Translate

donderdag 5 maart 2015

Huis ex-vriendin 'Biesboschlijk' doorzocht

Onderzoek na de vondst van het lichaam vorig jaar. © AD/Teus Admiraal.


Er lijkt een doorbraak te zijn in de zaak van het Biesboschlijk. De politie verricht sinds gisteren sporenonderzoek in twee huizen in Andel en Veen. Het slachtoffer van de moord blijkt de 32-jarige Pool Adrian Weckowicz.

Hoewel de politie dat niet wil bevestigen, richt de recherche de onderzoekspijlen vooralsnog op de ex-vriendin van Weckowicz en een andere man, met wie zij ten tijde van de verdwijning een relatie had. Het zijn hun huizen aan de Kennedylaan in Andel en het Hubertus Schreudershof in Veen waar de politie sinds gisterochtend uitgebreid sporenonderzoek verricht.

Politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk meldt dat nog niemand officieel als verdachte is aangemerkt. Wel bevestigt hij dat er al verhoren hebben plaatsgevonden. ,,Maar daarover doen we nu geen mededelingen."

De vermoorde Pool woonde in het verleden in het huis in Andel. Zijn ex-vriendin woont daar nog altijd, met een dochtertje. Weckowicz werd daar op 16 augustus 2013 voor het laatst gezien. Zijn familie is al snel daarna een zoektocht begonnen via Facebook.


Op 14 januari 2014 vonden twee vissers zijn stoffelijke overschot, in een kreek in de Biesbosch bij Werkendam. Omdat het lichaam in verregaande staat van ontbinding verkeerde, lukte het onderzoekers lange tijd niet de identiteit vast te stellen.

Naar nu blijkt gebeurde dat afgelopen oktober wel. Wat de doorbraak in de moordzaak precies forceerde, houdt de politie voor zich. Volgens Van Hooijdonk kwam de identificatie tot stand na 'intensief tactisch en forensisch onderzoek.' Politie en justitie lieten in die periode ook een (digitale) gezichtsreconstructie maken.

De politie heeft de identificatie maanden stilgehouden om het onderzoek niet in gevaar te brengen. Alleen de familie in Polen kreeg direct duidelijkheid. Wel is een buurtonderzoek gedaan. Toen zijn gangen werden nagegaan, kwamen de onderzoekers uit bij de ex-vriendin van Weckowicz en de man uit Veen. De 32-jarige is nooit als vermist opgegeven.

Luminol
Bij het onderzoek in de twee woningen wordt onder meer gebruik gemaakt van luminol. Dat licht op als het in contact komt met bloed, ook als dat al lang en breed is weggeboend met schoonmaakmiddelen. Er zijn ook speurhonden ingezet. Van Hooijdonk meldde gistermiddag dat het sporenonderzoek waarschijnlijk enkele dagen zal duren. Beide huizen zijn geblindeerd om de recherche ongestoord haar werk te kunnen laten doen.

Buren zeggen nooit te hebben vermoed dat Weckowicz was verdwenen. ,,We zagen hem ineens niet meer. Maar ja, relaties gaan nou eenmaal over," aldus een buurvrouw.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: