsten foto's en video's van de neushoorn op Facebook. Daarop is onder meer te zien hoe het dier het verkeer in het dorp ontregelt.

De lokale overheid probeert het dier nu zo snel mogelijk uit het dorp weg te jagen en terug te lokken naar het Chitwan National Park, dat wereldwijd bekendstaat om zijn neushoorns. Omdat eerdere verjaagpogingen met trommels en autotoeters niet werkten, zet de overheid nu olifanten in. Verder zijn mensen met verdoofpistolen onderweg naar de plaats.

Één dode
Het losgeslagen dier heeft tot nu toe één dodelijk slachtoffer gemaakt. Het zou gaan om een 61-jarige vrouw. Ook zouden minimaal zes mensen gewond zijn geraakt.

,,Het hele dorp wordt geterroriseerd door het dier'', zegt Thapaliya tegenpersbureau AP. ,,Het is zelfs het lokale ziekenhuis binnengegaan, waar doodsbange mensen over de hekken moesten springen.''

Dorpsbewoner Krishna Poudel filmde vanaf het dak van zijn huis hoe de neushoorn een motorrijder achtervolgde. ,,Olifanten komen hier weleens, maar ik heb nog nooit een neushoorn zien lopen'', zegt hij in het Wall Street Journal. Volgens de man heeft het dier zijn buurvrouw gedood, evenals een koe.

Hetauda heeft zo'n 135.000 inwoners en ligt zo'n 80 kilometer ten zuiden van de Nepalese hoofdstad Kathmandu.Bron

2 opmerkingen:

Laat een reactie achter: