Translate

woensdag 11 maart 2015

Ambulancevrouw ontslagen na selfies met stervende patiënten

De inmiddels ontslagen ambulancemedewerkster steekt haar middelvinger op naar een patiënt. © Instagram Kraishek.


Ambulancemedewerkster Tatiana Kulikova (25) uit het Russische Kirov is ontslagen omdat ze beledigende selfies heeft gemaakt met stervende patiënten. 'Nog een idioot', schreef ze bij een foto waarop ze haar middelvinger opsteekt naar een gewonde man. Lokale bewoners die zich inzetten voor de zorg noemen Kulikova's acties 'harteloos'.


Op een andere afbeelding steekt de vrouw twee vingers op naar iemand die een hartaanval zou hebben gehad. 'Wat haat ik mijn werk', schreef ze erbij. Familieleden van de patiënten op haar foto's zijn razend, schrijft deDaily Mail. Ook haar collega's zijn verontwaardigd.

Geschorst
,,Het is duidelijk dat ze niet voor de patiënten zorgde toen ze de foto's maakte'', zegt Artem Golubev, die campagne voert voor betere gezondheidszorg in Kirov. ,,Ze verontachtzaamt de patiënten, van wie sommige inmiddels zijn overleden, op een harteloze manier. Het zou me niets verbazen als familieleden de vrouw en ambulancedienst aanklagen.''

Een woordvoerder van de hulpdienst zegt dat de medewerkster meteen is geschorst toen de selfies aan het licht kwamen. Na een onderzoek is ze ook ontslagen. Het lokale ministerie van Volksgezondheid onderzoekt de kwestie nu en geeft Kulikova waarschijnlijk ook nog een straf, zegt woordvoerster Olga Vagina tegenpersbureau Interfax.

Kulikova heeft toegegeven dat ze de foto's heeft gemaakt, maar heeft verder niet gereageerd. Ze heeft haar Instagram-account, waarop ze de foto's plaatste, inmiddels verwijderd.

Niet de eerste keer
Het is niet voor het eerst dat ziekenhuispersoneel is ontslagen vanwege selfies met patiënten. Vorig jaar stuurde een ziekenhuis in het Duitse Aken vijf verpleegkundigen de laan uit omdat zij kiekjes en een filmpje hadden gemaakt van zichzelf met (soms deels naakte) patiënten. Uit de afbeeldingen zou ook blijken dat de medewerkers drugs hadden gebruikt.

Eveneens vorig jaar kwam een verpleegkundige uit Nizjni Tagil in het Aziatische deel van Rusland in de problemen, omdat ze bloederige selfies nam tijdens operaties. Chinese doktoren werden gestrafd nadat ze hetzelfde deden, maar dan met een groep collega's. En vorig jaar bleek dat de arts die de fatale stembandoperatie uitvoerde bij Joan Rivers een selfie had gemaakt met de comédienne toen zij onder narcose was. De arts is ontslagen.
Bron

1 opmerking:

  1. Het is ongepast als hulpverlener om de spot te drijven met andermans leed bij het uitoefenen van je beroep. Ontslag is op zin plaats.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: