Translate

woensdag 4 maart 2015

IS bedreigt Twitter-oprichter en medewerkers met de dood

© ..


Islamitische Staat heeft Twitter, en dan met name medewerkers van het sociale medium, de oorlog verklaard. Reden voor de bedreiging die gisteren uitging, is het blokkeren van IS-accounts door Twitter. 'Uw virtuele oorlog tegen ons zal uitmonden in een werkelijke oorlog', valt te lezen in een bericht dat IS-aanhangers online zetten.


Direct doelwit van de bedreiging, waarvan niet duidelijk is wie de schrijver is, is Twitter-oprichter Jack Dorsey. Zijn beeldtenis is te zien bij het bericht, meldt Buzzfeed. Over het gezicht van Dorsey is het vizier van een geweer aangebracht.

Algemene voorwaarden
Twitter stelt in de algemene voorwaarden dat ,,directe, specifieke bedreigingen of geweld tegen anderen'' niet worden geaccepteerd. Ook worden gebruikers geweerd die het medium gebruiken voor onwettige praktijken of het bevorderen van illegale activiteiten.

,,U bent deze mislukte oorlog begonnen'', luidt het bericht verder. 'We hebben u vanaf het begin gezegd dat dit niet uw oorlog is, maar u begreep het niet en bleef onze accounts op Twitter afsluiten. Wij komen altijd terug, maar wanneer onze leeuwen komen en u de adem ontnemen, komt u nooit meer tot leven.''

Lone wolf-aanvallen
Al eerder werden IS-supporters, voor wie het niet mogelijk is naar Syrië of Irak af te reizen, opgeroepen tot het uitvoeren van zogenaamde 'lone wolf'-aanvallen in eigen land. Afgelopen maand plaatste IS een videoboodschap op Twitter, waarin aanhangers werd opgedragen aanvallen uit te voeren op politieagenten en militairen in de Verenigde Staten, Groot-Brittannië en Frankrijk.

Via het inmiddels afgesloten Twitter-account @dawlamoon werd in september vorig ook al opgeroepen om medewerkers van het Amerikaanse bedrijf om te brengen. 'De tijd is gekomen om hun medewerkers rechtstreeks aan te vallen en ze te liquideren. Zij die dit uitvoeren zijn de slapende cellen des doods', luidde het bericht toen. In andere tweets werd ook toen verwezen naar de 'lone wolfs'.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: