Translate

vrijdag 13 februari 2015

Waar Obama zich mee bezighoudt als niemand kijkt

In een poging Amerikaanse jongeren warm te laten lopen voor een zorgverzekering, blijkt president Obama bereid ver te gaan. Hij werkte mee aan een filmpje van BuzzFeed waarin hij niet alleen YOLO roept maar ook een selfiestick gebruikt. De populaire website plaatste de video gisteren op Facebook en bereikte er binnen 24 uur meer dan 12 miljoen kijkers mee.

Eerder deze week zat BuzzFeed al samen met Obama voor een interview. Toen werd aangekondigd dat er een exclusief Facebookfilmpje zou volgen. In de video laat Obama zich van zijn losse kant zien. Met een doel: jongeren aansporen zich voor 15 februari in te schrijven voor een zorgverzekering.


Het filmpje draagt de titel 'Things Everybody Does But Doesn't Talk About', 'Wat iedereen doet, maar waar niemand over praat'. Obama bewondert zichzelf voor de spiegel (met de zonnebril van Joe Biden) en maakt een tekening van zijn vrouw Michelle.

Screenshot. © Facebook/BuzzFeed.

In de catchy video figureren ook een selfystick, een enthousiaste 'YOLO' en de interviewer van Buzzfeed.
Vorige maand sprak Obama nog met enkele populaire Youtube-sterren. Deze samenwerking met BuzzFeed maakt deel uit van dezelfde poging van het Witte Huis om jongeren te bereiken. Zij zijn een essentiële doelgroep voor het nieuwe zorgstelsel van Obama - Obamacare - omdat ze relatief gezond zijn. De Amerikaanse regering beseft dat de twintigers niet te bereiken zijn met advertenties in kranten en op televisie.
Bron

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat een reactie achter: