Translate

vrijdag 27 maart 2015

Media gebruiken foto's van de verkeerde Andreas Lubitz


De 38-jarige kok uit Bern, Andreas Lubitz © Facebook.


Afgelopen week plaatsten verschillende media een foto van de verkeerde Andreas Lubitz, waardoor een 38-jarige kok uit Bern uit het niets bekend werd. De kok werd namelijk aangezien voor de Andreas Lubitz die het vliegtuig van Germanwings had laten neerstorten.


De man op de foto draagt weliswaar dezelfde naam als de copiloot, maar heeft verder niets met hem of de ramp te maken. Door zijn Italiaanse vriendin Valeria Cellitti kwam hij erachter dat hij werd verward met de copiloot. Zij kreeg namelijk talloze telefoontjes van journalisten omdat Valeria en Andreas relatieproblemen zouden hebben.

Op verschillende Italiaanse websites stonden foto's van het tweetal. Bezoekers van de websites kregen elke detail van het leven van Valeria en de kok voorgeschoteld. Bijvoorbeeld dat ze elkaar vorige jaar hadden ontmoet en dat ze samen een reis hadden gemaakt door Toscane.

,,Mijn vriend heet inderdaad Andreas Lubitz. Hij is echter kok, 38 jaar en nog belangrijker: hij leeft!'', liet ze aan journalisten weten. Door de aandacht kreeg Valeria duizenden vriendschapsverzoeken op Facebook. Daardoor werd haar account geblokkeerd en stond haar telefoon roodgloeiend.
Bron
Lees ook: 'Copiloot Lubitz kende de plek van de vliegtuigramp'
Lees ook: 'Lubitz: Op een dag kent iedereen mijn naam'
Lees ook:Technische oorzaak crash nog niet uitgesloten
Lees ook: Lief, talentvol, en stil: Er leek niets mis met Andreas

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: