Translate

vrijdag 20 maart 2015

Arts kapot van verdriet na dood patiënt

Een arts is gebroken nadat hij het leven van een patiënt niet kon redden. © Reddit.


Een arts die kapot van verdriet is na de dood van een jonge patiënt, laat niemand onberoerd. Op Reddit is een foto geplaatst van een dokter die even het ziekenhuis verlaat en zijn emoties de vrije loop laat.

Op de foto is te zien hoe de arts, die op de spoedeisende hulp werkt, overmand is door emoties. ,,Deze arts heeft tevergeefs geprobeerd om het leven van een patiënt te redden", legde de Reddit-gebruiker uit die tevens een collega van de dokter blijkt te zijn in een ziekenhuis in Californië. De foto werd op Facebook geplaatst en kwam uiteindelijk op Reddit terecht. De arts gaf hier toestemming voor zegt de maker.

,,Meestal zijn de mensen die sterven oud en ziek maar deze patiënt was amper 19 jaar en dat heeft de arts in kwestie diep getroffen. Na de dood van de patiënt is hij naar buiten gelopen om te bekomen van het verschrikkelijke nieuws. Na enkele minuten ging hij weer naar binnen om met volle moed aan het werk te gaan."

Het beeld toont de emotionele achtbaan waar spoedartsen dagelijks mee te maken krijgen. ,,Niets is moeilijker dan aan een familie te vertellen dat hun geliefde het niet heeft gehaald", reageerde een andere arts op de aangrijpende foto. Het is niet bekend waaraan de 19-jarige overleed en wanneer de foto is gemaakt.
Bron

1 opmerking:

  1. Ik kan heel goed begrijpen wat deze man gevoeld heeft. Je wil zo'n jong persoon, in de bloei van zijn leven, natuurlijk redden. Maar je staat machteloos als hij toch sterft.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: