Translate

dinsdag 17 maart 2015

Belgische trucker reed opzettelijk meisjes aan

Gino T. © Privéfoto | HLN.be.

Een 45-jarige vrachtwagenchauffeur uit Temse (België) staat vandaag terecht omdat hij ­opzettelijk jonge meisjes en ­vrouwen heeft aangereden. ,,Ik voelde steeds een onweerstaanbare drang om ze 'aan te tikken'", ­verklaarde Gino T. tijdens het onderzoek.

De man maakte zeker vijf slachtoffers. Omdat de verklaring die hij gaf voor de ongevallen zó opmerkelijk was, besloot de rechter direct dat er extra psychiatrisch onderzoek nodig is.

Een eerste deskundige had Gino T. s toerekenings­vatbaar verklaard, maar het strafrechtelijke verleden van de man - met ­zedenfeiten en een internering - en de opmerkelijke bekentenis heeft de rechter doen besluiten dat bijkomend onderzoek geen overbodige luxe is.

Gino T. werd in september vorig jaar opgepakt, enkele dagen nadat hij zijn vijfde slachtoffer had ­gemaakt. Hij had een tienermeisje uit het Oost-Vlaamse Sinaai opzettelijk aangereden en was daarna gevlucht.

Vergelijkbare feiten
Tijdens het onderzoek kwamen nog twee vergelijkbare feiten uit 2014 en enkele ongevallen uit 2010 aan het licht. Uiteindelijk gaf de vracht­wagenchauffeur toe dat hij 'de drang voelt om meisjes en vrouwen aan te ­rijden'.

Gino T. zit momenteel nog steeds in voorhechtenis. Volgende week wordt een psychiater aangesteld.
Bron

1 opmerking:

Laat een reactie achter: