Translate

dinsdag 17 februari 2015

Vrouw krijgt plotseling tien miljoen op haar rekening

Sue Lamb viert haar plotse rijkdom met een vriendin. © Facebook.


De Australische Sue Lamb kon haar ogen niet geloven toen ze haar bankrekening bekeek bij een pinautomaat. Haar tegoed was op mysterieuze wijze aangevuld met 10 miljoen dollar.

Nadat de Australische vrouw 100 dollar had afgehaald met haar pinpas, gaf haar bonnetje aan dat ze nog 9.990.420 dollar (6,8 miljoen euro) over had. Haar limiet was op wonderbaarlijke wijze gestegen en flink ook.

Lamb belde naar haar bank om de fout te melden. De medewerker die ze aan de lijn kreeg, beweerde volgens de vrouw echter dat hij er niets aan kon veranderen. Ze mocht wel terugbellen tijdens kantooruren.

Angst
In eerste instantie vierde de vrouw haar plotse rijkdom op Facebook. "Op naar Tahiti, ik ben een miljonair", klonk het. Sommige vrienden raadden haar aan om het geld over te schrijven naar haar een andere rekening, anderen vertelden haar voor voorzichtig te zijn met haar riante banksaldo.

Op maandag had Lamb nog altijd niets van haar bank vernomen. Toen ze haar tegoed weer controleerde, stelde ze niet alleen vast dat de 10 miljoen dollar was verdwenen maar dat ze nu een schuld had van 7.500 dollar. ,,Dat is belachelijk: ze zetten eerst 10 miljoen op mijn kaart en nu zou ik in de schulden zitten", verklaarde ze aan Daily Mail Australia. ,,Een nieuwe fout, het is iemands schuld maar niet de mijne."

Ondertussen heeft de bank zich verontschuldigd voor het ongemak en is de restschuld van Sue Lamb weer verdwenen. ,,We zoeken nog uit waarom het uittreksel niet het werkelijke tegoed weergaf", aldus een woordvoerster van de bank.


Het rekeninguitreksel dat Sue Lamb deed duizelen. © Facebook.Bron

1 opmerking:

  1. Als de bank ook niet weet waar het geld vandaan komt kun je het als een geschenk beschouwen en gelijk op een andere rekening overschrijven. Alleen de crimineel die jou rekening heeft gebruikt lijdt schade.

    BeantwoordenVerwijderen

Laat een reactie achter: