Translate

donderdag 19 maart 2015

Experts staan voor raadsel na onverklaarbaar licht Rusland

Een onverklaarbaar licht bij de stad Stavropol in het zuiden van Rusland, houdt de gemoederen flink bezig. Terwijl het aardedonker is, wordt de hemel vier tot vijf seconden lang verlicht. Kort daarna stopte de straatverlichting er voor korte tijd mee. Experts staan voor een raadsel.

De lampen in huiskamers begonnen te flikkeren en straatverlichting viel uit. Beelden van het verschijnsel werden vastgelegd met een camera in een auto. Tot twee keer toe licht de lucht vijf seconden op. Volgens ooggetuigen was er geen sprake van een geluid dat veroorzaakt werd door het voorval.

Experts hebben geen idee wat de verlichtende gloed is. Ze zouden het wel over één ding eens zijn: het gaat om een onnatuurlijk verschijnsel. Dit zorgt vanzelfsprekend voor een geruchtenstroom over buitenaardse activiteit.

Ook de Nederlandse meteoroloog Michiel Severin vindt het lastig om de gebeurtenis te duiden: ,,Lastig te zeggen met één filmpje. Een meteoor die achter de wolken voor fel licht zorgt en daarmee de wolken oplicht is een optie. Maar doorgaans veroorzaken meteoren geen electriciteitsproblemen, al zou het in theorie wel kunnen."Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: